sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

"Siivoaminenhan on ihan kivaa!"

Näin lausahti tyttö viikkosiivouksen aikana. Tyttö, joka siivoaa oman pöytänsä ja huoneensa yleensä kauhean huudon ja taistelun siivittämänä. Hyvällä lahjonnalla neiti on suostunut silloin tällöin osallistumaan pölyjen pyyhkimiseen tai muihin pikku siivoustehtäviin. Nykyään tyttö kyllä tekee useimmiten siivouspäivän katoamistempun ja lähtee ulos leikkimään. Lähteehän imurista toki liian kova äänikin.

Kaikki voi kuitenkin muuttua. Olikohan se viime viikolla, kun tyttö näki televisiosta Sinin mainoksen Uusi lastensairaala 2017 -kampanjan siivoustuotteista. Kampanjatuotteissa on myös erityisesti lapsille suunnattuja siivousvälineitä ja täytyy myöntää, että mainos osui ja upposi. Sen jälkeen omasta mopista on haaveilta joka päivä. Ennen eilistä kauppareissua ajattelin, että siivoushinku olisi jo laantunut, mutta lähelle Citymarketin kassoja asetetut Lasten Mikromopit eivät päästäneet ohitseen sitten millään. Hyvä, että pikku siivoussankari malttoi odottaa siivouksensa aloittamiseen edes siivouspäivää, joka meillä on siis sunnuntaisin.
Isukin imuroitua päästin pikkumoppaajan irti. Ajattelin, että neiti jaksaa korkeintaan mopata oman huoneensa ja innostus häviäisi sen siliän tien. Olin väärässä. Tyttö pesi koko nelikon lattia-alan ja kuunteli antamani pesuvinkit hyvin tarkasti. Moppaus eteni järjestelmällisesti ja puhtaasmmasta likaisempaan edeten. Valkoinen mikrokuituliina on kyllä ihan mainio lian paljastaja. Lapsi näkee työnsä tulokset helposti, mikä taas innostaa pesemään liinaa useammin ja hankaamaan lattiaa yhä enemmän ja innokkaammin. "Mä olen kyllä maailman paras moppaaja! Ens viikolla, kun käydään taas kaupassa niin haluan jonkun uuden siivousvälineen!" En vielä pari viikkoa sitten olisi uskomut kuulevani tuota lausetta tämän kyseisen tytön suusta.

Lasten mikromopin teleskooppi varsi on säädettävissä siten, että sillä pystyy moppaamaan melko pienikin lapsi, mutta toisaalta myös aikuinen. Aika kätevästi tuo pieni moppi ulottuu melko pieniinkin väleihin. Ei siis ollenkaan huono ostos ja Uusi lastensairaala 2017 -hankekin sai samalla kassaansa pari lisäeuroa.

Vielä, kun olisi joku siivousväline, jolla voisi raivata kerralla siistiksi askarteluvimmaisen tytön työpöydän ja sen ympäristön paperisilppuineen... Huoh! 

Tähän loppuun on ihan pakko vinkata, että Elämäni valo -blogissa on käynnissä arvonta, jossa voi voittaa itselleen koko setin Sinin siivoustuotteita.

Siistiä alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Tuliskohan joku tehotyttö meillekkin moppaamaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Mä en nyt ainakaan luovu omastani, jos tää innostus vaikka onkin vain väliaikaista :D

   Poista
 2. Näin noiden mainoksen lehdessä ja aloin heti miettiä, josko saisin pojat innostumaan! ;) Itse inhoan lattianpesua yli kaiken (enkä muutenkaan siivousta mitenkään erityisesti rakasta). Tosi hienoa, että löytyy oikeankokoisia siivousvälineitä lapsille ja ne vielä tukevat tärkeää hanketta.

  Jotain järkevää puuhaa pitäis keksiä pojille, jotka hyppii seinille aina imuroitaessa. Tuollainen lasten moppi vois olla yksi idea. Imurin ääni käy aistiherkkien poikien korviin. Kuulosuojaimia vois toki kokeilla, vaikka se hullulta tuntuukin. Usein pojat lähtee isin kanssa ulos, että saan imuroida rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siivoaminen mitään kivaa ole. Lattianpesu on kyllä omasta mielestäni sieltä kivoimmasta päästä, etten yhtään ihmettele, että meilläkin neiti siitä ensimmäisenä innostui. Tuo lasten mikromoppi tuntui ihan tukevalta aikuisenkin käteen, ettei se hukkaostos ole, vaikka sen hankkiikin, eikä pikkumoppaajia löytyisi.

   Meillä kans ikuinen inhonaihe on tuo imuri. Mies osti aikoinaan vielä niin kamalan rohjakeimurin, että sanoin, että hän saa hoitaa sitten imuroinnin ihan vapaasti itse. Meilläkin neiti ulkoistaa usein itsensä sunnuntaiaamuisin pois imurin huudatuksen alta.

   Poista
 3. Wau pisteet kotiin pikkusiivoojalle. Ostaisin mitä vaan välineitä, jos meillä edes joku innostuisi siivoamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Mua kans vähän jo pelottaa, että kauanko tuo innostus kestää. Siivoaminen on kuitenkin -no siivoamista :D

   Poista
 4. Meillä kans poika tykkää imuroida, moppaus nyt ei niinkään innosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös imurointi olekin enemmän miesten hommaa kuin moppaus? Ainakin meillä :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...