maanantai 26. maaliskuuta 2012

Nallelääkäri

Äiti-ihmisen vanha Mari-nalle pääsee lääkäriin.
Tytön lastentarhanopettajalta tuli tänään sähköpostia, että keskiviikkona päiväkotiin tulee ihan oikea lääketieteen opiskelija, jonka luo jokainen saa vuorollaan viedä oman nallensa (tai muun pehmolelun) tarkastettavaksi. Nallelääkäri on lääketieteen opiskelijoiden ideoima ja sen tarkoituksena on madaltaa lasten kynnystä käydä oikean lääkärin luona. Lisäksi myös lääketieteen opiskelija saa oivan mahdollisuuden opetella kohtaamaan lapsiasiakkaita.

Innostuimme nallelääkäristä tytön kanssa niin kovasti, että kaivoimme esiin sidetarpeet ja laastarit sekä lääkäritarvikkeet saman tien. Siinä samassa Mari-nalle tulikin jo valittamaan korvansa nyrjähtäneen ja polvensa menneen rikki polkupyörällä kaatuessa. Nenäkin oli ihan naarmuilla. Mari-nalle on jo vanha nalle. Se asui jo äiti-ihmisen lapsuudessa äiti-ihmisen mummulassa ja muutti sitten mummun kuoltua tytön luo. Harmaaksi pölyttynyt, vaaleanpunainen Mari-nalle on saanut viime viikkoihin asti viettää vanhuuspäiviään ihan rauhassa muiden pehmolelujen seurassa. Jostakin syystä Mari-nallesta tuli tytön lempilelu pari viikkoa sitten. Äiti-ihminen on yrittänyt tomuttaa sitä, mutta tunkkainen haju ja harmaa pöly sen kuin asuvat Mari-nallen turkissa. Tästä syystä Mari-nalle saakin nukkua yöt vain tytön jalkopäässä. Millähän rakkaan Mari-nallen saisi puhtaaksi? Lääkärillä käyntikään tuskin auttaa asiaa.

3 kommenttia:

 1. Aika hyvä idea lääkiksen opiskelijoilta! Meillä on niin harvoin käyty lääkärissä, että onhan se jännä paikka.

  Ite laitan raakasti vaan pesukoneeseen kaiken sellaisen, minkä nyt edes jollain tavalla voisi kuvitella kestävän pesua. Ja yleensä niille ei tapahdu muuta kuin se puhdistuminen :)

  VastaaPoista
 2. Meillä myös lääkärikäynnit ovat (kop, kop) olleet aika harvassa onneksi. Tyttö on kyllä aina ollut kovin reipas kertomaan vaivoistaan ja antanut tutkia vaivatta kaiken muun paitsi kurkkunsa.

  Mietin myös tuota nallukan pesukoneessa pyörittämistä, mutta meillä on hiljattain katseltu Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvaa ja siinähän leluille käy koneessa hullusti. En siis usko, että Mari-nallea saa pesukoneeseen ainakaan ihan ilman taistelua laittaa ;)

  VastaaPoista
 3. Tuo nallen karva näyttää aikalailla sellaselta, joka menee pilalle pesussa. Mulla oli pienenä nalle, jolla oli "tukka" ja pesukoneen jälkeen sillä olikin sitten permanentti.. Varsinkin jos se on vanha nalle, niin voi olla ettei sillon osattu tehdä niin pesunkestäviä nalleja. :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...