lauantai 4. lokakuuta 2014

Syysillan väriloistoa

Nyt on kaivettu kesällä PO.Pin alesta hankittu kevyttoppatakki käyttöön ja mummo tuunasi (itsehän olen käsityöjutuissa ihan kädetön) siihen jo huomaamattomat ripustuslenkit niskaan kääntötakin molemmin puolin. Helpottaa nimittäin huomattavasti koulutakkina käyttämistä, kun on lenkit, joista takin saa pysymään naulakossa. Harmi, että tällainen pieni tärkeä juttu kääntötakeista usein puuttuu. Kevyttoppatakkia kaipailin tytölle käyttöön jo vuosi sitten, mutta silloin se jäi vielä hankkimatta. Nyt tuntuu, että tällaiselle takille on kuivan, mutta varsinkin aamuisin vähän kolean ilmanalan aikoina löytynyt hyvin käyttöä
Ulkoilua PO.Pin kevyttoppatakissa, kuorihousuissa ja hanskoissa. Lakki: Jenni K. Handmade.
Tyttö halusi alkuillasta lähteä ulos taskulampun kanssa ja katosikin pian lähimetsään leikkimään majaleikkejä kaverin kanssa. Itse päätin ottaa lauantai-illan happihyppelyä roskapussin viemisen verran ja illan hämärtyessä sekä pihalamppujen syttyessä palamaan syksyn väriloisto näyttikin oikein kauniilta. (Taskustani löytyi vain kännykkäkamera, joten pahoittelut huonosta kuvanlaadusta.) Tyttökin löytyi väriloiston keskeltä, kun vähän aikaa huutelin.
"Mikä siellä rasahti?"
Joko teillä on kaivettu toppavaatetta tai edes taskulamput esille?

Ps. Muistakaa osallistua Muumimaiseen arvontaan! Ja tervetuloa mukaan uudet, maailman parhaat kurkkijat (= google-käyttäjäraati) ja fb-seuraajat. 

Pps. Opettelen käyttämään tällä hetkellä myös Instagramia, joka elää ihan omaa elämäänsä ja sinne onkin tarkoitus päivittää arjen juttuja, joita ei välttämättä blogissa tai fb:ssa näy.

14 kommenttia:

 1. Aivan mahtavat värit on luonnossa tosiaan parhaillaan. Kivoja kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin Lumian kamerakin otti kuvaa, vaikka tosiaan alkoi jo hämärtää. En tosiaan jaksanut kipittää kolmanteen kerrokseen vain kameraa hakeakseni. Pitäis näköjään ottaa kunnon kamera mukaan aina myös roskisreissulle :D Päivänvalossa väriloisto ei näytänyt noin hurmaavalta, mutta illan hämärä ja auringon lasku taisivat vähän korostaa sävyjä.

   Poista
 2. Ihana syksy!

  Meidän pojilla on jo ollut parina päivänä oikein toppahaalarit päiväkodissa. Pari-kolme pakkasastetta aamulla on saanut vetämään lämmintä vaatetta niskaan itsekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut aamulla lämpötila parhaimmillaan "vasta" nollassa. Tää on nyt taas tätä hankalaa aikaa, kun iltapäivällä lämpötila saattaa nousta vielä pitkälle yli kymmenen asteen... Mutta juu, kaivoin itsellenikin jo paksumman takin esille.

   Poista
 3. Kivoja kuvia ja pakko oli käydä kurkkaan tuo takki PO.Pin nettikaupassa ja se on kyllä tosi kivan näköinen ja varmaan näppäräkin just syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään ei olisi tarvinnut kesäalesta takkia vielä hankkia, kun sen saisi samalla alehinnalla nytkin, mutta olipahan valmiina käyttöön heti, kun tarvittiin. Meillä on vaihtoehtona kirpeisiin syyskeleihin tytölle ollut pörröfleece ja kuoritakki. Neiti on vetänyt kevyttoppaa päälle mielummin, enkä toisaalta keveyden ansiosta yhtään ihmettele valintaa.

   Poista
 4. Toppaa on uutta, mutta ei ihan vielä. :)
  Syksy <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään vielä kevyttoppaa paksumpaa toppaa ole esille pengottu -ihan vielä. Paitsi mulle :D

   Poista
 5. On kylminä aamuina laitettu pienimmälle vanhaa toppaa, kun se on niin viluinen. Eskarilaista on hirmu vaikea nyt pukea kun aamulla on hyistä ja iltapäivällä voi auringossa olla jo aikas lämmin :/ Meillä on pari Lidlin kevytuntuvatakkia ja hyvin tuntuvat asiansa ajavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukeutuminen on nyt ongelmallista. Aamut on hyisiä ja iltapäivät hikisiä :D Meillä neiti ilmoitti, ettei sitten halua jatkuvasti pukea ja riisua ulkohousuja koulussa. No, nyt tuli sitten Reiman ulkoiluleggarit tositarpeeseen ja niillä on menty(alla ohuet sukkahousuleggarit) ja hyviksi todettu.

   Ihastuin kans nyt näihin kevyttoppatakkeihin. Meillä on ennen vältelty neuleita, koska ne on olleet jollain tapaa epäkäytännöllisiä aiemmin. Nyt on tullut tilausta neuleillekin, kun niitä on ilmojen kylmetessä kätevä käyttää ohuen toppatakin alla, eikä tarvita mitään välivaatteita, jotka tuntuu nyt olevan kynnyskysymys pikkukoululaisella ja unohtuvatkin sitten vaan niin helposti pukea päälle koulussa sille pidemmällekin välitunnille.

   Poista
 6. Isompi ulkoilee Ticketin Baggiessa. Vanhat ei mahtunut niin annoin surutta uuden ruskean käyttöön. Sitä vartenhan ne on ostettu. Oon kyllä harmitellut, kun en alesta ostanut Po.pin 116 kuoritakkia, se olis nyt hyvä fleecen kanssa, kun fleece kuitenkin löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä neiti hikoilevainen ei ole vielä kunnon toppaa tarvinnut. Täällä ei ole mittari tainnut vielä oikeasti pakkasen puolella käydäkään.

   Sadepäivinä meillä on ollut käytössä Reiman vk-takki, johon on kiinnitettynä pörröfleecetakki. Tyttö kuitenkin jotenkin kokee hankalana ja tönkkönä tuon välitakin, joten en yhtään ihmettele, että vetää mieluiten päälleen tuon kevyttoppatakin.

   Poista
 7. Meillä minuun tullut keskimmäinen vetää vielä useimpina päivinä pelkällä hupparilla, vk-takki on repussa varalta :) Toppa on vielä vasta kaukainen ajatus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huih! Palelevaisena en voi käsittää, miten joku tarkenee hupparilla :D Mutta tuulisina ja sateisina päivinä kyllä varmasti takki on tullut tarpeeseen.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...