sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Lähestyvät 5-vuotis kemut

Apua! Tyttö saa pitää nyt ekaa kertaa kaverisynttärit. Itseasiassa tyttö oli jo päiväkodissa kuuluttanut kaikille, että pitää HopLop -synttärit ja kerännyt osallistujalistaa (pitkä oli) pihalla. Tulimme kuitenkin yhteistuumin siihen tulokseen, että pidämme vain pienimuotoiset kutsut kotona 4-6 parhaalle kaverille. Yritänkin nyt keksiä kivaa ohjelmaa synttäreitä varten. Mitään kalliita teemasynttäreitä en halua lähteä järjestämään, vaan jotain pienimuotoista, mutta kivaa. Mitä se voisi olla?


6 kommenttia:

 1. Meillä oli eskari-synttäreillä sellainen aarteen etsintä systeemi, että oli tehtäviä, jotka piti suorittaa joka rastilla, ja sitten lorumuodossa esitin arvoituksen, josta piti päätellä seuraava rasti. Ja viimeiseltä rastilta löytyi aarre (joka voi olla mitä vaan haluaa, karkkia tai joku pikkulelu jokaiselle). Melko simppeli homma, mutta lapset tykkäsi hirveesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Aarteenetsintää olen pohtinut itsekin. Siitä tyttö innostuu kovasti aina yksinäänkin. Tuo lorumuotoinen vihje voisi toimia, koska piirretyn kartan hahmottaminen ainakin meidän tytöllä on ihan hukassa :D

   Poista
 2. Uusi lukija ilmoittautuu:) Kolmen lapsen äiti. Pian 8 v. tyttö, 3v. poika ja pahnanpohjimmainen pikkuveli vajaa 8kk.
  Meillä ekaluokkaluokkalaisella oli myös rajoitettava ja määrättävä, montako ystävää saa kutsua.
  Leikeistä paras oli yllätys,yllätys onkiminen. Kaikille vieraille oli oltava oma pieni pussukka...
  Myös lahjojen avaaminen pullonpyörityksellä oli kivaa.
  nam, mikä voileipäkakku tuossa kuvassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi :) Ja kiitos vinkeistä. Onkiminen voisi ollakin kiva juttu ja senhän voisi yhdistää aarteen etsintäänkin. Etsitään vaikka "onkipaikka". Pullonpyöritykseen voisi muuten myös yhditää tosiaan jonkun leikin. Hmmm. Tässähän alkaa ideoita syntyä.

   Tein ensimmäisen voileipäkakkuni varmaan noin vuosi sitten ja sen jälkeen kakkuja on syntynyt tasaisin väliajoin. Yllättävän helppo ja nopea juttu! Voikkarikakku on ehdottomasti ainakin sukulaisille järjetettävien juhlien yksi suosikeista. Lapsille täytyy kyllä keksiä jotain muuta.

   Poista
 3. Meillä ykköshitiksi on noussut aarteenetsintä jo monena vuonna, varmaan ekan kerran juuri 5v. synttäreillä (sitten sitä vaadittiin pienemmissäkin kutsuissa ;)), Minä olen toteuttanut sen niin, että teen lappuja joissa on lapsen nimi ja piirrettynä joku esine jonka alta seuraava vihje löytyy, kun vihje vihjeeltä lähestytään loppua päivänsankarille osuu viimeinen vihje joka johtaa aarrearkulle jossa on kaikille esim. karkkiaskit+vappupillit. Meillä on sääntö, että vihjeen ratkaisijaa ei saa auttaa, ellei hän itse pyydä (muuten joku äänekäs ja nopea ratkoo ääneen joka vihjeen). Ensimmäisen vihjeen laitan johonkin superhelppoon paikkaan ja peli alkaa kun kuulutan "ensimmäinen vihje löytyy (esim.) keltaisesta laatikosta" (jonka olen näkyvästi laittanut keskelle pöytää). Vihjeisiin voi laittaa myös valo-/lehtikuvan esineistä jos ei tykkää piirtämisestä.
  Toinen mistä ollaan tykätty on vanha kunnon yksi tuoli liian vähän, toteutettuna tyynyillä (ettei ketään satu ;)). Sitä pyydetään aina uudestaan ja uudestaan.
  Ja lahjojen jako alussa piirissä istuen pullonpyörityksen rauhoittaa mukavasti alun.
  Lisäksi ollaan laitettu aasille häntää (taas riehuminen katkeaa ja keskitytään) ja ongittu sitten juuri ennen lähtöä (etteivät hukkaa saatuja tavaroita ;)).
  Kivaa on ollut.

  - Anni A.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, taas tuli upeita vinkkejä :) Ohjelman ajoittamiseenkin on siis ihan hyvä käyttää harkintaa. Pikkuaarteillahan on tapana kadota, hihi!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...