tiistai 26. kesäkuuta 2012

Paholaisen hyvää hilloa ja sadepäivän touhuja

Päätin hemmotella tänään isukkia yllätysruoalla, koska hän lupautui hakemaan töistä tullessaan postista Espritiltä saapuneen pienen alepakettini. Isukki tosin ei muistanut pakettia hakea ja lompakkonsakin mokoma oli unohtanut töihin... Olenko muuten maininnut aiemmin, että meidän isukki on ehkä maailman hajamielisin otus? Ruokaa tein kuitenkin, koska täytyyhän sitä syödä joka tapauksessa.

Tein broilersalaattia, jonka kyytipojaksi jo päivällä keittelin kunnon paholaisen hillon. Ohjeen löysin Marjiksen blogista. Isukki innostui paholaishillosta niin paljon, ettei meille kuulemma enää ikinä osteta mitään valmissalsoja tai muita vastaavia. Täytyy kyllä myöntää, että pitkään aikaan parasta ruokaa, mitä olen ihan itse tehnyt. (Eikä ollut edes vaikeaa).

Paholaishilloa, nam! Maistuu meille enkeleillekin.
Aamupäivästä ulkona näytti niin synkeältä, että päätin pistää pesukoneen pyykkäämään, tiskarin tiskaamaan ja leffan pyörimään. Tyttö kaivoi leffavarastot esiin ja ensimmäinen varttitunti menikin kiistellessä siitä, mitä katsotaan. Itse olisin halunnut katsella Kaksin karkuteillä, mutta vauhtityttö taivutti heikon äiti-ihmisen tahtoonsa ja tuijotimmekin sitten Autot 2 elokuvan pitkästä aikaa. Tytön (ja ehkä äipänkin) lempparielokuva on kuitenkin Itse ilkimys, jonka olemme katsoneet yhdessä monen monta kertaa.

Tyttö kaivoi leffat esille ja tämän päivän teemana olivat Autot.
Iltapäivällä pääsi onneksi pyörähtämään ulkonakin. Tosin sade ajoi meidät sisälle leikkimään jo vähän turhan aikaisin. Mitä kivaa teillä puuhaillaan sateisina päivinä?

9 kommenttia:

  1. Kiva päivä teillä!
    Aika usein ulkoillaan sateellakin, ettei pikkuapinat Jupiter seinille. :) Tai katsotaan lastenohjelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä meni kyllä ihan kiukkuiluksi iltaa kohti. Huomiselle pitää keksiä sitten jo enemmän aktiviteettia. Me ei olla koskaan ulkoiltu sateella ihan siitäkin syystä, että neiti hienohelma haluaa heti sisälle, kun alkaa tippumaan vettä.

      Lastenohjelmat ja -elokuvat ovat kyllä hyvä keksintö näillä keleillä, samoin pelit ja muut vempaimet. Äkkiä se täälläkin tyttö alkaa seinille sinkoilla, kun "ei ole ketään kaveria ja äitikin on ihan tyhmä".

      Poista
  2. Paholaisen hillo näyttää namille =)

    Me ulkoillaan sateellakin - vesilätäköissä läiskyttely ja veden lappaminen lapiolla sankkoon on varsinkin Keltaisen mieleen. Se on hirveesti veden perään, ja aina kun ollaan kävelyllä, se pysähtyy tutkimaan jokaisen sadevesikaivon ja ojan ;) *meinasinkin joskus muuten tehdä aiheesta postauksen :D*

    Hyvä elokuva-valikoima teillä! Meillä on suht vähän DVDitä, enemmän sitten on tallennettu boxiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paholaisen hillo on namia! Me syötiin kilpaa miehen kanssa koko purkillinen :D

      Mä en tiedä, miten päiväkodissa satellaa ulkoilu sujuu, mutta kotipihasta pitää ainakin tytön päästä sisälle, kun alkaa ropsia vettä... ja täytyy myöntää, etten mä itsekään sateessa seisoskelusta nauti. Mulla ei ole edes kunnon sadevermeitä :D

      Elokuvavalikoimaa täydennetään aina, kun alelaareista löytyy jotain kivaa. Nykyään on vain vähän vaikeaa, kun mies vaatii, että kaikki pitää ostaa BD:nä. Itse en huomaa mitään eroa DVD:n ja Blu-ray:n kuvalaadussa, mutta mies kuulemma näkee huiman eron...

      Meillä on kans jonkin verran tallennettuna jonnekin, mutta mä en osaa niitä miehen vempaimia edes käyttää. Mä tiedän vaan, että meillä on olohuoneen tv-tason takana järjetön kasa johtoja ja pistorasiassa vilkkuu miljoona valoa. TV:n alla on jotain ihmepurkkeja, joihin mä oon katsonut parhaimmaksi olla koskematta muuta kuin pölyrätillä :D

      Poista
  3. mustakin on kiva katsella lastenelokuvia, niitä löytyy munkin hyllystä parisen kymmentä :O Pikkuveljien (10-12v) kanssa niitä sitten katsellaan ja välillä yksinkin ;D On kyllä hauska lueskella sun miehen johtojen ja vempaimien päivittelyjä :D hajamielisyys.. tuttua mulle.. pakko kirjottaa nykyään kaikki ylös kun ei vaan muista niin ei muista.. Kuulostaa hyvältä toi paholaisen hillo. Oliko se miten tulista muuten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lastenelokuvat ovat ihan parhautta! Itseasiassa aloitin niiden keräilyn jo ennen kuin tytöstä oli tietoakaan :D

      Mä olen ollut nyt naimisissa tuon mr. hajamielisyyden kanssa ja huomannut, että musta on tulossa ihan samanmoinen...

      Käytin paholaisenhilloon mietoa, punaista suippoa chiliä ja se antoi kivan lievästi tulisen loppusilauksen. Sain itseasiassa ensi kerralla tehtäväkseni vähentää sokeria ja lisätä etikkaa. Mutta ei ollut omaan makuuni tulista siis laisinkaan.

      Poista
  4. Meilläkin tuo hillo on suursuosikki. Hienoa siinä juuri se onkin että se on muunneltavissa kuinka tulista haluaa. Hienoa että löytyi hyvä suosikki :)

    Hienoja DVD leffoja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tänään jo uuden satsin, johon miehen toivomuksesta laitoin vähän vähemmän sokeria ja pikkuisen enemmän etikkaa ja tuli kuulemma hänen makuunsa parempaa :) Eikä ollut liian vähän makeutta kuitenkaan omaan makuunikaan.

      Osaatko muuten sanoa, kuinka hyvin tuo säilyy jääkaapissa?

      Poista
  5. Eipä meilläkään tuo yleensä kauaa jääkäaapissa seiso. Kuitenkin siinä on etikkaa ja jos ei satu vahingossa menemään sylkeä niin pitäishän sen sitten säilyä jonkin aikaa. Tosiaan en ole testannut kun hillo häviää aikas nopsaan kuitenkin ja suht nopeasti tekee kuitenkin uutta.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...