lauantai 14. heinäkuuta 2012

Vanhoja pyöriä säiden armoilla

Olisihan sitä tietysti ollut Tammerfesteillä esimerkiksi Mimi ja Kuku tai Lastenkulttuurikeskus Rullassa Pikku Kakkosen näyttelyn avajaiset, mutta mepä suuntasimme taas mökille ja pappa oli suunnitellut retken vanhoja kilpamoottoripyöriä katsomaan. Muuten hyvä idea, mutta kunnon kaatosateella hommalta jotenkin putosi pohja pois ja läpimärkänä olisin ollut valmis luovuttamaan ja lähtemään takaisin sisätiloihin vaikka saman tien. Tapahtumakin jouduttiin keskeyttämään, mutta pääsiväthän pyörät sitten lopulta takaisin radalle. Lähdimme paikalta pois reilusti ennen sen loppua, mutta ehdimme me muutaman lähdön katsoa.

Tämä äiti-ihminen ei tajua pyöristä mitään, olivatpa ne sitten uusia, vanhoja, moottoroituja tai lihasvoimalla liikkuvia. Vaan kylläpä niitä silti ihan mielikseen katseli ja kuunteli (ja savuja haisteli). Tyttökin viihtyi yllättävän hyvin.

Ja mikäs siinä on viihtyessä, kun saa istua mummon kopassa ja on sateenvarjon pitelijä omasta takaa sekä tietysti eväät mukana... Lätsä Jenny K -handmade-, huppari Moonkids, housut Nova Star ja tennarit Geggamoja.
Tytön suosikki oli tuo edellä ajava moottoroitu polkupyörä. Hauska se oli äipästäkin.
Hieno oli tämäkin ja nämäkin...
Ja tämä...
...ja tämä.
Teidän onneksenne suurimmassa osassa ottamistani kuvista näkyi tyhjä tie ja ne olivat julkaisukelvottomia. Eiväthän nämä kilpaa tai lujaa ajaneet, mutta kamera laukesi aina silti sekunnin liian myöhään.

Mökille palattuamme aurinko paistoi taas täydeltä terältä ja levitettyämme litimärät vaatteet aurinkoon kuivumaan, teimme lohdutukseksi mansikkaherkkua. Valmiin ohuen kakkupohjan päälle tuli suklaarahkaa (vaniljarahka, suklaakermavaahto, suklaarouhe) ja päälle tuoreita ihania mansikoita.

Suklaarahkapa toimi ihan mukavasti mansikkatortussa.
Vähän myöhemmin alkoi sataa kaatamalla ja samalla aurinko paistoi kirkkaasti puiden lomasta. Tyttö yritti tiirailla toisesta suunnasta sateenkaarta (kun ei ole kuulemma vielä koskaan nähnyt), muttei sitä näkynyt.
Tytön Geggamojan tennarit ovat olleet koko kesän aktiivisessa käytössä ja tänään reissussa rähjääntyivät ihaniksi kuralätäköissä ja kuraisessa heinikossa talloessa. Punnasin asiaa herken, mutta tällä hetkellä tennarit pyörivät pesukoneessa. Saa nähdä, säilyvätkö hengissä. Omat tennarini pyörivät samassa koneessa, joten itketään tytön kanssa sitten yhdessä, jos huonosti käy.

2 kommenttia:

 1. Hieno sadekuva! :) Herra Keltaisen keltaiset tennarit on myös saaneet vähän väriä, ja olen harkinnut pesua, mutta voipi olla että jää, kun eivät kovin pahalta kuitenkaan näytä ;) Kerro sitten miten kävi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Sateen ja auringonpaisteen yhteisvaikutelmaa oli vaikea saada kuvatuksi, mutta näkyyhän tuossa kuvassa nyt kuitenkin sadepisaroitakin ja vettä tuli siis todella ihan kaatamalla.

   Eipä noista tennareista enää kirkkaita tullut ja tuntuvat nyt kaiken lisäksi vähän koppuraisiltakin :( Saa nähdä, mitä tyttö tuumaa, kun pukee niitä seuraavan kerran jalkaansa. Suihkuttelin tennareihin ennen pesukoneeseen laittoa suihkutettavaa Vanishiakin, mutta kyllä ne edelleen "ruskeilta" näyttävät paikoin.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...