tiistai 5. tammikuuta 2016

Tammikuun tököttivinkki - kun naama repeää

Hyvää tätä vuotta! Joulusta on selvitty ja vuosikin vaihtui rauhallisesti. Meillä uuvahdettiin työpäivän päätteeksi jo tuntia ennen vuodenvaihdetta ja neitikään ei jaksanut sinnitellä hereillä h-hetkeen asti. Vaihtuu se vuosi näköjään nukkuenkin. Vuodenvaihteen jälkeen itselleni oli suunniteltu pari vapaapäivää ja olemmekin tytön kanssa nauttineet nyt minilomasta muun muassa pelaillen ja nukkuen aamuisin pitkään. Tähänhän voisi melkein tottua.

Eilisen kunnon pakkaspäivän jälkeen tuntuu kuitenkin kuin naama kuivuisi taas korpuksi. Onneksi en ole töissä kikattamassa hauskoille työkavereille, sillä naama repeäisi ylimääräisistä ilmeilyistä ihan taatusti vähintäänkin kahteen ellei kolmeen suikaleeseen. Olen yrittänyt jo syksystä lähtien hoitaa ja kosteuttaa kasvojen ihoa, mutta eihän näille pakkasille pärjää kukaan.

Livboxista sain syksyllä Dermalogican PreCleansen* kokeilukoossa ja tykästyin öljymäiseen putsariin lähes välittömästi. En ollut kokeillut öljymäisiä putsareita aiemmin kuin kertaluontoisina näytteinä ja kyseisten tuotteiden tuntuma ja mineraaliöljyt eivät todellakaan vakuuttaneet. PreCleanse tuntui kuitenkin toimivan ihollani mainiosti ja kuivalle iholle hierottu oljy poistaa meikit viimeistä ripettä myöten, myös silmämeikin ilman erillisiä kommervenkkikikkauluja. Kun kasvoille lisää vettä, PreCleanse emulgoituu vaaleaksi ja kasvoilta helposti poispeseytyväksi. Nimensä mukaisesti PreCleanse on tarkoitettu kaksivaiheiseen putsaukseen, ja välillä olenkin käyttänyt pienen määrän toista kosteuttavaa puhdistustuotetta PreCleansen jälkeen, mutta koen, ettei se ole aina välttämätöntä.
Ihana ensikosketus puhdistusöljyihin.
Ennen joulua tein tilauksen myös Dermoshopiin ja tilauksen täytteeksi ajattelin ottaa testiin myös puolukkaisen kasvojenpuhdistusöljyn. Tuotteen hinta on kuitenkin paljon edullisempi kuin Dermalogican PreCleansessa. Nyt, kun olen puhdistusöljyn makuun päässyt, niin oli helppo testata myös toista vähän saman tyylistä tuotetta. Olinpa positiivisesti yllättynyt tuotteen tehosta. Silmämeikki lähti Puolukkaisella öljyllä ehkä jopa paremmin kuin PreCleansella. Puolukkainen öljy emulgoituu vettä kasvoille lisätessä samaan tapaan kuin PreCleanse eli se huuhtoutuu iholta helposti pois. Öljyt ovat kuivalle talvi-iholla mukavampia kuin aiemmin suosimani puhdistusvaahdot, jotka toki pääsevät käyttöön taas kiiltelevälle kesäiholleni.
Positiivinen yllättäjä.
Puhdistusöljyistä innotuttuani etsin niistä mututietoa myös netin pohjattomista syövereistä. Joku kertoi putsaavansa meikit kookosöljyllä. Minä kokeilemaan ja! En suosittele. Kyllähän se meikki kookosöljylläkin irtoaa, mutta siihen, että saa öljyn irti naamastaan edes jotenkin, meneekin sitten tovi aikaa. Suosittelen siis kasvojen pesuun öljyjä, jotka on siihen tarkoitukseen suunniteltu.

Kivoja talvi-ihon putsareita ovat myös voidemaiset puhdistustuotteet. Herkkäihoisimmat suosivat Aqualan L:lää tai vastaavia. Itse käytän ihon puhdistustuotteita pääasiassa suihkussa, joten veden läsnäolo on suotavaa.

Miten sinä puhdistat talvikuivan ihon? Repeääkö naama?
*markkinointilinkki

13 kommenttia:

  1. Hyödyllinen postaus, kiitos! Minä putsaan geelimäisillä puhdistusaineilla - nyt menossa sekä Lumenen että Erisanin puhdistusgeelit. Seuraavaksi täytyy ottaa listalle suosittelemasi puhdistusöljyt. Ihoni huutaa kosteutta näin talvisin.
    Kiitos kivoista vinkeistä! Ja hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kans testannut geelimäisiä, vaahtomaisia ja maitomaisia putsareita. Tällähetkellä öljymäinen vain tuntuu tehokkaimmalta ja mukavimmalta, vaikka täytyy voiteita käyttää öljyistä huolimatta.

      Mukavaa alkanutta vuotta sinnekin :)

      Poista
  2. Kiitos vinkeistä, noita täytyy testata. Itse käytän Madaran tuotteita ja niistä olen tykännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Madaraa on meilläkin jo melko kivasti käytössä. Vaahtomainen putsari löytyy, mutta tällähetkellä se ei toimi, kun iho on niin korppukuiva. Testasin myös Madaran miseliveden, mutta iho reagoi runsaalla näppyläarmeijalla. Puhdistusmaitoa täytyy kokeille kyllä jossain vaiheessa. Eikös sellainenkin Madaralta löydy?

      Poista
  3. Dermalocigan tuotteet on todella loistavia, myös hieman hinnaakkaampia, mutta joka euron arvoisia. Minä käytän tällä hetkellä talvi iholle, kookosöljyä tai oliivi rasvoja, ja iho kiittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni On Dermalogicalta säännöllisessä käytössä myös daily microfoliant ja olen siihen ihan koukussa. Tuotteet ovat jonkin verran arvokkaita, mutta myös todella riittoisia. Tälläinen kaltaiseni lotraaja on saanut opetella ihan uusia moodeja, kun ei ole oikeasti tarvinnut lotrailla :D Kookosöljy on ihonhoidossa täälläkin käytössä. Melkoisen ihana ja simppeli öljy. Riittoisaa sekin!

      Poista
  4. Kookosöljy on minun kuivan talvi-ihon luottotuote, siihen lisään tarvittaessa sokeria kun tarvitsee kuorintaa. Myös tytön atooppinen iho parani kookosöljyllä, siihen ei pystyneet mitkään lääkärin määräämät rasvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain työystävältä joululahjaksi purkillisen sokerikuorintaa, jossa oli mukana kookosöljyä ja paria eteeristä öljyä (pergamontti ja appelsiini). Lotrasin kuorinnan reilussa viikossa ja aion opetella tekemään sellaista itsekin. Iho jäi todella kivan tuntuiseksi ja sopivan tuoksuvaksi. Ihon putsauksessa kookosöljy ei toiminut ihan toivotulla tavalla, mutta hoitamisessa se on ihan omaa laatuaan.

      Poista
  5. Naama ei kummemmin kuivu. Kädet herkemmät "lohkeilemaan" ja päänahka kuivuu.. Onneksi sain joululahjaksi anopilta dermosil käsivoidesetin :) Kiinnostus öljyputsaria kohtaan heräsi ja taidan tuon puolukkaisen joskus halutakkin testiin! :)
    Pst. miulla on siulle haaste, nappaa jos haluat :)

    Tulipa minnan kommentista mieleen, että kookosöljyä muuten pitäisi vissiin tuonne päähän tunkea, ettei kutisisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsien kanssa täälläkin tällä hetkellä eniten taistellaan. Nassu alkaa olla jo voiton puolella hyvien putsareiden ja uusien voiteiden ansiosta :) Käsiin tällä hetkellä paras on Madaran nokkosvoide, vaikka pitkä matka on pehmeisiin kätösiin silti.

      Itselläni ei päänahka kuivu tällä hetkellä. Joskus nuorempana kutiseva päänahka oli pahempikin ongelma, mutta ahkeralla shampoiden vaihtelemisella olen saanut siihen ongelmaan avun. Nyt testissä on myös Livboxista tupsahtanut Cutrin sensitive rescue dry scalp care, joka on tarkoitettu erityisesti kuivalle, herkälle ja kireälle hiuspohjalle. Mukavaa tuossa tuotteessa on se, ettei se saa hiuksia näyttämään likaisilta tai rasvaisilta niin kuin kookosöljy valitettavasti tekee.

      Kiitos haasteesta! Tykkään haasteista, mutta jostakin syystä monesti unohtuu tarttua niihin :D

      Poista
  6. Mun on jo pitkään pitänyt ostaa kookosöljyä, mutta aina se on jäänyt. En juurikaan pidä kookoksen tuoksusta ja jotkut kookosruoat ei miellytä yhtään. Niin vähän jännittää miten tykkäisin siitä öljystä.

    Pitäis löytää kyllä joku hyvä putsari ja voide kasvoille sekä muutenkin hyvä ihorasva. Itsellä on sellainen Apobasen iso pänikkä joka on kyllä keholle hyvä, mutta kasvoille liian rasvaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli kans joskus aiemmin kookoksen makua ja tuoksua kohtaan antipatioita. Nykyään nauti kookoksesta kaikin tavoin. On saatavilla muuten myös miedomman makuista (ja varmaan myös tuoksuista) kookosöljyä, mutten tiedä, soveltuuko se ihonhoitoon.

      Kokeilemalla löytää hyvät rasvat ja putsarit. Taitaapa isompien kauppojen kemppareista saada näytteitäkin mukavasti pyytämällä :) Itse olen nyt koukussa näihin öljymäisiin putsareihin.

      Poista
    2. Myös vauvaöljyä voi käyttää samaan tapaan kuin kookosöljyä ☺ itse pidän sillä kropan ihon pehmeänä talvella. Omille kasvoille nuo öljyt tuntuu liian tujakoilta. Paitsi silloin kun tarvii tehokosteutusta. :)

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...