perjantai 29. kesäkuuta 2012

Retki Etelä-Suomen Inariin

Isukki lähti aamulla töihin ja me tytön kanssa mökille. Suunnitelmissa on ollut jo pitkään toteuttaa pieni retki Metsähallituksen rauhoittamalle virkistysalueelle, joka sijaitsee pienen automatkan päästä mökkimaisemista. Sää oli päivällä edelleen sen verran viileä, etten halunnut ajatellakaan uimapukua, mutta retkeilyä sateeton sää suosi kyllä.


Tarkoituksemme oli käydä eräällä laavulla ja nauttia mehua ja eväitä aurinkoisella kalliorannalla jykevän pöydän ääressä.

Laavu näytti vähän epäsiistiltä, joten siitä ei ole tämän parempaa kuvaa.
Pappa, mummo ja tyttö ylittämässä siltaa, joka vie saareen, jossa söimme makeita eväitä.
Maisemia kelpasi katsella.
Tytöllä oli asianmukaiset eväät; mehua juodaan toki kuksasta ja kaupasta tyttö valitsi retkievääksi (toki terveellisen??) vaaleanpunaisella kuorrutteella päällystetyn muffinin.
"Kuvaa äiti, kun mä heitän käpyjä järveen!" Tytöllä on päässään Jenni K -handmade- froteelippis, eilisessä postauksessa esitelty Maxomorran huppari, H&M housut ihanan pehmeää ja joustavaa puuvillasekoitetta ja suosikkitennarit Geggamojaa.
Kävyt eivät lentäneet sentään läheiselle luodolle saakka.
Matkalla oli vaikeakulkuista maastoa...
... ja pitkospuita.
Kaiken lisäksi hyttyset meinasivat syödä meidät elävältä, siksi tytölläkin on huppu päässään viimeisessä kuvassa. Kiva reissu ja kaunis päivä! Näin oli hyvä viettää tällä erää viimeinen virallinen kesälomapäivä.

Minkälaisia retkiä te olette tehneet tänä kesänä? Itse huomasin, että eipä sitä tarvitse kauas lähteä, että löytää naavaa puista, eikä mitään ihmeellisiä eväitä mukaan ottaa, jotta näkee lapsen riemun.

10 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Näinhän se on, että pienetkin retkeilyt on elämyksiä. Ihan jo se, että lähtee vähän kauempana sijaitsevaan leikkipuistoon lähipuiston sijaan, ja ottaa mukaan vesipullot, on lapsille jotain erityisempää :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kyllä sitä usein ajattelee, että pitää tehdä jotain erikoista tai lähteä kauas, jotta se olisi jotenkin "hienoa". Lapset saa iloiseksi todella pienillä jutuilla, kun osaa vetää oikeista naruista :)

  VastaaPoista
 3. Lähimatkailu rulettaa! Olitteko sattumoisin Kurussa? Sinne on aina tarkoitus mennä, mut aina se jää. Muutamia kertoja olen siellä aikoja sitten käynyt ja sinne aarniometsään halajan! Joskus muinoin olin siellä kaverin kanssa telttailemassa. Meiltä on sinne parin tunnin ajomatka, niin pikkukynnys mennä. Lähempänä sijaitseva kansallispuisto on tylsempi... Mutta lähellä on onneksi muita kivoja paikkoja!
  Seuraavaksi olisi tarkoitus tsekata Merikarvialla oleva paljon kehuttu Koivuniemen herra- kotieläinpiha. vaikuttaa aikas pro-meiningille kun googlailin ja tutut ovat kehuneet.
  Ei olisi sinne mikään mahdoton matka Tre-suunnaltakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oltu Kurussa :). Seitsemisissä ja Helvetinjärvellä täytyy kyllä käydä sitten, kun tyttö on vähän isompi ja jaksaa patikoida enemmän (ja äidinkin kunto olisi parempi).

   Noita kotieläinpihoja on aika paljon nykyään ja kiinnostaisi kyllä käydä katsomassa joskus. Tampereella pääsisi kyllä kotieläimiä katsomaan ihan keskustan tuntumassakin Ahlmannilla, mutta ei siellä mitään pro-meininkiä kyllä tietääkseni ole. Täytyy Googlettaa tuo Koivuniemenherra. Harmi vain, että loma loppuu taas ihan kesken :(

   Poista
  2. Ok, ihanan näköisessä paikassa olitte silti. :)
   Onko sulla lisää lomaa myöhemmin vai oliko se nyt tässä?
   Ai saako Ahlmannilla käydä kuka vaan kattoos elukoita?

   Poista
  3. Tuo kyseinen paikka on pienempi ja vähemmän tunnettu. Kaunista luontoa silti.

   Viikko lomaa olisi vielä heinä-elokuun vaihteessa ja silloin ollaan lomalla taas koko perheen kesken. Tarkoitus olisi lähteä silloin kohti tytön mummulaa Etelä-Savossa :)

   Ahlmannilla on nykyään paljon toimintaa, on tilapuotia ja ravintolaa, maitobaaria ja perinnepihaa . Itse en ole siellä aikoihin käynyt, mutta taisi olla viime tai edelliskesä, kun mummo ja pappa kävivät siellä tytön kanssa.

   Poista
 4. Ihania kuvia, ihanan näköinen paikka!

  Me ei olla vielä retkeilty kotimaastoja pidemmälle, mies pitää elokuussa lomansa, niin sitten!

  Nää pienet on ihania, kun näille tuo kotimetsän toinen puolikin riittää jo hauskaksi, erinlaiseksi retkeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti elokuussa on sitten hiukan lämpimämpää lomailla ja retkeillä kuin nyt. Vaikka kyllä mekin ihan hyvin tarjettiin, kun aurinkoinen päivä satuttiin retkelle valitsemaan.

   Eihän pienten kanssa tarvitsekaan kauas lähteä, kun retki on jo maailman jännittävin ja hauskin. Retkistä myös riittää puhuttavaa pitkäksi aikaa. :D

   Poista
 5. Heti kun näin tuon sillan tajusin että olen itsekin käynyt tuolla joskus :) retket on kivoja, hyttyset vähemmän.. eilen kyllä taas sää suosi :) harmi että lomasi loppuu, mulla on vielä pari viikkoa, äkkiä tää aika menee. No onneksi kesää on jäljellä (oh, nyt rupes soimaan päässä Vielä on kesä jäljellä-biisi :D Viime kesänä mun loma oli niin myöhään et tuntu, et odotti koko kesän lomaa ja sit kun se tuli, olikin jo syksy. SIllon "kesäloman" jälkeen ei ollutkaan niitä kesäpäiviä sitten enää vietettävänä.

  VastaaPoista
 6. Tuo silta oli kaunis auringonpaisteessa :) Hyttysiä oli metsikössä kyllä aivan järjettömästi. Tänä kesänä on niitä ollut muutenkin riittämiin.

  Toisaalta oli ihan kiva viettää lomaa jo kesäkuussa ja en mä niitä helteitä niin kaipaakaan, mutta pikkuisen lämpöisempi olisi saanut olla kyllä. Jos mä olen ens vuonna vielä samassa työpaikassa kuin nyt, niin sitten mulla taitaakin olla lomailuvuoro elokuussa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...