torstai 16. tammikuuta 2014

Se melkein kadutusta aiheuttanut alehankinta ja muita kuulumisia

Ilmoitin tytön alkukuusta kouluun. Jouduin tarkistamaan syntymävuoden moneen kertaan, sillä en voi ymmärtää, mihin nämä vuodet katoavat. Kyllä se silti totta on. Pienestä vauvasta kasvoi taapero, joka sitten yhtä äkkiä oppikin lukemaan ja ajattelemaan ihan suht järkeviä ja näsäviisaitakin. Syksyllä pitäisi sitten oppia taas ihan uudet tavat ja rutiinit.

Lastenvaatehurahtaneena äitinä koulun aloittaminen jo ajatustasolla on saanut jotain mieltymyksiä muuttumaan. Tyttö antoi aamulla palautetta "oot ostanu mulle miljoona paitaa ja silti laitat mulle aamuksi aina näitä samoja!" Sanoin, että saat toki myös itse valkata omat vaatteesi, jolloin tyttö kävikin hakemassa päälleen Småfolkin kissapaidan. Huh, pikkuaikuinen maku ei ole vielä ulottunut tyttöön asti. Itse olen ilmeisesti alkanut jo suuntautua ajatustasolla isomman lapsen pukemiseen, vaikkei tuosta nyt vielä moneen vuoteen ole teiniä kai tulossa, eihän?

Ensi talven toppahousuhankintaa mietin ehkä liikaakin ennen joulua. Koulussa hiihdetään, luistellaan ja talviurheillaan. Tai ainakin omassa lapsuudessani niin tehtiin. Toppahousut hiostivat selkää ja teki mieli katkaista sukset, ettei tarvisi hiihtää enää metriäkään. Googletin siis hengittävät toppahousut ja jotenkin sitten päädyin Molo Kidsin Hover multi color toppahousuihin. Niissä kaikki kerrokset hengittävät ja ominaisuudet ovat ainakin teoriassa kohdillaan. Koko 128 cm on sellainen, että tyttö saanee housut hiihtolenkille päälleen jo tänä talvena, mutta mahtunevat hyvin vielä ensi talvenakin. Keveys, hengittävyys, pepun ja polvien vahvikkeet, fleecevuoraus oikeissa paikoissa, helppo puettavuus... Vaikka ensin kadutti koko hankinta (hinta alessakin yli 100 euroa), eihän näitä palauttaa voinut. Housut ovat ihanat, eikä pelkästään siis vain äidin mielestä.
Ah, miten vaikeaa on saada kaikki värit kohdilleen tässä pimeydessä. Housujen väritehosteet olivat ihan viimeinen niitti ostopäätökselle. Tykkään! Housut ovat ihanan kevyet ja notkeat. Kuluvimmat paikat on vahvistettu ja sisältä polvet ja peppu on vuorattu fleecellä.
Kyllä se talvi näköjään tuli huonosta alusta huolimatta. Meillä neiti innostui luistelusta ja viikonloppuna tuli itseasiassa kiire hankkia uudet luistimet. Eskarissakin tunnutaan harrastavan talvilajeja kiitettävästi. Tällä viikolla on luisteltu ahkerasti ja niin taidetaan tehdä seuraavatkin viikot, jonka jälkeen suunnataan ladulle. Neiti on innoissaan! (Omena on onneksi pudonnut kauaksi puusta).

Ps. Tammikuun ostolakko voi erittäin hyvin. Sortuminen ei ole ollut edes lähellä (no, mitä nyt uudet Molot houkuttavat kyllä vähän turhan paljon). Luistimet tytölle osti isukki.

Mukavia talvipäiviä!

18 kommenttia:

 1. Kouluun! On se kyllä varmasti liikuttava hetki, kun se polku alkaa.

  Hienon näköiset housut ja onpas niillä tosiaan ominaisuudet kohdillaan! Itsekin tarvitsisi talvipökät tuollaisilla ominaisuuksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä ehtinyt ajatella elokuulle asti sen tarkemmin. Enemmänkin nyt vielä toistaiseksi hämmentää, että neiti on jo kohta koululainen.

   Luulen, että täytyy hankkia vielä rymyhousuiksi toiset toppahousut ensi talveen. Eihän noilla raaski mitään pyllymäkeä laskea ainakaan :D

   Poista
 2. Upeet on ja hyvät! Koululaiselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienot on pöksyt. Alankohan nuukailla niiden kanssa, enkä annakaan pitää? :D

   Poista
 3. Onpas tosiaan hyvännäköiset housut! Ei ihme, että lankesit. Kunnon hengittävyys kuulostaa toiveiden toteutumiselta, palautetta odotellen :)

  Muistan itse ihan tuon saman, että olin yltäpäältä hikinen ja läkähtynyt, kun koulussa hiihdettiin toppavarusteet päällä. Eihän toppavaatteet oikeasti sovi hiihtämiseen, jos vähänkään reippaammin ladulla edetään. Kai se sitten oli liian vaikeaa vaihtaa toisenlaista asua hiihdon ajaksi (eikä silloin kyllä vaihtoehtoja ollutkaan samoin kuin tänä päivänä). Ainoastaan hiihtoa tosissaan harrastavilla luokkakavereilla oli eri asu hiihtoa varten.

  Tänä päivänäkin säälin paksuissa talvikamppeissa naamat punaisena hiihtäviä koululaisia. Välikausivaatteet villan tai fleecen kanssa voisi olla parempi ratkaisu, eikä tarvisi hankkia mitään erikseen. Mutta toki siinä on se vaihtamisen vaiva.

  Voi, miten kuulostaa tosiaan jännittävältä tuo koulun aloittaminen. Sitten lapsi on tosiaan jo aika iso. Meillä on onneksi vielä eskarivuosi tässä välissä. Mutta minua jännittää jo sekin muutos! Jaa...pitäisi varmaan hakea sitä eskaripaikkaa jo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kans vain hiihtoa harrastavilla kunnon hiihtoasut ja me muut tultiin perässä toppapuvuissa ikivanhoine suksinemme :D

   Ehdottomasti postaan kyllä housujen ominaisuuksista ja siitä, ovatko kestävät. KAngas on muilta osin kuin vahvikkeista melko pehmeän tuntuista.

   Meillä on nyt eskarivuodesta jo yli puolet takana ja äkkiä tämä aika on mennyt. Täällä on ainakin haku eskareihinkin vissiin jo käynnissä, kouluun ilmoittautuminenkin kohta jo päättyy. Varmaan eri käytäntöjä eri kunnissä. On nämä jännittäviä muutosten vuosia, mutta lapsilla on kyllä mahtava kyky sopeutua ja tutustua uusiin kavereihin.

   Poista
 4. Ou vau, hui, kalliit :D Kuulostaa kyllä päteviltä, odotan mielenkiinnolla käyttökokemuksia! :)

  Niin se aika kuluu, hullua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalliit, kyllä! Aluksi haussa oli Reimatecit, mutteivat sitten tajunneet pistää niitä minkäänlaiseen aleen. L-E vihjasi, että olisin näiden Molojen hinnalla saanut alettomattomat Reimatecit... mutta en osta kuin alesta :D No, ominaisuudet puhuivat puolestaan ja värit miellyttivät silmää. Olin jo varma, että palautan, mutta ääääh, ei liian ihania voi palauttaa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No on! Toivottavasti ovat hintansa arvoiset myös käytössä. :)

   Poista
 6. No on hienot housut, mitäpä noita palauttamaan! :)

  Meidän olisi tarkoitus testata luistelua tuon nelivuotiaan kanssa tässä joku päivä, ihan ekaa kertaa... Saapa nähdä mitä siitä tulee!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tyttö harjoitteli luistelua ensin potkukelkan kanssa. Viime talvena neiti olikin jäällä vain kerran, mutta nyt ollaan taas intoa piukassa ja omien sanojensa mukaan luistelu sujuu jo. Monet ikäisensä ovat käyneet luistelukoulussa tai vastaavassa, joten varmasti taitoeroja lasten välillä on. Innostus on kuitenkin hienoa! Tsemppiä luistelun opetteluun. Lapset oppivat yllättävän nopeasti.

   Poista
 7. Meidänkin tyttö on ilmoitettu kouluun! Miten tämä aika tosiaan menee näin nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lapsuus ei ole kokonaan takana, vaikka koulu alkaakin syksyllä. Melkoiselta napanuoran venyttämiseltä tämä silti tuntuu :D

   Poista
 8. Aika kuluu niin omituisen nopeaan :/ Valitettavasti se koulumaailma tuntuu ihan liian nopeasti aikuistuttavan näitä lapsosia. Ehkä se on ollut aina niin, nyt se vain tuntuu niin raa´alta kun on itse vanhempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen kymmenen vuotta on mennyt yhdessä hujauksessa! En tiedä, mihin madonreikään sitä ollaan pudottu :D Nykyään kylä tuntuu, että jo alakoululaiset meikkaavat ja ovat pikkuaikuisen näköisiä. Maailma on kyllä melkolailla erilainen paikka kuin omassa lapsuudessa.

   Poista
 9. Hienot housut kyllä, mutta miksi ihmeessä ne pitää ostaa ennen kuin edellinen talvikaan on kunnolla päässyt alkuun? Ihan mielenkiinnosta siis kyselen. Ei ainakaan itselleni tullut puoli vuotta ennen lapsen kouluunlähtöä mieleen, että täytyy ostaa jotain koulun hiihtoa varten vuoden päähän. Olisiko tuo vain tekosyy että saat jotain ostettua? Oletko ikinä ajatellut, että tuo shoppailusi voisi vaikuttaa jo hieman, no, siltä että se olisi jo ongelma. Ehkä niitä tyhjiä koloja elämässä voisi paikata jollain muulla ja keskittyä lapsen tämänhetkiseen kasvuun ja elämään? Toki alennuksesta hankkiminen etukäteen voi olla ihan järkevää tiettyjen rajojen puitteissa, mutta aikalailla tunnut sitä vaatetta hamstraavan. Ehtiikö lapsi edes käyttää niitä kaikkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankin aina suurimman osan ulkovaatetuksesta alehintaan jo vuotta ennen. Säästän pitkän pennin tekemällä esimerkiksi talvivaatehankinnat alesta kuin vasta syksyllä uusien mallistojen tultua myyntiin. Näin meillä. Jokainenhan tekee omat päätöksensä sen suhteen, mistä ja milloin hankkii ja millä hinnalla. Myönnän, että ajattelen elämää eteenpäin ja niin on tehtävä, kun tekee töitä määräaikaisena, eikä tiedä, millainen määrä rahaa on käytössä esim. ensi syksynä.

   Myönnän shoppailevani paljon. Se on tällä hetkellä kuitenkin harrastukseni, josta pidän. En matkustele, käy baareissa tms. Kaikki harrastukset maksavat ja mielestäni shoppailuni ei ole niin pitkään ongelma, kun se on hallinnassa eli en joudu ostamaan velaksi tai ottamaan esim. pikavippejä.

   Kauhean montaa sellaista vaatetta ei ole tullut hankittua, joita ei olisi ehditty käyttää. Voisin väittää jopa, ettei yhtään. Harrastan shoppailun lisäksi myös ahkeraa pesukoneen pyörittämistä... vaikkei sekään kai hyve ole.

   Kiitos huolenpidostasi! Yritän keskittyä vast edes myös tässä hetkessä elämiseen ja lapseeni enemmän. Tammikuun kestävä ostolakko on kyllä tuntunut kieltämättä hyvältä vaihtelulta.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...