lauantai 21. marraskuuta 2015

Ensilumi ja tonttujen (?) liikkeitä

Saatiinhan tännekin se ensiräntä, joka muuttui lopulta ihan oikeaksi (märäksi) lumeksi ja näyttääpä tuota kauan odotettua mössöä tuppaavan taivaalta jatkuvasti lisääkin. Peruspessimistänä uskon kyllä lumien muuttuvan suureksi määräksi loskaa viimeistään ensi viikon aikana. Jostain kumman syystä tein silti tänään inventaarion eteisen vaatekaappiin. Välikausivaatteet on nyt pääosin pesty talviteloille ja toppaa kaivettu tilalle.


Lumella ja sen tuomalla valolla on ihmeellinen vaikutus mieleen. Teki heti mieli asennella ne vähät omistamani sisustusvalot paikoilleen kotia koristamaan ja lähdin jopa ulos ihan vain lunta läheltä ihastellakseni. Onko tämä pimeyden hetkellinen kaikkoaminen tottakaan?

Pari punaista hiippalakkia bongattu lähimetsikössä!
Ulkona kameran kanssa pyöriessäni tuli jopa sellainen fiilis, että joulu saattaisi olla sittenkin tulossa meillekin. Kuvittelin jopa näkeväni pari pienen pientä tonttua hiipivän koivikossa, jossa ei ollut lumien satamisen jälkeen vielä kukaan muu astellutkaan.

Omassa lapsuudessani meillä kotona ei käynyt koskaan Joulupukki, vaan tontut kävivät tuomassa lahjat kuusen alle sillä aikaa, kun olimme mummulassa viettämässä aattopäivää. Samaa perinnettä on jatkettu meillä nykyäänkin. Hiipailevat tontut ovat siis ehdottomasti tärkeämpi elementti jouluntuojina kuin kauppakeskusten pukit nylonpartoineen.


Joko teilläpäin ovat tontut liikkuneet? Entä nautittu lumesta? Meillä neiti ulkoili tänään kahteen otteeseen hyvät tovit. Ja ihan rehellisesti voin sanoa, että pitkästä aikaa näin.

Mukavaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Täällä on satanut lunta nyt kaksi päivää putkeen. Puut katkeilee jo lumen painosta ja sähköt pätkii tai on kokonaan pois. Ajokeli on ihan kauhea, mutta lapset nauttii. :D Ja mikä ihana valo tuli tuon lumen mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä piti päivällä vähän taukoa, mutta eilisestä alkanut lumisade jatkui kyllä taas jo iltapäivällä. Melko paljon sitä nyt sitten tuuppaa kerralla näköjään, kun sai pään auki. Sähkökatkoista luin lehdestä, mutta ilmeisesti täällä Tampereella ei ole sähköjä ollut poikki, vaikka lähikunnissa onkin. Harmillinen lieveilmiö! Lapset kyllä nauttii taas. On tässä meinannut jo usko loppuakin, kun on aina pimeää (kun lähtee töihin ja tulee töistä) ja ulkona vielä kaikenlisäksi märkää. Eipä ole oikein ukoleikkejä tehnyt mieli harrastaa, mutta nyt saadaan edes hetki nauttia ja laskea jo mäkeäkin.

   Poista
 2. Oon tässä viime vuosien aikana ymmärtänyt, miten tärkee se lumi mulle oikeesti on. Kun siis viime vuosina kaamosoireet on lyöneet ihan ennennäkemättömillä voimilla, niin huomaan hirmu ison eron olossa, kun sitä lunta on maassa. Harmaakaan päivä ei ole tumma ja synkkä, kun on lunta, vaan se on lempeän vaaleanharmaa, suorastaan tunnelmallinen! Ja kun puissa on lunta, niin on vaan nautinto mennä ulos, kun siellä on kaunista. Jos talvi on musta ja lumeton, tekee mieli kaivautua sohvannurkkaan ja jäädä siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paremmin en osaisi asiaa muotoilla eli juuri saman olen huomannut omalla kohdalla. Hirveä väsymys ollut päällä jo monta viikkoa ja ihan kuin alkaisi pikkuhiljaa helpottaa. Vaikka täytyy kyllä myöntää, että vielä tänäkin viikonloppuna tuli nukuttua pitkään molempina aamuina (ei oo normaalia mulle) ja päikkäritkin tais tulla vedettyä molempina päivinä (sekään ei ole todellakaan normaalia mulle). Ehkä tää tästä kuitenkin helpottaa, jollei sitten heti tulevalla viikolla päästä todistamaan lumimassojen sulamista ja loskassa tarpomista. Loska-Crocsit on jo kaivettu esille :D

   Poista
 3. Kyllä vain, tonttuja on nähty ja lunta sataa parhaillaan. :)
  http://joulukuusen-loisteessa.blogspot.fi/2015/10/tontun-nain.html

  VastaaPoista
 4. No minä oon niin pettynyt ja kateellinen. Pk-seudulla ei ole lunta. Pieni valkoinen häivähdys siellä täällä. Mutta ihan olematon. Lunta tänne!!!
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pöh! Eikö sitä nyt sinne asti sitten riittänytkään? Pirkanmaalla tuli vissiin paikoitellen vähän liikaakin ja sähköt oli ainakin viikonlopun yli tuhansilta. Meilläkin pihasta yksi puu taipui ihan maatamyöden.

   Toivotaan, että seuraava lumilinko tulee teille :D

   Poista
 5. Jee, mekin saatiin viikonloppuna lunta! Pojat ovat aivan tohkeissaan ja ulkoilut maistuu tosiaan ihan erilailla kuin viime viikkoina. Tosi paljon on oltu nyt marraskuussa sisällä ja mulla on siitä aina vähän huono omantunto...Viikonloppuna ulkoiltiin molempina päivinä oikein kunnolla ja tänään pojat jäivät päiväkodin ja koulun jälkeen omatoimisesti pihaan leikkimään!

  Eipä ole vielä meillä tonttuja näkynyt. Täytyykin alkaa kiristämään kiltteyttä seuraavaksi tontuilla, kun joulupukki paljastettiin pojille isoveikan aloittaessa koulun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitten näyttää pahasti siltä, että se lumeton kostea kausi alkaa olla jo täällä taas :(

   Täällä ei tehoa enää tontuilla "kiristäminen". Tarvitaan jotain järeämpää... joka ei siis ole Joulupukki. Lahjatta jättämisellä uhkailu saa aikaan rääyntää, muttei yritystä parantamiseen :D Täytyy nyt kääntää positiiviseksi koko juttu ja jättää uhkailut sikseen.

   Poista
 6. Meillä ihan sama juttu pikku neiti oli ulkona eilen moneen otteeseen, suksetkin piti kaivaa esiin :) väsymystä täälläkin podetaan, toivotaan että lumi tuo vähän virtaa lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on kaivettu jo suksetkin esille. Me käyttiin vain kellarissa toteamassa, että täytyy hankkia pidemmät sukset. Alkavat muistuttaa kohta minareita :D Viimetalviset luistimet kuulemma vielä mahtuu... Saas nähdä, onko samaa mieltä ekan kuistelutunnin jälkeen joskus tammikuussa, kun jäille asti päästään. Tuli vähän takapakkia tässä talvessa.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...