lauantai 9. elokuuta 2014

Sirkus saapui kaupunkiin

Kaupunkielämisen pieniä iloja... On 30 asteen helle ja juuri, kun auki olevista räppänöistä alkaisi käydä pieni tuulenvire, naapuri päättää aloittaa grillaamaan näyttävien savuefektien kera parvekkeellaan lihagourmeeta. Tai juuri, kun olen saanut parvekelasit työnnettyä syrjään, asettanut takamukseni parvekkeen baden badeniin ja ottanut käsiini vuoden bestsellerin niin alakerran parvekkeella joku sytyttää sikarin. Paha ei ole myös nukkua ikkunat auki kuin pieni porsas ja herätä kolmen aikaa siihen, että joku känniääliö huutelee ikkunan alla yksinään mielipahaansa siitä, ettei kesäyö enää elokuussa olekaan niin kovin valoisa. Hyvää yötä ja huomenta!

Vaikka elämä lähiössä on välillä sirkusta jo ihan silkasta olemisen ilosta, niin on hienoa saada kesäisin paikalle myös ihan oikea kansainvälinen sirkus. Itse tosin otin omaa aikaa, ja lähetin tytön ja isukin nauttimaan sirkushuveista (salaa toivoin, että myös muutama muu lähellä asuva olisi huomannut mainoskyltit kadun varressa).
Kuvat: Isukin kännykästä.
Sirkus Florentino on kiertueella tällä hetkellä Tampereella ja jatkaa täältä matkaansa edelleen Nokian ja Tervakosken kautta Riihimäelle. Tyttö oli elämänsä ekaa kertaa sirkuksessa ja tuli kotiin intoa piukassa. Isukkikin oli sitä mieltä, että ilta kului sirkusteltassa hyvinkin viihdyttävästi. Sain kattavan luennoinnin siitä, että sirkustaiteilijat eivät tarvitse trampoliiniinsa suojaverkkoa, kesken esityksen pienelle varsalle oli tullut nälkä ja niin edelleen. Akrobatiaesitykset olivat kuulemma huikeita. Isukki hehkutti erityisesti kuolemanpyörä -taituria (alin kuva oikealla). Kamelikin oli kuulemma totellut ohjelmanumeron vaatimia ohjeita pienellä maanittelulla.
Kuvat: Isukin kännykästä.
Mukavaa viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Itse tykkään näistä pikkusirkuksista, Florentinosta, Calibasta ja onkohan niitä vielä joku muukin. Temput ei ole mitään tajunnanräjäyttäviä ja pientä kotikutoisuutta on havaittavissa, mutta silti tai juuri sen takia hyvin viehättävää. Eläimet käyttäytyy vähän miten huvittaa jne. Lisäksi tulevat tuohon puolen kilsan päähän, joten mitään matkusteluakaan ei vaadi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytön puheista päätellen hänkin oli nauttinut juuri eniten näistä eläinten omapäisyyksistä ja muista sellaisista ihan "epäolennaisista" seikoista :D Mahtavaa oli tosiaan, että sirkus saapui ihan tuohon nurkalle.

   Poista
 2. Oi miten kivoja kuvia! Olisikin kiva päästä taas sirkukseen, olen ollut viimeksi joskus lapsena :) No ehkä sitten kun neiti on hieman vanhempi niin voisi mennäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ehkä vähän isomman lapsen kanssa sirkuksesta saa enemmän irti. Näytöksen kesto oli 15 minuutin tauon kanssa kuitenkin 2 tuntia.

   Poista
 3. Kameli? Saako ne oikeasti kuljettaa mukana kamelia? :O

  Näyttää ihan sirkukselta ja toivottavasti olit omalla ajallasi hyödyksi vai miten se oli :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kameli luokitellaan sen verran itsepäiseksi eläimeksi, että se kyllä ilmaisee, jos ei halua olla mukana :D

   Olin hyödyksi. Lakanat, tiskit ja pyykitkin muistaakseni hoitui toisten sirkustellessa. Bestselleriä en ehtinyt kyllä käteen ottaa :D

   Poista
 4. Teillä oli sit sama "jako" kuin meillä kun olin pieni. Isä lähti mun kanssa sirkukseen ja äiti jäi viettämään kotia laatuaikaansa. :)
  Olin varmaan kuuden vanha tai viiden, kun ekan kerran käytiin ja sen jälkeenkin muutamana vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on ihan terapeuttista viettää omaa laatuaikaa yksin :D

   Jos sirkus tulee kulmille ensi vuonnakin, niin eiköhän meiltäkin taas löydy innokkaita sirkustelijoita.

   Poista
  2. Kiitos Kati muuten, kun mainitsit mut Kristan blogissa linkki bileissä, että mitä kautte löysit sinne. :)

   Poista
  3. Kiitos itselles. Löysin taas uutta luettavaa, kun moni seuraamani blogi on lopettanut viimeaikoina :)

   Poista
 5. Meillä mini on käynyt kahdesti Florentinossa ja kerran Finlandiassa ja ehdottomasti Florentino on parempi näistä kahdesta sirkuksesta (lyhyemmät esitykset, enemmän eläimiä). Florentinossa mini oli ekaa kertaa reilu 1v2kk ikäisenä ja oli silloinkin ihan innoissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että niinkin pienenä voi nauttia sirkuksesta! Varmaan on kyllä lapsen luonteesta paljon kiinni, minkä ikäisenä jaksaa seurata ja pelkääkö kovia ääniä tms.

   Poista
 6. Nauroin aaneen tolle blogi postauksen alulle. Totta koko juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, niin totta ja niin moneen kertaan koettu tänä(kin) kesänä. :D

   Poista
 7. me ollaan käyty kerran tuossa Florentoksessa tytön ollessa 3v ja 11kk eli viime keväänä. Tuntuu, että monet käy jo kaksivuotiaiden kanssa sirkuksessa. Itse en ehkä aiemmin olisi mennyt, koska tyttö on melko vilkas. Onkin pitänyt liittyä sun blogin lukijaksi, kun mullakin on 1 tyttö kylläkin vasta 4-vuotias. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä varmasti paljon lapsen temperamentista kiinni, että minkä ikäisenä jaksaa seurata parituntisen sirkusta. Meidän tyttö ei olisi varmasti jaksanut vielä parivuotiaana. Viime kesänä piti mennä sirkukseen, mutten muista, mistä syystä se jäi. Nyt ainakin neiti sai sirkuksesta paljon irti ja juttua esityksistä on riittänyt näin jälkikäteenkin :)

   Poista
 8. Mä tykkään kanssa tollasista pienemmistä sirkuksista paljon enemmän =)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...