keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Leikit sekaisin

Tämä äiti-ihminen ei voi olla peilaamatta omaa lapsuuttaan tytön nykyhetkeen. Olinhan itsekin perheeni ainoa lapsi ja monet omat leikkini olivat hyvin samantyylisiä kuin tytön nykyleikit.

Viime aikoina olen kuitenkin kiinnittänyt huomiota erääseen asiaan, joka aikoinaan omissa leikeissäni oli aivan toisin. Itselleni oli tärkeää se, että leikit ja eri sarjoihin kuuluvat lelut eivät vain sekoittuneet toisiinsa. Esimerkiksi Barbit ja My little Ponyt eivät voineet missään tapauksessa olla samassa leikissä, koska niiden mittasuhteet olivat väärät. Minua harmitti suunnattomasti joskus myös se, että tavallisessa eläinpussukassa tuli eläimiä, jotka eivät olleet mittasuhteessa toisiinsa. Niillä ei voinut kertakaikkiaan leikkiä.

Tytön leikeissä kaikki on toisin. Legotytöt voivat hyvin vierailla Sylvanian families -perheen luona, eikä haittaa, vaikka nukkekodista lainattu kirjahylly on pienempi kuin Sylvanian families isäkarhu, leegoista voi ihan hyvin rakentaa nukkekotiin ylisuuren sohvan ja niin edelleen. Itse koen asian niin hirvittävänä, etten pysty kunnolla edes tytön leikkeihin osallistumaan. Olen niin pikkumainen, etten vain pysty sekoittamaan asioita toisiinsa. Ihan sama kuin söisi kaurapuuroa ketsupin kanssa. Eihän se vain sovi.

Yksi asia meitä tytön kanssa yhdistääkin. Sylvanian families eläimillä ei ole koskaan vaatteita päällä, koska eiväthän eläimet oikeastikaan pidä vaatteita...

Legotyttö voi ihan hyvin tulla kylään Sylvanian families -perheeseen, jossa ei muuten pidetä vaatteita. Eläimillähän on turkki.

Sängyt voi lainata Duplolegotalosta ja nojatuolit nukkekodista... ja äiti-ihmistä ottaa päähän moinen asioiden ja leikkien sekoittaminen.

4 kommenttia:

 1. Jaa, enpäs ole tuollaiseen asiaan kiinnittänyt huomiota ollenkaan :D Varmaan ne kaikki lelut menee siellä sulassa sovussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä itsekään varmaan asiaan kiinnittäisi huomiota, mutta oma luonne taitaa olla tässä suhteessa "vähän" nipo :D Tyttö saa kyllä leikkiä, miten haluaa, mutta olen huomannut, että siivoaminenkin on näiden "sekasikiöleikkien" jälkeen huomattavasti työläämpää kuin yhdellä sarjalla kerrallaan leikkimisen jälkeen...

   Poista
 2. Nuo lelut tuppaa sekoittumaan varmaan aikas monessa kodissa.
  Mitä vanhemmaksi kasvaa sitä enemmän laitetaan yhteen ja äiti saa siivota ja järjestellä lelut ja sinne samaan sekaan sekoitetut roskat pois :)
  Eikö kuitenkin ole hyvä että lapsella on mielikuvitusta ja ideoita miten hyödyntää eri tavaroita/leluja toisissa leikeissä myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hyvä, että on mielikuvitusta, eikä haittaa pikkuseikat mittasuhteista tai muista epäoleellisuuksista :D Miten niitä roskia ja kaikenmaailman paperisilppua pitääkin tunkea joka paikkaan?

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...