perjantai 6. heinäkuuta 2012

Pihailua ja rastaita

Se olisi sitten ensimmäinen viikko töitä loman jälkeen takana ja viikonloppu edessä. Nopeasti meni viikko torstaita lukuun ottamatta... Tänään pääsin töistä kerrankin lähtemään hyvissä ajoin, mutta tyttöpä pillahti poruun tarhan pihassa minut nähdessään. Jouduin tarhantätejäkin rauhoittelemaan, ettei ole mitään hätää, tyttö vain näki äitinsä tulevan liian aikaisin. Ulkoilimme tytön kanssa sitten omassa kotipihassa hyvän tovin siitä hyvästä, että päiväkodin iltapäiväulkoilu jäi niin lyhykäiseksi.

Satuimme tänään ulos molemmat Silverjunglen vaatteissa.
Tytön tunikan selkämys on mielestäni kaunis. Tunika (ja paljon muuta) on nyt hyvässä alessa!!!

"Äiti, tää kukka haisee ihan hirveelle!"
"Saanko mä muuten istua täällä hiekassa näissä vaatteissa?" Olenkohan joskus kieltänyt?
Keskellä taloyhtiön pihaa on koivu, jonka haaraan rastas teki keväällä pesän. Pesä on n. 1,5 metrin korkeudessa, eikä sen olemassaoloa ole mainostettu pihan lapsille, että pesintä sujuisi edes jotakuinkin rauhaisissa merkeissä. Rastasemo kuljetti pesään isoja ruokasatseja ja poikaset odottivat suut ammollaan. Aika pieniä poikaset kyllä vielä olivat, pihanurmikolla nimittäin kuljeskeli myös isompia rastaanpoikasia.

Suu vain vähän niskasta kiinni.

9 kommenttia:

 1. Aika kiva jos pääsee seuraamaan läheltä lintujen pesäpuuhia :) Teillä tuntuu olevan kerrostalon pihalla kaikkea jännää ja kivaa luonnonilmiötä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä harvinaisen kiva ja vehreä/laitettu kerrostalon pihaksi. Lisäksi ollaan tässä pienen metsikön reunassa, niin näkyy paljon myös oravia ja rusakoita. :)

   Poista
 2. Meillä on samaa kuosia oleva tunika missä on sellaisen puolihihat pikku neiti ei vielä ole suostunut päällensä sitä laittamaan ja minusta taas olisi niin nätti.Ehkä ne hihat siinä sitten ei toimi hänen milestään,hihat pitäisi ehkä olla pitkät tai lyhyet ei siltä väliltä.kivoja kesä kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kans pitkään, että tilaanko tuon lyhythihaisen vai sen, missä on pidemmät hihat vai peräti molemmat (kun eivät ole tosiaan varsinkaan nyt aleaikaan hinnalla pilattuja), mutta päädyin tuohon lyhyeen. Tyttö puki sen ainakin mielellään ja tykkäsi pitää koko päivän. Voi olla, että lapselle 3/4 hihat ovat oudot pitää.

   Kiitos kuvakehuista! Taas tällainen kotipihapostaus, kun työläisenä ei tule varsinkaan arkena paljon sen pidemmälle mentyä :D

   Poista
 3. Voi pientä, harmitus voi tulla pienestä asiasta -vaikka Äiti varmaan ajattelikin ilahduttaa ja hakea aiemmin hoidosta :) On nää pienet hassuja joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Meillä on tyttö viihtynyt aina hyvin tarhassa ja iltapäiväulkoilu on tärkeä juttu. Olivat tänään vasta ehtineet ulos, kun pöllähdin paikalle ja siksi tuli hirveä harmistus... ja meillä, kun on tapana elää aina suurella tunteella :D Nykyään onneksi harmitukset menevät nopsaan ohi. Toista se oli uhmaiässä!

   Poista
 4. Ennen en olisi kiinnittänyt mitään huomiota tuohon linnunpesän kuvaan. Mutta nyt on eri juttu. Meillä on nimittäin lintu tehnyt pesän eteisen ikkunalaudalle. Ja pesään näkee siis suoraan ikkunasta. Piti ihan mummulle soittaa, että nyt on tullut perheenlisäystä, kun munat kuoriutuivat. On ne vaan niin söpiksiä.

  Harvinaisen fiksusti muuten ajateltu tuo: "saako näillä istua hiekkalaatikolla"? Jospa meilläkin joskus hulivili-neiti ajattelisi ennen kun hyppää kuralätäkköön "silkissä ja sifongissa" ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi! Teillä onkin nyt sitten oiva tilaisuus seurata lintulasten kasvamista ja pesästä lähtemistä ihan aitiopaikalta :D

   Mä olen kylminä vuodenaikoina sanonut tytölle, ettei mielellään istuisi pitkiä aikoja maassa. Ilmeisesti siitä sitten oppinut tuon luvan kysymisen ja yhdistää sen vaatteisiin. Kyllä meilläkin välillä hypitään lätäkköön ajattelematta, mitä on jalassa tai päällä... Lapset on lapsia :)

   Poista
 5. awwww, ihanat linnunpoikaset <3 :DD

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...