lauantai 13. kesäkuuta 2015

Kesä(loma)suunnitelmia

Stressauksen maailmanmestari ilmoittautuu! Aloitin kesälomien ketjuttamissuunnitelmat jo hyvissä ajoin viime syksynä, kun alkoi näyttää siltä, että itsellänikin töitä riittää yli kesän. 8-vuotias pärjää jo hetkittäin itsekseen kotona, mutta ainakaan meidän tirpunen ei ole vielä niin itsenäinen, että muistaisi aina pukea, lämmittää ruokansa, saatika sitten syödä itsenäisesti. Kesälomat piti siis ketjuttaa siten, ettei tytön tarvisi olla kotona itsekseen meidän vanhempien pitkiä työpäiviä.

omenapuun kukat viikko sitten raikkaan ja vilpoisen kesäsateen aikana.

Työpaikallani kesälomatoiveet piti antaa pomolle jo hyvissä ajoin helmikuussa. Tieto alueen päiväleiritoiminnasta tuli vasta paljon myöhemmin maalis-huhtikuun vaihteessa. Olisipa tullut aiemmin, niin olisimme saaneet koko perheenä useamman viikon yhteistä lomanviettoaikaa. Aloitin syksyllä uudessa työpaikassa, joten lomapäiviä ehti kertyä vain 15. Siihen päälle lauantaiahkerointia ja pitkiä työpäiviä, niin sain loman venytettyä Juhannuksen avustamana paria päivää vaille neljään viikkoon. Toisaalta olen ensi viikolla loman alkaessa niin puhki, että olen totisesti sen loman tarpeessa. Lekotteluun ei tosin ole aikaa, koska pitää säntäillä loman alun 1,5 viikkoa sinne tänne ja takaisin.Ammattiosaston kautta hankin mukavaan alehintaan koko perheelle elämysrannekkeet Särkänniemeen. Viime kesän makasin raatona sängyssä, joten tänä kesänä huvipuistoillaan sitten senkin edestä. Tytölle huvipuistoreissu on erityisen tärkeä, koska hän on "vaivalla kasvattanut" itsensä nyt yli 125 senttiseksi, jotta pääsisi useampaan laitteeseen kuin vielä toissakesänä reilusti alle 120 senttisenä. Yllätyksenä voitin ammattiosaston arvonnassa rannekkeen myös Linnanmäelle, joten yritämme joku aurinkoinen päivä laittaa auton nokan myös kohti pääkaupunkia. Alkaa kyllä pahasti näyttää siltä, ettei tänäkään kesänä taideta ehtiä Suomenlinnaan, Heurekaan eikä edes Korkeasaareen, jotka ovat olleet vierailukohdelistalla jo monta vuotta.

Juhannuksen jälkeen on tarkoitus laittaa auton nokka kohti itää ja mummulaa. Päiväretkikohteita Savonlinnan seudulla saisi meille ehdotella. Toissa kesänähän vierailimme Olavinlinnassa ja maistelimme torilla herkkulörtsyjä. Mitä muuta Savonlinnassa tai sen lähistöllä voi tehdä?

Kirsikkapuun kukkia.
Loppulomani vietämme tytön kanssa kahden kotiympyröissä Tampesterissa. Tarkoitus onkin vierailla ainakin Amurin työläismuseokorttelissa, Arboretumissa ja viettää aikaa tietysti myös rannalla (puun alla varjossa). Kun heinäkuun puolessa välissä palaan takaisin töihin, tyttö muuttaa mummon ja papan mukana mökkimaisemiin loppukesäksi. Tuntui hirveältä saada pari viikkoa sitten loppukesän työvuorolistat kätösiin. Oliko se kesä taas sitten jo suurin piirtein tässä?

15 kommenttia:

 1. Onpa kauniita noi kirsikkapuun kukat! :)
  Me ei kesällä yleensä koskaan lomailla missään vaan se ns. lomakausi meidän perheessä sijoittuu enemmän jouluun ja vuodenvaihteeseen. Nyt on kyllä niin kurjat ilmat ollut, että jos olis mahdollista niin finnairin siivillä kohti lämpimää :D

  Muistakaa nyt vähän lomalla relata :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuut ja kirsikkapuut olivat viikko sitten parhaimmillaan ja kesäsateessa kävin kuvat räpsimässä. Onneksi kuviin tuli lämpimämpi tunnelma kuin mitä ulkona oli oikeasti asteita :D

   Mulla on nyt kaikki lomat sitten tässä ja ens kesänä vasta lisää. Jouluna ei siis lomailla :( Mä uskon, että tää tästä vielä parin viikon sisään lämpimämmäksi muuttuu. Ja sitten lomaillaan takki päällä, jos ei muuten.

   Isukki ja tyttö ovat relailleet nyt jo kaksi viikkoa ja yhteisen säntäilyloman päätteeksi mulle ja tytölle jää vielä 2 viikkoa relailulomaa jäljelle :D Että hyvä näin!

   Poista
 2. Hyvä että pääset kuitenkin ihan kivasti lomailemaan (ja ennen kaikkea liikkeellekin!!!) :) Savonlinnassa on aika kiva Pikku kakkosen leikkipuisto siellä rannassa Olavinlinnaan päin. Ja Punkaharjullahan on kesämaa, joka on sellainen pieni vesi- ja huvipuisto - ei siis tod mikään iso, mutta kaipa siellä päivän viettää (siitä on nyt useampi vuosi kun on käyty, en tiedä onko siellä tapahtunut muutoksia).

  Mullakin on nyt ollut vähän ihmettelemistä kalenterissa, mutta ei suinkaan töiden takia, vaan että miten sovitetaan yhteen monen aikuisen menot tahoillaan ja lapsivapaat ja reissut lasten kanssa ja ilman jajaja... Mullahan on kalenteri ihan täys :D Lasten kanssa ajattelin pipahtaa Särkänniemessä ja Korkeasaaressa. Ja esikoisella on niin korkealentoisia haaveita (Lontoo ja NY), että ei taida tälle kesälle ehtiä - pitää yrittää herrasta onkia joku kotimainen kohde mikä kelpais (kiinnostaa sotahistoria ja tällanen mistä äiti on siis ihan pihalla...).

  Hauskaa lomaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tätä nyt osaa taas arvostaa, kun pystyy olemaan suht normaalisti. Kuntoonhan tämä ei akka ei varmaan koskaan enää tule, mutta näillä mennään...

   Joku kiva päiväretki Savonlinnaan voisi kyllä maistua ja Pikku Kakkosen puistossa voisi toki piipahtaa. Punkaharjun Kesämaata harkitsin itsekin, mutta siellä saisi kulumaan parin tunnin sijaan varmasti koko päivänkin. Itse olen ollut kesämaassa tytön ikäisenä ja olisi kyllä kiva nähdä, millaiseksi paikka on muuttunut vuosien saatossa. Kiva paikka se oli jo silloin "muinoin" :D

   Monen ihmisen kesäkuviot on varmaan haastavaa sovittaa yhteen... kun tuntuu, ettei se tällaisen pikkuperheenkään kanssa mitenkään helpolta aina tunnu. Lisäksi Suomen kesä on sen verran lyhyt ja vähäluminen, ettei mitään reissupäiviä voi lyödä kovin ajoissa lukkoon, koska taivaalta voi tulla yht äkkiä vaikka räntää.

   Sun esikoinen on sellaisessa iässä, että vaatimukset alkaa olla jo melkoisia :D Mutta onneksi kotimaastakin löytyy kelpo kohteita ja varmasti sitä sotahistoriaakin? Ei ole kyllä oman mielenkiinnon ykköskohteita, joten valitettavasti en osaa mitään vinkata :D

   Hauskaa kesää! :)

   Poista
  2. Miima: Sotahistoriaan pääsee tutustumaan ainakin Pohjois-Karjalassa monessa kohteessa. Siis suomen historiaa.
   -T-

   Poista
 3. Meillä ei ole tälle kesälle mitään suunnitelmia. Lomat mekin ketjutettiin ja tehtii muitakin järjestelyjä, jotta koululaisten loma-aika saatiin katettu, koko perheen yhteistä lomaa on tiedossa kaksi viikkoa. Talvi- ja kevät oli niin hektistä töiden suhteen, ettei mitään suunnitelmia saatu tehtyä loman suhteen. Tehdään sitten ex tempore jotain, jos jaksetaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin näiden "pakollisten" kuvioiden lisäksi loput kesälomasta vietetään ex tempore -kuvioilla. Luulen, että varmasti suurimmaksi osaksi hengaillaan kotiympyröissä ja ladataan akkuja pitkään syksyyn ja talveen. Talvilomaa, kun ei ole kertynyt vielä uudessa työpaikassa, niin sitä on taas vaan pakko jaksaa.

   Poista
 4. Hyviä suunnitelmia.
  Tosi kauniita kuvia olet onnistunut napsimaan kukista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmat on aina hyviä. Toivottavasti myös toteutus :D

   Kiitos kehuista. Napsin kuvia tosiaan vesisateessa noista kukkivista puista, kun pelkäsin, että seuraavina päivinä kukat ovat jo menneet itse edestään. Oikeastaan vesisateella kukkiin tuli ihan kivaa pisaraefektiä ja raikkautta :)

   Poista
  2. Hieno uus banneri. :) Kuka taiteili?

   Poista
  3. Kiitos :D Ihan itse tein eilen aamutuimaan, kun muut vetelivät vielä hirsiä.

   Poista
 5. Kivat lomasuunnitelmat teillä :)
  Minä toivon, että ehtisimme lomailemaan Tampereella, mutta kyllä meilläkin lomalla niin kiirettä pitää, että Tampere typistynee päivän vierailuksi. Minulla on aina paljon ajatuksia siitä, että mitä kaikkea voisi tehdä lomalla ja sitten niistä toteutuu murto-osa. Vähän säistä riippuu, että mitä sitä sitten aktivoituu tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kans puhuttu Heurekasta, Suomenlinnasta ja Korkeasaaresta niin monta vuotta, että olisi jo korkea aika toteuttaa. Loma on aina vaan niin lyhyt, ettei joka paikkaan ehdi. Tuntuu toisaalta ihan pöllöltä tämä nykymaailma, jossa elämä tuntuu pyörivän vain työn ympärillä. Paljon kivempaa olisi tehdä elämällään sitä, mitä oikeasti haluaa :D Perhanan raha! :D

   Ja säät kyllä vaikuttaa todella paljon siihen, mitä tulee tehtyä ja missä käytyä loman aikana. Suomen kesä, niin lyhyt ja vähäluminen.

   Poista
 6. Paljon ihania suunnitelmia teillä. :) Varmasti on tytsy mielissään, kun on ylittänyt tuon maagisen mitan 120cm ja pääsee useampiin laitteisiin! ^^ Mäkin niin ootan, että poika on sen mittainen niin pääsee vielä entisiäkin jännempiin laitteisiin. ;)

  Täällä aletaan kanssa olla ihan puhki ja lomaa kyllä odotetaan kovasti! Kolme viikkoa pitäisi vielä jaksaa. Ajatuksia ja suunnitelmia lomaksi on PALJON, mutta mitähän niistä taas ehtiikään toteuttamaan. :D

  Ihanaa lomaa teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkukesän lomassa on se hyvä puoli, että se on edessä nopeammin kuin suunnitelmat on valmiina :D Itselläni on jo useampana kesänä ollut loma vasta elokuussa, joten tiedän, miltä loman odottaminen tuntuu. Tsemppiä odotukseen ja kyllä se loma sieltä tulee.

   Suunnitelmia on aina paljon ja kaikkea ei ehdi toteuttaa millään. Tärkeää on myös ladata niitä akkuja, että jaksaa taas oravanpyörää seuraavan vuoden :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...