sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Oikotie Jouluun! (Ja arvonnan voittaja)






Kuten varmasti monella muullakin, on joulutunnelma ollut lievästi sanottuna hukassa. Itselleni joulumielen tekee luminen maisema ja hiljalleen satelevat isot lumihiutaleet. Lumista näkyä katsellessa alkavat jouluiset korvamadot raikua päänupissa niin, ettei radiota ja joulukanavaa tarvita alkuunkaan. Tänään, kun katsoo ikkunasta ulos, maassa ei ole enää edes sitä eilistä loskakerrosta. Masentavaa!

Toisaalta lumettomassa joulunodotuksessa on myös puolensa. Itselleni sattui tähän joulun alle mukavasti kaksi lauantaityövuoroa ja pitkää viikkoa. Enkä halua nyt ruikuttaa asiasta, kosta en kuitenkaan joudu olemaan sentään jouluna töissä, niin kuin esimerkiksi moni kolmivuorotyötä tekevä voisi joutua. Työpäivien jälkeen ei ole kuitenkaan ollut energiaa edes miettiä joulua. Toki kuusi on pystyssä ja pieni kasa lahjojakin olemassa. Mitään muuta jouluista emme olleet kuitenkaan ennen eilistä puuhailleet.

Eilen työpäivän jälkeen otin tirsat, jonka jälkeen heräsin päivään ihan uudella jalalla. Viime jouluna askartelimme perheen kesken talon kettukarkeista, mutta tänä jouluna mies vaati saada piparkakkutalon. Onneksi tuo mies vaatimuksineen hankki valmiit taloainekset Ikeasta. Eilen koristeltiin ja tänään kasataan. Onneksi torttujen tekeminenkin on tänä päivänä kovin vaivatonta ja nopeaa. Itse olisin halunnut tehdä muodikkaita torttusnautsereita, mutta muu perhe oli sitä mieltä, että ne ovat liian vihaisen näköisiä. Vihainen (ja väsynyt) oli kyllä varmasti sillä hetkellä emäntäkin.

Kysymys kuuluu: tuntuuko nyt joulusemmlta? Vastaus: ei tunnu. Vielä pitäisi siivota, miettiä, pähkäillä ja toteuttaa ties mitä. Ja tottakai lisäksi käydä paiskimassa duunia kolmena päivänä ennen kuin saa lösähtää joulupöytään kaikkensa antaneena. Ja tuleehan se Joulu näköjään stressaamattakin. Vai vieläkö sitä ehtisi jostain joulustressinkin kyytiin napata?

Näyttääkö ja ennen kaikkea tuntuuko muilla jo kovin jouluiselta? Joulumieltä saa jakaa kommenttiboxissa tännekin suuntaan!

Mukavaa Joulunodotusta kaikille!

Lämmin kiitos kaikille Mummon Puutarhassa väritettävän kalenterin 2016 arvontaan osallistuneille! Sain arvat tänään heti aamulla setvittyä ja random.org arpoi voittajaksi nimimerkin Amelia. Onnittelut voitosta! Voittajan kanssa vaihdoimme jo aamusella sähköpostia ja kalenteri pääsee siis matkaan jo heti huomenna.
Tytön piirtämä joulutyttö opettajan joulukorttiin... joka ei sitten tissivaon ja vesirajan takia koskaan päätynyt opettajalle :D Hyvää joulua silti!

16 kommenttia:

  1. Ei - ei valitettavasti tunnu yhtään jouluiselta. Maa on täälläkin taas ihan musta ja flunssainen olo ei ota helpottaakseen. Pisteenä sen kuuluisan i:n päällä on vielä selkään laajentunut niskajumi, joka on varmasti syytä lukuisista lepäämisyrityksistä. Mobilatia ja särkylääkettä kuluu.

    Positiivista on se, että miesväki on mökillä ja voin hieman huilata nyt. Ja kuunnella hiljaisuudessa vaikka joulumusiikkia, jota ei meillä normaalissa kakofoniassa juurikaan erottaisi. Vaikka se huilaaminen on kyllä vaikeaa näin joulun alla, kun tekemistä olisi vaikka kuinka. Eilen siivoilin kevyesti, leivoin hieman ja kahvitin vieraita. Illan otin täysin levon kannalta ja nukuin pitkään. Tänään otan paketointiurakan.

    Meille piti tulla tänä vuonna itse suunniteltu ja tehty piparitalo, mutta haaveeksi taitaa sekin jäädä. Viime vuonna koristeltiin ja koottiin omasta kaupasta löytynyt Annas-piparkakkutalo. Varmaan hyvin samantyyppinen on tuo teidän talosetti. Toimiva ja herkullinen - ja nimenomaan säästää aikaa.

    Meidän koululaisen miesopettaja olisi varmasti ilahtunut tuosta joulukortista ;)

    Tsemppiä joulumielen metsästykseen - toivottavasti samalla ei tartu joulustressi! Jospa kokeilisit musiikkia ja jotain jouluelokuvaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti jumit helpottaa! Niistä välillä itsekin kärsin ja olo on kyllä todella tukala silloin. Vielä on kuitenkin muutama päivä jouluun. Ehkä vielä on toivoa päästä flunssasta ja kivuistakin. Meille iskenyt flunssa oli onneksi tosi lievää laatua. Mies vain jäi vähän potemaan pidemmäksi aikaa. Joku manflu siis ilmeisesti :D

      Ajattelinkin, että miesopelle olisi ehkä kehdannut antaa. Naisope ei välttämättä olisi arvostanut... luulisin :D

      Tänään on ollut jo inasen jouluisempi mieli, kun ollaan puuhailtu joulujuttuja :) Ehkä se tästä! Joululeffaakin etsin Netflixistä, muttei sitten ehditty kuitenkaan katsella.

      Poista
  2. Ei ole valkoista joulumaisemaa täälläkään... niityt viheriöivät.
    Joulukukkasia on ja jouluvaloja, muut joulukoristeet ovat vielä laatikoissaan. Minä taisin itselleni vähän ennakoida joulua - tuli Puertosta ostettua pehmeitä paketteja itselleni. Ja lahjojen kanssa olen muutenkin ajoissa, joululahjat on ostettu. Maanantaina pitäisi vielä tulla verkkokaupan tuotteet, ovat niin ilmoittaneet.
    Ja tuo Ikean piparkakkutalo - laita ihmeessä siitä kuva / kuvia näkyville. Kiinnostaa!
    Hyvää joulumieltä kuitenkin toivottelen! Ps. Ja alan seurata blogiasi fb:ssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukukkaset on muuten vielä ostamatta. Huomenna täytyy korjata se asia.

      Kävin kurkkimassa sun Puerton tuliaiset itsellesi blogista. En ehtinyt kommentoida. Hyvältä näytti! Itsekin odottelen vielä yhtä verkkokauppaostosta ja jännityksellä odotan, että ehtiikö joulupakettiin asti.

      Ikean piparkakkutalo oli oikein toimiva. Siitä tuli ihan kiva perustalo. Yritän vielä ennen joulua postailla.

      Hyvää joulumieltä sinnekin suunnalle ja tervetuloa fb -seuraajaksi! Itsekin jo jonkin verran seurailen blogeja facen kautta. Enimmäkseen kuitenkin lukulistaltani täällä bloggerissa.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Näin jossain kuvan ja pistin heti tuumasta toimeen. Vaahtokarkit koristavat siis nyt piparkakkutaloa ja myös muita pipareita. Suurin osa taisi kyllä mennä tuunaajan suukkuun :D

      Poista
  4. Ihania herkkuja ja hih ihana kortti. Mukavaa joulua Kati <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua on siinä monenlaista! Ihan mahtavaa, että joulunajan perusherkut ovat näin helppoja tehdä ja jo puoliksi valmiita ostettaessa :D

      Mukavaa joulua sinullekin Tiia <3

      Poista
  5. Minulla on sellainen orastava joulufiilis. Kävin joulukonsertissa ja kuusi odottaa koristelua. Vielä pitää ilmeisesti polvivammaisena paikaa 3 päivää töitä, mutta sitten koittaa aatto. Joulufiilikseni on korkeimmillaan, kun lahjat on jaettu ja ruuat syöty ja voin lösähtää sohvalle herkkujen kanssa lukemaan joulukuusen valossa ja talossa on hiljaista. Sitä hetkeä odotan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä työpäiviin! Koitahan ottaa varovasti sen polven kanssa! Meillä on kans kolme normipäivää vielä töissä. Luultavasti kuitenkin jo alkaa ihmiset rauhoittua joulun viettoon, eivätkä ehdi enää labrassa ramppaamaan, jollei ole pakko.

      Odotan kans sitä hetkeä, kun aattoilta viimein saapuu ja saan lösähtää sohvalle yökkärissä. Toivottavasti ei ole ähky olo, että rentoutumisesta pystyy edes nauttimaan :D

      Poista
  6. En tiiä kehtaako tänne nyt tulla sanomaan, että on ihan joulufiiliksissä :D Mutta oon joo, mökillä on huoletonta, lunta on vielä maassa hyvä kerros ja lapset viihtyy ulkona lumivuorella, vaikka märkää on täälläkin. Mutta toivon mukaan tuo kerros ei nyt sula kokonaan, vaan saatais nauttia lumesta koko reissu :) Lapset laskee päiviä jouluun ja ovat ihan täpinöissään, mutta onneksi on puuhaa ja toimintaa odotuspäiville :)
    Toivottavasti löytyy siihenkin suuntaan se joulufiilis viimeistään jouluna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan selvää, että siellä on joulufiilis teillä korkealla. On lunta ja ihanaa lomaa! Yritänpä kuvitella sen lumisen maiseman ja lasten riemun, niin ehkä pääsen itsekin joulufiiliksestä jyvälle! :)

      Tänään kyllä tapahtui joku hetkellinen joulufiilistyminen. Tuunattiin piparkakkutalo melkein valmiiksi, syötiin eiliset tortut loppuun, siivottiin vähän, koottiin enkelikello ja tein joulusinappia. Ihan jo hetkisen soivat joululaulutkin päässä. Tuntui jo ihan vähän jouluiselta. Pelkään kyllä, että illuusio murtuu, kun herätyskello herättää aamukuudelta ja pitää lähteä töihin. No, aattona sitten saa nukkua. Kai. Ja silloin sitten varmaan alkaa tuntua ihan oikeasti joululta.

      Poista
  7. Oi, mä niin kaipaan niitä hiljalleen maahan leijuvia lumihiutaleita sekä pakkashangen narskahtelua ulkona kävellessä. Joulua on laiteltu kotiin ja lahjatkin valmiina, lumi vain puuttuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se! Ja ainoa päässä soiva joululaulu on "jollei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakaan..." Aika karmivaa!

      Mukavaa joulun ja lumen odotusta! :)

      Poista
  8. Apua, mikä kortti :). Mulle tuli ainakin hauskaa sitä katsoessa. Lunta saisi olla ,mutta kun ei niin ei. Onneksi on suuren osan päivästä pimeää. Voi laittaa kynttilät ja jouluvalot valaisemaan ja kuvitella, että ulkona on valkeaa. Eihän ole pakko sinne ulos mennä eikä pakko katsoa ikkunasta. Siis vapaalla ollessa, sitten kun kauppa-asiatkin on hoidettu. Hyvää joulua kuitenkin teille.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, apua, mikä kortti :D Kaiken nämä nykyajan lapset imevät itseensä :D

      Totta, pakko nähdä asioissa ne parhaat puolet eli, kun huomenna tulen töistä, en vilkaisekaan ulos. Jouluvalot päälle, kynttilät palamaan, enkelikello kilkattamaan ja jouluista musiikkia taustalle. Ulos voi samalla kuvitella vaikka metrin lunta :D Hyvää joulua teillekin!

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...