keskiviikko 20. elokuuta 2014

Nimikointia a la Tarramonsteri

Arki on lähtenyt rullaamaan ja päiväkodeista, kerhoista ja kouluista on varmaan tullut itse kullekin jo ensimmäiset kirjeet, joissa muistutetaan vaatteiden ja tarvikkeiden nimikoinnin tärkeydestä. Tytön ollessa pieni, nimikoin tarhavaattteita -yleensä aamukiireessä, pahanhajuisella merkkaustussilla. Merkkausjälki oli usein sotkuinen ja koko nimikointitouhu tuntui turhauttavalta. Lopulta kuitenkin pienen pussillisen verran vaatteita (lähinnä sukkia, hanskoja ja yhdet välikausihousut) päiväkodin pohjattomaan kuiluun kadottaneena tulin järkiini ja päätin ryhdistäytyä nimikointiasian kanssa.

Meillä on kokeiltu monenlaisia nimikointitarroja, mutta viimeisen vuoden ajan vaatteet on nimikoitu sympaattisilla Tarramonstereilla. KidSpotin kautta pääsimme kokeilemaan Tarramonsterin uutuuksia, Mini Boxi -tarroja, joissa ominaisuudet ovat tuttuja ja hyväksi todettuja, mutta muoto erilainen kuin aikaisemmin suosimissamme Mini Pilkuissa. Molemmat suosikkimme ovat mahtavia, sillä ne ovat kokonsa puolesta helppo kiinnittää vaatteiden logo-, tuote- tai pesuohjelappuihin. Tarrat pysyvät hyvin paikallaan pesusta toiseen ja ne eivät säikähdä kuivausrumpuakaan. Tarramonstereilla voi nimikoida myös retkitarvikkeita, kirjoja, kyniä, leluja, urheiluvälineitä ja kenkiä. Juomapullot ja muut tarroilla nimikoidut astiat voi huoletta pestä astianpesukoneessa. Kyllä pysyy!
Tarran suunnittelu on helppoa. Valitaan tarran koko ja muoto, väri, tekstityyppi, kuvio ja lapsen nimi (tai esimerkiksi nimi ja puhelinnumero). Saatavissa on myös Monsteri-paketteja, joissa on kokoelma erilaisia nimikointitarroja. Paketin tarrat riittävät pitkäksi aikaa.
Meille oli tytön kanssa kertynyt kiitettävästi kesäaleista hankittua nimikoitavaa. Nimikointi on tarrojen avulla onneksi nopeaa ja helppoa puuhaa. Täytyy vain muistaa, että tarra tarttuu parhaiten puhtaaseen ja kuivaan pintaan ja tarraa on hyvä painaa hetki kiinni. Lisäksi suositus on, että tarra saisi rauhassa kiinnittyä 24h ennen nimikoidun tuotteen käyttöönottoa. Meidän käytössä tarrat on välillä kiinnitetty myös pienemmällä varoajalla (aamukiireessä), eikä valittamista tarrojen pysyvyyden suhteen ole ollut varsinkaan, jos tarra on kiinnitetty logo-, tai pesuohjelappuun.
Paina tarraa hetki, että liima kiinnittyy kunnolla. Nimikointi kannattaa tehdä vähintään edellisnä päivä ennen kuin vaate otetaan käyttöön, jotta liima ehtii kunnolla kiinnittyä.
Tyttö innostui nimikoimaan sellaista vauhtia, etten menannut pysyä kameran kanssa mukana vauhdissa. Valitsin koululaiselle tällä kerralla mustat, tyylikkäät tarrat valkoisella tekstillä.
Vaatteet pinoon sohvalle ja tarra kiinni jokaisen logo- tai pesulappuun. Helppoa ja nopeaa!
L-E esitti hyvän pointin, kun kerroin hänelle tekeväni postausta Tarramonstereista. Pysyvätkö tarrat kiinni itsetehdyissä vaatteissa, joissa ei ole pesulappuja sen paremmin kuin logolappujakaan? Entä sukkien, hanskojen ja vaikka fleecen nimikointi? Tällaisia kohteita varten kannattaa hankkia silitettäviä Tarramonstereita. Silitys tapahtuu vedettömällä silitysraudalla ohjeiden mukaan siten, että silitysraudan ja tarran väliin asetetaan leivinpaperi. Ennen silittämistä töytyy vain varmistaa, että kyseinen vaate kestää silittämistä kuumalla raudalla. Itse en osaa ommella vaatteita, enkä myös silittää (tai ainakin niin uskottelen kaikille), joten kokemusta silitettävistä tarroista ei meillä ole. Olisi kyllä kiva kuulla kokemuksia, jos joku niitä on käyttänyt.

L-E:n kanssa tuli puhetta myös kenkien nimikoinnista. Meillä on vuosien varrella jääneet tarroittamatta vain yhdet villakarvavuoriset kengät. Kengän ulkopuolen röpeliäisessä nahassa tarra ei pysynyt kunnolla ja pörröisessä villavuoressa vielä vähemmän. Toisaalta totesin, etteivät moiset hienostelukengät olisi tarhaan päässeet, vaikka nimikointi olisi onnistunutkin. Tarramonsterien liimattavien tarrojen mukana tulee aina Isompia läpinäkyviä tarroja, joilla nimitarra vielä kiinnitetään päältä kohteeseen. Esimerkiksi Crocsin saappaista tämä ylempi tarra on lähtenyt jonkin verran melkein vuoden käytön aikana rullaamaan, mutta itse nimikointitarra on edelleen tiukasti paikoillaan siellä, missä pitääkin.
Suurimmassa osassa kenkiä on joku tuotelappu tai muu tasainen kohta, johon Tarramonsterin saa helposti kiinni. Päälle liimataan vielä läpinäkyvä suurempi tarra, joka auttaa nimikointitarraa pysymään kiinni kulutukselle altiissa kohdassa.
Viime talvena tyttö innostui kääntötakeista. Olin ensin vähän skeptinen kääntötakkien nimikoinnin suhteen, mutta löytyyhän niistäkin onneksi taskusta tuotelappu, johon tarran voi kiinnittää. Jemmoistani löysin setin värikkäämpiäkin Tarramonstereita ja harmittelin, että takin vihreisiin kanttauksiin olisi sopinut paremmin vihreä kuin musta tarra... Kyllä, jossain vaiheessa nimikointipuuhat menevät siis ihan hifistelyksi.
Myös kääntötakeista löytyy tuotelappu, yleensä taskusta, johon Tarramonsterin voi liimata. Monsterijemmastani löytyi setti iloisen värisiä tarroja.
Joko teillä on nimikointiasiat kondiksessa?

Ps. Jos Tarramonstereilla nimikointi kiinnostaa, kannattaa seurailla lähiaikoina muita KidSpotin blogeja. Uskoisin, että tulossa on alekoodia tuotteisiin ja jopa arvontaa. Myös Tarramonsterin ja Lastenvaatetarjousten fb -sivuja seuraamalla pysyy yleensä hyvin perillä alekoodi- ja arvonta-asioista ;)

*Postaus toteutettu yhteistyössä KidSpotin sekä Tarramonsterin kanssa.

18 kommenttia:

 1. Kiva postaus, ja tarrat ovat kyllä ihan parhaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enpä muuta nimikointivaihtoehtoa enää halua käyttää kuin tarroja. Ja Tarramonsterille plussaa tarrojen kivasta ulkonäöstä.

   Poista
 2. Nää on kyllä hyviä!
  Meillä ei tarrat ole oikeisiin tositoimiin vielä päässeet, kun päiväkoti alkaa vasta kuukauden päästä. Muutamia vaatteita olen nimikoinut, mutta ajattelin lätkiä tarroja vaatteisiin sitä mukaan kun vaatteet menee päälle. Mun hienoissa kuvitelmissahan mä valitsen lapsille vaatteet jo illalla valmiiksi, todellisuus voi olla toinen, eli aamukiireessä laitan tai unohdan laittaa tarrat. ;)
  Eevin jalkapalloon ja puistossa käytettäviin hiekkaleluihin olen tarrat lätkäissyt ja hyvin pysyy.

  Kivalta näyttää mustat tarrat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muuten kans valkkaan tytön vaatteet illalla. Tosin vaatetukseen tulee aina syystä tai toisesta muutoksia aamusella, kun joku ei kelpaa tai säät vaihtelee niin ahkerasti. Meillä tarrat on tosiaan pysyneet, vaikka oon niitä aamuhötäkässäkin kiinnitellyt tarpeen mukaan.

   Mustat tarrat oli kyllä kiva juttu ja sopii nyt hyvin tummentuneeseen syys- ja talvilookiin ;)

   Poista
 3. Kivoja. Harmi ettei meillä ole tarvetta tuollaisille ellen käy miehen vaatteita nimikoimaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan se kätevää, ettei mene miehen kanssa vaatteet sekaisin :D

   Tarramonsterilla on myös sellaisia sukkaklipsejä, joita kovasti harkitsen meille hankittavaksi. Sukat klipsutetaan pareittan pesukoneeseen laitettaessa ja sukat voi myös kuivattaa klipsuineen päivineen. Parit pysyvät tallessa, eivätkä eksy toisistaan. Meillä ainakin, vaikkei tämän isompi perhe olekaan, niin meinaa sukat eksyä johonkin matkalla pesukoneesta kaappiin. Ja sukkien lajittelua pahempaa on vain tiskaaminen käsin :D

   Poista
  2. Mies lähinnä unohtelee pyyhkeitä ja vaatteita milloin mihinkin kaverille ja saunailtoihin, niin ehkä ne palautus kotia kun olisi nimi ja puhelinnumero kiinni. ;)
   Hei, noi sukkaklipsit olisi kyllä käteviä, kun miehellä on niin paljon samanlaisia sukkia. Eivät menisi parit sekaisin tai katoaisi pesussa. Olen meinannut monesti sellaiset jo ostaakkin. :)

   Poista
  3. Hehe! :D

   Sukkaklipsuja saa kivoissa väreissäkin. Meillä kans neidin sukat sentään vielä jotenkuten rottuu joukosta, mutta mun ja miehen sukat on aina sekasin. Miks mustia sukkiakin pitää olla miljoona paria, joista jokainen pari on kuitenkin sen verran erilainen, että heti huomaa, jos on eri paria?

   Poista
 4. Mulla on muuten nyt kriisi: uusissa Kavateissa ei ole paikkaa tarralle! Pitääkö ne nyt sitten kuitenkin palauttaa? :D

  Minäkin mietin niitä sukkaklipsejä mutta muistaisko niitä kuitenkaan käyttää? Ja pesetkö muuten sukat oikein vai nurinpäin? Kun jos pesee nurin niin missäs vaiheessa ne sitten muistaa kääntää oikein? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No raaskisitko vaan muutenkaan Kavateja kerhoon pistää pilattaviksi? ;) Ja siis palautushan ei ole vaihtoehto, jos on viimeinkin löytynyt punaiset ihanat kengät.

   Taas sulta tulee kovin vaikeita ja analyyttisiä kysymyksiä :D Helpompi ne klipsut on sukkaan laittaa siinä vaiheessa, kun ottaa sukat jalastaan ja laittaa pesukoneeseen tai pyykkikoriin kuin erotella miljoonaa mustaa sukkaa, jotka kuitenkin on kaikki erilaisia pesusta tunltuaa. Klipsujahan vois säilyttää vaikka purkissa pesukoneen päällä. Meillä sukat pestään vähän miten sattuu, joko nurin tai oikein. Kai ne voi kääntää viimeistään siinä vaiheessa, kun niitä vetää jalkaan. :D

   Poista
  2. Mä niin jo näen sukat nurinperin jalassa :D. Se ei oikeasti varmaan kääntäisi niitä jos minä en :D.

   Ja kyllä, Kavateja ei palauteta, se on selvä. Lapsikin taisi tykästyä kun kysyi että saanko minä laittaa ne ulos. Lätäköihin? Talvikengät? Juu, ei :D.

   Poista
 5. Mä en oo eläissäni nimikoinut yhtään vaatetta, terveisin paskamutsi =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Jos sä tykkäätkin, että elämässä on jännitystä!

   Poista
 6. Meillä tulossa tarramonsteria kans =))) ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarramonsterit on kyllä ihan ehdottomia. Nimikoiminen on suorastaan kivaa.

   Poista
 7. Kuulostaa kivalta nimikoida tarroilla. Olen merkannut kangastusseilla, mutta tämä olisi ehkä astetta hauskempaa näin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ainakaan nauttinut yhtään tusseilla merkkaamisesta. Joihinkin lappuihin merkatessa tussijälki levisi minne sattui :/ Tarroilla nimikoiminen on oikeastaan aika kivaa ja ennen kaikkea nopeaa ja siistiä. ;)

   Poista
 8. Tilasin justiin läjän miniboxeja ja minipilkkuja, olin vaan vähän liian myöhään matkassa, kun hoito alkoi jo kuukausi sitten :D Mitään ei onneksi ole vielä kadonnut ja monissa vaatteissa oli valmiiksi nimi. Jossain pitäisi olla edellisen satsinkin tarroja, en vaan muista missä :/ Meillä tilataan tarrat pelkällä sukunimellä, menevät sitten molemmille lapsille ja samalla serkullekin!

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...