sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Helppoa, ergonomista ja käteensopivaa

Pääsimme testaamaan buzzausmielessä Stabilo EASYergonomics experts -kyniä. Stabilo on kehittänyt yhdessä tutkijoiden, opettajien, juuri kirjoittamaan oppineiden sekä jo vähän enemmän kirjoittaneiden oppilaiden kanssa valikoiman kyniä, joiden avulla kirjoittaminen ja muu kynätyöskentely on vaivattomampaa ja kynistä voi olla jopa apua koulussa menestymisessä. Omasta ala-asteajastani muistan kokeet, joissa jokaisesta tiedosta sai pisteen. Vaikka kirjoitinkin juttua aina sivutolkulla, jäin pohtimaan, että loppuiko asia vai väsyikö käsi kirjoittamiseen sittenkin ensin. Stabilo EASYergonomics experts -sarjassa huomionarvoista on se, että oikea- ja vasenkätisille on molemmille omat kynänsä. Kätisyys on merkitty kynäpakkauksiin selkeästi; oikeakätisten tuotteet punataustaisella kädellä ja R-kirjaimella, vasenkätisten tuotteet keltataustaisella kädellä ja L-kirjaimella. Meidän Buzzadorpaketin vasenkätisten tuotteet ovat lähdössä testiin pari vuotta meidän neitiä vanhemmalle ja siis jo vähän enemmän kynää käyttäneelle neitokaiselle.

EASYergonomics experts kynät on suunniteltu siten, että ne takaavat kevyen ja varman kynäotteen. Vaikka kyseiset kynät ovat suunniteltu erityisesti lapsille,  ne istuivat myös omaan pienikokoiseen käteeni hyvin. Huomasin, että oma kynäotteeni on ihan liian alhaalla ja lähellä kynän terää. Lisäksi syyllistyn usein kynän liialliseen puristamiseen. Kuvatessani neidin kynäotetta, huomasin, että hänellä on ihan samansuuntaisia ongelmia. Etusormi puristaa osassa kuvia kynää kuin hengenhädässä ja vääntyy monelle mutkalle.

Toisaalta erityisesti EASYergo -lyijytäytekynän kanssa nämä ongelmat poistuivat heti. Kynässä on selvät otepaikat, se on kevyt ja mukavan tuntuinen kädessä. EASYergo -lyijytäytekynä eroaa tavallisesta lyijytäytekynästä myös siinä mielessä, että lyijy on paksua ja kestävää. Kynän mukana tulee teroitin, joka on tarkoitettu erityisesti tälle lyijykoolle ja terottimeen menee siis pelkkä lyijyosa ei koko muovinen kynänpää. Ihan huipppua on myös se, että kynän mukana tulee nimikointiin tarkoitetut tarrat. Näin vähän hintavampi kynä ei välttämättä pääse koulussakaan hukanteille alle aikayksikön. EASYergo -lyijytäytekynän suositushinta on 9,95 euroa.
EASYergo-lyijytäytekynästä tuli heti tytön suosikki. "Saanko ottaa tän kouluun mukaan?" Tarkoitus on testata kyniä ahkerasti seuraavien viikkojen ajan, joten kynä todellakin pääsee myös kouluun.  TEstijakson päätteksi on luvassa vielä toinen postaus, jossa kerron, miten testaus on sujunut ja raportoin myös mahdollisista kynäotteiden muutoksista. Neiti alkoi kiinnittää huomiota otteeseensa heti, kun asiasta keskustelimme. Tyttö on siitynyt hiljattain tikkukirjaimin kirjoittamisesta tekstaukseen, joten aika on erittäin otollinen uusien kynäotetapojen kehittymiselle.
Asia. josta tuli aiemmin syksyllä ekat (ja toistaiseksi ainoat) kouluun liittyvät itkut oli väritystehtävä, jossa suhteellisen suurikoinen kuva tuli värittää kotitehtävänä. Neiti suuttui, kun en antanut värittää äidinkielen tehtäväkirjan sivua tusseilla. Puuväreillä värittäminen oli kuulemma väsyttävää ja tylsää. Sitähän se huonosti väriä antavilla kynillä toki onkin. Kynää saa puristaa ja painaa, ja silti väriä tulee huonosti. Käsi väsyy ja sapettaa. Stabilo EASYcolor -puuvärit olivat heti ensivärittämällä ihan toista maata. Värikynä on muotoiltu pyöristetyn kolmion malliseksi ja siinä on lovia kynäotetta helpottamaan. Lisäksi kynästä irtoaa väriä paperiin sen kummemmin painamatta. Tosin huomasin, että läheltä terää kiinni pitämällä neiti sai väriä tarttumaan myös sormiinsa. Paperista väri ei käteen irronnut, vaikka yritin testiväritelmääni kuinka hangata. Oikean kynäotteen saaminen värikynistä oli ainakin ensialkuun vähän haastavampaa kuin lyijytäytekynän kanssa. Oikea ote löytyi kuitenkin helposti, kun muistutin tyttöä asiasta.
Värikynät yllättivät positiivisesti runsaalla pigmentillään. Helppoa ja ergonomista värittämistä.  EASYcolors pakkaus sisältää kuusi värikynää ja sen suositushinta on 9,95 e
Tyttö pitää kynää kiinni vähän turhan alhaalta, mutta kynän lovien avulla korkeampikin väritysasento löytyi nopeasti.
EASYgraph lyijykynät ovat malliltaa samanlaisia kuin EASYcolor -värikynät. Ne ovat tavallisista puukynistä innostuneen valinta. Meillä lyijytäytekynä vei lähes kaiken huomion, mutta toki neiti testasi myös nämä ergonomiset peruslyijärit. Niiden kanssa kirjoittaessa ja piirtäessä oikea ote löytyi, kun huomautin asiasta.
Etusormi menee ensitestissä ainakin vielä helposti monelle mutkalle, kynäote on liian lähellä terää ja kynää tulee puristettua liian lujaa. EASYgraph on kuitenkin tavallisten puukynien suosijan valinta. Suositushinta kahden kynän paketille on 3,95 euroa.

Jännittävää seurata, miten viikkojen myötä ote mahdollisesti alkaa muuttua ja kehittyä, ja kirjoittaminenkin mahdollisesti sujua joutuisammin? Parin päivän testauksen myötä tyttö on hylännyt kaikki muut kynänsä ja kuljettanut ergonomisia kyniään mukanaan huoneesta toiseen. Mitä tästä vielä seuraakaan. Raporttia tulossa...

BUZZADOR <--- Liity mukaan suosittelulinkistäni.

Buzzadoriksi liittynyt henkilö täyttää profiilin, jonka mukaan hän saa kutsuja erilaisiin Buzzaus -kampanjoihin. Usein buzzattavat tuotteet ovat uusia innovaatioita ja rehellisen mielipiteensä kertomalla buzzaaja mahdollisesti innostaa myös muita hankkimaan kyseisiä tuotteita. Bazzaaminen on siis eräänlaista suusta suuhun markkinointia. Buzzadoriksi liittyminen on ilmaista ja tarjottuihin kampanjoihin ei ole pakko tarttua, jos ne eivät sovi kuvioihin tai aikatauluihin. Osa buzzattavista tuotteista on ilmaisia, profiilissaan voi myös ilmoittaa halunsa osallistua kampanjoihin, joissa tuotteet on mahdollista hankkia testiin huomattavasti normaalia kauppahintaa alemmalla hinnalla.

6 kommenttia:

 1. Meillä jäi noi tavan lyijykynät ihan jalkoihin, kun lyijytäytekynät todettiin niin hyviksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää vähän siltä, että meillä käy samalla tavalla. Eikä siinä mitään. Tuo lyijytäytekynä vaikuttaa kyllä tosi pätevältä. :)

   Poista
 2. Sopis kyllä mullekkin nuo kynät, kun niin paljon kirjoitan sekä väritän ja taidan pitää kiinni liian läheltä kärkeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sopi kyllä omaan käteenikin nuo kynät, vaikka ne onkin suunniteltu ensisijaisesti lapsille. Itse kirjoitan nykyään kynillä tosi vähän ja väritän vielä vähemmän :D Mutta kynät ehdotomasti harkintaan, jos kaipaat hyvin käteen istuvia kyniä!

   Poista
 3. Aika kivoja :) mulla oli yläasteella stabilon kuitukyniä ja ne oli ihan huippuja. On ne vielä tallessa mutta jostain kumman syystä 10vuodessa suurin osa on kuivunut :D pitäiskin ostaa uudet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stabilo on kyllä täälläkin ennestään tuttu ja luotettu merkki. Kuitukynät ei kyllä sano mulle mitään :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...