keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Mikä Joulu, missä, hä?

Hommat on hanskassa, lahjat suurimmaksi osaksi kääreissän ja niin edelleen. Tänään se silti iski; Joulustressi. Joulustressi on tässä tapauksessa joululomattoman ahdistus siitä, että pitäisi ehtiä enemmän kuin jaksaa tehdä.

Rihkamakuusi kokoontui jo itsenäisyyspäivänä omalle paikalleen kuin itsestään. Ei tarvinnnut vihjata miehelle kuin kerran, että kuusen voisi roudata varastosta ja homma hoitui. Uskomatonta! Tyttö koristeli kuusen alle aikayksikön ja koristeiden järjestystä on vaihdettu reilun viikon aikana jo useampaankin kertaan.

Itse olen joulukoristelun ja valaistuksen suhteen minimalistinen. Mitä vähemmän krääsää, sen paremmin viihdyn. Valkea kuusi krumeluureineen on jo itsessään sen verran koristeellinen, että sen lisäksi ei montaa tonttua tai kynttilää tarvita, että joulu alkaa olla vahvasti läsnä.
Kuusi ja kynttilä sekä kuusen "kynttilät".
Onko jouluna ihan pakko leipoa pipareita? Entä joulutorttuja? Pitäisikö kehittää joku uusi perinne? Meillä uutta on ainakin se, että neiti kieltäytyi tänä vuonna ekaa kertaa kirjoittamasta Joulupukille, koska "eihän Joulupukkia oikeasti ole olemassakaan"! Joululahjatoiveetkin olivat alkukankeuden ja lelukirjaruksimisten jälkeen lopulta helppoja. Tyttö haluaa pleikka nelosen ja siihen yhden tietyn pelin. Muista paketeista saa tulla kuulemma ihan mitä tahansa. Yritin siis niihin muihin paketteihin hankkia jotain järkevää, kehittävää ja sellaista, että aika kuluisi joululomalla puuhaillen kaikkea mukavaa.
Lahjat on paketoitu ja opettajan kortti tehtynä.
Joulukortit ovat joka jouluinen murheenkryyni. Se viimeinen määräpäivä tulee joka vuosi ennen kuin ehdin kehittää joulustressini ja hommat alkavat luistaa. Tänä jouluna joulukortteihin ja postimerkkeihin tarkoitetut varat päätyivät siis Pelastakaa lapset ry:lle. Ei huono vaihtoehto sekään!

Mukavaa Joulun aikaa! Vai vaivaako joulustressi?

21 kommenttia:

 1. Ei oo stressiä.. Mut ei kyl oikein joulufiilistäkään! Tää keli on niin surkea, etten oo oikein päässyt tunnelmaan. Kun on Pohjois-Karjalan tyttönä tottunut vähän erilaisiin joulukeleihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla alkoi ilmeisesti Joulustressivaivata just sen takia, että aloin päästä fiilikseen ton taivaalta tippuneen loskan takin :D On sitä viime vuosina jouluja vietetty ilman luntakin, mutta kyllä se vaan kuuluu asiaan.

   Mukavaa Joulunaikaa teille! :)

   Poista
  2. Miian kommentti voisi olla omani. Aivan täysin samat!

   -T-

   Poista
 2. Täällä ei onneksi ihan järjettömästi vaivaa vielä joulustressi. Rahanmeno kyllä sitäkin enemmän, eli kyllä se vähän taitaa jouluun liittyä. :D

  Tänne vuonna oon niiiin ylpeä itsestäni, että ihan yhtä lahjaa lukuunottamatta olen kerrankin jo hankkinut kaiken. Tänään ne loput (paitsi siis ton yhden). :)) Muutamat tulevat vielä postissa!

  Enää ei ole kuin paketointia tehtävänä ja senkin olin jo osittain tehnyt jes!

  Pipareita leivottiin tänään toinen satsi (ekat on syöty jo:D), torttujakin on yksi paketillinen tässä joulukuussa tehty. Toista ei varmaan tehdäkään, kun oon nyt jo lihapulla. :D

  Ihanaa joulunodotusta teille. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahanmeno on kyllä kamalaa ja itsellänikin taas työpaikka katkolla heti joulun jälkeen :/ Lupasin, etten stressaa asiaa, mutta stressaanpa silti.

   Yllätyin kans, miten helposti lahjat ovat kääriytyneet jo paketteihinsa. No toisaalta ei ollut tänä vuonna kovin hirveää kasaa sinne tyrkylläkään ;) Piparit on vielä leipomatta, mutta torttuja tehtiin satsi jo lokakuussa, lasketaanko se? :D Lihapullafiilis on todellakin tuttu täälläkin, haha!

   Ihanaa joulunodotusta teillekin! :)

   Poista
 3. Ei stressiä eikä huolta lainkaan! :) Kaikki hanskassa joulun suhteen ja hanskatkin tallessa. ;)

  VastaaPoista
 4. Ei stressaa joulu, sillä lahjat on pakattu, ruuat tekee joku muu, ja mulle uskottu leipomuspuoli on pulkassa :) Edes pakkaaminen ei stressaa, sillä oon jo yli puoliksi senkin tehnyt :D Lauantaina aamulla kohti pohjoista!!! :) Ihanaa joulun odotusta, äläkä stressaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Suunnilleen samalla mentaliteetilla (ilman pohjoista) mennään täälläkin, mutta stressaa silti :D

   Ihanaa reissua teille! Ja mahtavaa Joulua! Mä lupaan kans lopettaa stressaamisen vielä ennen joulua. :)

   Poista
 5. Ei ole joulustressiä, piparit leivottu ja syöty ja kortit meni postiin vasta toissapäivänä ;) Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä täällä vielä punnaan, että leipoako pipareita vaiko eikö. Ehkä tunnelman vuoksi voisi jokusen leipaista -ja taikinan syönnin takia :D

   Mukavaa Joulun odotusta teillekin! :)

   Poista
  2. Taikinan syönti on parasta piparien leivonnassa. :D

   Poista
  3. Todellakin on! :D Piparit pilaantuu uunissa...

   Poista
 6. Ei ole varsinaista joulustressiä vielä, koska en edes vielä kunnolla tajua, että joulu on todellakin tulossa. Vuodenvaihteeseen päättyvä projektiluontoinen työ vie nyt ajatukset ja energian, eikä tilannetta helpota yhtään se, että työpaikka muuttaa parhaillaan toiselle paikakunnalle. Koitan viimeistellä hommia muuttolaatikoiden keskellä välillä pakkaillen.

  Väkisinkin joulu menee tänä vuonna "siinä sivussa", mutta teen silti sen verran jouluvalmisteluja, että ehdin itsekin saavuttaa kuuden päivän vapaan aikana sen kuuluisan joulutunnelman. Lahjat on onneksi hankittu ja viikonloppuna on aikaa hoitaa ruokapuolta, joten eiköhän se joulu sieltä tule - tänä vuonnakin! :)

  Stressitöntä joulunaikaa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se Joulu tulee, stressasi tai ei. Se, ettei ole ennen joulua yhtään lomaa, vaikuttaa kyllä fiiliksiin ja tunnelmaan pääsyyn.

   Kyllä se joulu menee siinä sivussakin ja itse ainakin aion ottaa pyhistä kaiken irti ja levätä kunnolla :)

   Mukavaa ja rauhaisaa Joulun aikaa teidän perheelle! :)

   Poista
 7. Meillä on töissä aina vuoden kiireisin aika marras-joulukuussa, joten se vie terän joulustressiltä. Tänä vuonna ei ole juuri ollut mitään puuhastelufiilistä, joten sillä mennään, minkä tekeminen sattuu huvittamaan. Meillä syödään vain yhtenä päivänä jouluruokia ja ostan ne valmiina Stockkalta. Toki muuhun ruuanlaittoon joudun sitten panostamaan niinä monina vapaapäivinä aika paljon, kun en viitsi makaroonilaatikkoakaan joulun aikaan syödä :)

  Kyllä tässä varmaan vielä stressi iskee. Todennäköisesti ensi viikonloppu on aika tiukka rutistus ja sitten ma-ti loput työt ja siitä sitten lähtee lököily.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä puuhailtiin niin paljon Halloweenin ympärillä, että ei kai sitä Joulua jaksakaan ottaa enää tosissaan :D Meillä kyllä kans aika pitkälti luotetaan joulupöydässä puolivalmiiseen. Laatikot olen tasan kerran tehnyt alusta asti itse ja niissä oli sen verran kova homma, etten vielä ole yrittänyt uudestaan. Ehkä sitten joskus!

   Ensi viikonloppuna pitäisi tosiaan hoitaa alta pois neidin koulun joulujuhla, mahdollisesti piparit ja tortut ja sinappi. Ma.ti pitäisi duunailla joku kakku joulukahvittelua varten ja sitten ei, kun syömään ja lököilemään :) Kyllä joulu on kaikesta stressaamisesta huolimatta vuoden paras juhla.

   Rauhaisaa Joulun aikaa teidän perheelle! :)

   Poista
 8. Lapset kun kasvaa, ne tekee itse, hih. Minä vain lykin piparkakkuja uuniin ja ulos, tosin strösseleiden imurointi jäi meikäläiselle...

  Ihanaa joulua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun puolesta meillä sais lapsi tehdä enemmänkin itse. Mutta tosiaan sotkuihin pitää varautua :D

   Ihanaa joulua teillekin! :)

   Poista
 9. Ei ole pakko tehdä mitään. Tekee sen mikä hyvältä tuntuu. Joulu menee niin äkkiä suorittamisen puolelle. Rauhallista Joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Stressi taitaa syntyä nimenomaan suorittamisesta. Kyllä se Joulu tulee vähemmälläkin.

   Rauhallista Joulua teillekin! :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...