lauantai 28. joulukuuta 2013

Vesisadetta ja leffailtoja

Talveton talvi. Vettä sataa ja kaikkia harmittaa...

Paitsi meitä, joille Joulupukki (lue tontut) toi lahjaksi leffoja. Sohvaperunaa voi leikkiä tällaisilla keleillä lähes hyvällä omalla tunnolla. Tytön toppavaatteet roikkuvat taas kerran kuivumassa oskarin oksassa ja olen harkinnut vakavasti välikausivaatteiden kaivamista uudelleen käyttövalmiuteen. Sählyä höntsätessä +6 asteisessa tihkusadekelissä toppavarustuksessa tuntuu olevan jotain liikaa.

Pukki toi siis meille muutakin kuin risuja. Meillä rakastetaan leffailtoja, joissa koko perhe ryntää sohvalle popparikulhon kanssa ja vetää Ikeasta hankitun viltin päälleen. Viltti on elokuvaillassa mukana lähinnä jännittäviä kohtauksia varten. Tyttö vetää peiton silmilleen, jos meno tuntuu liian jännittävältä.
Kuvituskuva (Nokia Lumia), joka on otettu mummolassa, jossa tosin sielläkin katseltiin leffaa tv:sta välipäivien ratoksi. Tosin peittoa eikä poppareita tarvittu.
Meillä leffaillat ovat Legoilla rakentamisen ja lautapelien ohella ainoita ajanvietejuttuja, joita koko perheen kesken touhuilemme. Ihanaa yhdessäoloa, josta riittää juteltavaa usein vielä seuraavalle päivällekin. Meidän Perhe -lehdestä (joulukuu 2013) huomasin pienen jutun leffailloista ja Marjo Kovasen Elokuvakasvatuksen oppaasta. Jutussa todetaan, että läheisyyden lisäksi leffaillat ovat muutenkin hyödyllisiä. "Elokuvan ei tarvitse olla erityisen opettavainen. Tärkeintä on katsoa se yhdessä ja jutella." Meillä katsotaan suurimmaksi osaksi animaatioelokuvia, mutta myös kotimaisia kokoperheen elokuvia. Tyttö lukee jo melko sujuvasti, mutta tekstitettyjen elokuvien seuraamiseen ei pitkäjänteisyys vielä kuitenkaan riitä.
Kummatkin elokuvat ovat kakkososiksi vallan mainioita. Itse ilkimyksen kakkososassa viitataan jonkun verran ykkösosaan, mutta katselunautinto on molemmissa taattu, vaikkei ensimmäisiä osiakaan olisi nähnyt. Molemmat S7.
Itse ilkimys 2 oli kiva ajanvieteleffa. Jos BD-levyn voisi katsoa puhki, niin kyseisen elokuvan ykkösosa olisi meillä puhki kulutettu. Kakkososa ei ainakaan ensimmäisellä katsomiskerralla tarjonnut ihan yhtä huikaisevia oivalluksia, mutta kauaksi ei jää nerokkuudessaan sekään. Monsterit Oy on ollut tytön mielestä vähän liian pelottava ja ei ole noussut suosituimpien katsottavien joukkoon missään vaiheessa. Kakkososassakin, joka on siis ajallisesti itseasiassa alkuperäisen leffan esiosa, tyttö meni peiton alle piiloon useammin kuin kerran. Onneksi yöunet eivät enää häiriinny jännittävistäkään elokuvakokemuksista.

Mites teillä on välipäiviä vietelty tähän mennessä?

20 kommenttia:

 1. Meillä on sohvaperunoitu myös :) Katsottu yhdessä leffoja, pelattu wiillä ja perinteisiä lautapelejä ja luettu. Kelit ovat olleet "mitä parhaimmat" juuri näille ajanvietteille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin taisi tulla vettä koko päivän. Myönnän, etten pistänyt nenääni ulos kertaakaan. No, tulipahan Legolaivakin valmiiksi ja jännittävä matsi Muuttuvaa labyrinttiäkin tuli vedettyä. Onhan nämä rötväilypäivät mukavia, mutta täytyisi sitä lunta silti saada.

   Poista
 2. Sitä odotellessa että meilläkin keskityttäisi elokuvien katseluun.. Muuten kyllä täälläkin ollaan oltu aikamoisia sohvaperunoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä se muutos elokuviin keskittymisessä sitten tapahtuu. Reilu vuosi sitten katsottiin leffat kyllä monesti kahdessa osassa, mutta nykyään menee jo pääsääntöisesti koko leffa kerralla. Joskus tosin jännittää vähän liikaa :D

   Poista
 3. Tämä sää on kyllä ihan uskomaton! Meillä on kaivettu välikausikamppeet uudestaan esiin, myös pikkuveikalle. On saattanut mennä parikin päivää, ettei olla ulkoiltu ollenkaan, kun vettä tulee aamusta iltaan ja tuuli vinkuu. Lumi olis kyllä kova juttu.

  Onneksi on uusia lahjaleluja ja -pelejä! Ollaan pelattu lautapelejä ja kasattu palapelejä sekä tietysti uusia legoja.

  Isoveikka on nyt innostunut katsomaan lastenelokuvia Netflixistä ja jaksaa jo hyvin keskittyä elokuvan ajan. Pikkuveikka ei vielä useinkaan malta istua riittävän kauaa paikallaan ja leikkii usein välillä omiaan.

  Tekis mieli mennä taas hoploppiin, mutten taida nyt ihan heti uskaltaa, kun me aina poimitaan sieltä joku tauti mukaamme :( Viimeksi tämä sitkeä vatsatauti... Uimahalliin täytyy lähteä lähipäivinä, että tulee vähän liikuttuakin välillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taidan kans kaivaa ne välikausikamppeet esille. Ei jaksa aina olla pesemässä haisevia ja kuraisia toppavaatteita :D

   Meidän täytyy kans taas aktivoitua Netflixin käyttäjinä. Jostain syystä ei vain olla löydetty sieltä yhteistä kivaa katsottavaa.

   Meillä kans kinutaan välillä Hoplopiin, mutta viimepäivinä ei onneksi. Nyt on kyllä kaikenmaailman taudit liikkeellä, joten ei kiitos. Pakko tästä olisi johonkin kuitenkin liikkuakin välillä.

   Poista
 4. Voi mä niin odotan, että meilläkin voitaisiin katsoa elokuvia yhdessä :) Vähän ollaan jo kokeiltukin, mutta ei mielenkiinto oikein vielä riitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä se jaksaminen ja mielenkiinto sitten lisääntyy. Pätkissä meilläkin ekat leffat katsottiin :D

   Poista
 5. Mekin olemme katselleet elokuvia ja sen lisäksi on ollut kahden illan mittainen Monopoly-turnaus. Meillä on lautapelit tällä hetkellä kovaa valuuttaa. Tokihan näiden aktiviteettien välillä pojat ovat ehtineet tappelemaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Teillä on riittänyt intoa ihan turnaukseen asti :D Joo, täytyy myöntää, että on meilläkin tapeltu. Kyllähän tämä sisällä kökkiminen kiristää vähän kaikkien pinnaa.

   Poista
 6. Meilläkin katsellaan paljon elokuvia yhdessä, ihanaa (varsinkin tällaisella säällä) käpertyä sohvalle viltin alle sipsikulhon kera.

  Joulupukki toi meille Afrikan tähden, joten myös timanttijahti on jatkunut läpi joulun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afrikan tähti! Meillä onkin se jäänyt ihan unholaan taas pitkäksi aikaa. Meille ilmestyi aattona Muuttuva labyrintti, joka tajuttiin ottaa tositoimiin ekan kerran vasta eilen. Melkoisen hermoja raastava peli :D

   Poista
 7. Meillä oli aikanaa se Monsteri 1 ihan suosikkileffa, nuo kakkososat on lapset katsoneet kerran, muttei suurta innostusta niistä löytynyt.
  Muuten meidän vapaat on vietetty jäähalleilla palellen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aiemmin jotkut leffat katottiin puhki monta kertaa, mutta nykyään eivät innosta enää ihan samalla tavalla. Kertakatsominen riittää... Ja hyvä niin :D Aika karmivaa, kun lapsi alkaa muistaa hahmojen lausahdukset ulkoa.

   Poista
 8. Täällä lisää sohvaperunoita. Aaronin kans katottu teletappeja, late lampaan joulujaksoja ja autoja netflixistä. Niin kurjat kelit et oikein itkettää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli pikkuisen kuivempi päivä ja neiti kävi pelaamassa sählyä ja keinumassa ulkona. Harvoin muuten joulukuun lopussa on päässyt enää keinumaan. Oi, teillä katsotaan teletappeja. Dääm! Paha vaihe äipän kannalta... Seuraava vauhe: Titi nalle :D

   Poista
 9. Mekin ollaan harrastettu leffahetkiä runsaasti erityisesti kuluvan loman aikana. Joulupukki toi esikoiselle itse ilkimys2:n, tykkäsin :) Ja välikausipuvuilla ulkoillaan...kyllästyin pesemään talvihaalareita, kerpele, menevät ihan piloille! Mut noi timanttipöksyt on kivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans potkaisin neidin tänään ulos välikausivaatteissa. Toppavaatteet todellakin kärsivät jatkuvasta pesusta ja sitä ravan hajua ei kestä erkkikään.

   Timanttipöksyjen kanssa meinas käydä hassusti, kun niissä on aika löysä vyötärökumppari. Mummo fiksas housut timmimmiksi vyötäröstä ja nyt pelittää ja ovatkin olleet käytössä tässä loman aikana jo pari kertaa :)

   Poista
 10. Lapset meni suoraan reissusta isälleen, joten mulla on tässä aika kulunut kasseja purkaen, siivoten ja pyykäten. Nyt on noi kaikki selätetty ja kirjoitushommia tehty! Mitähän sitten - varmaan käperryn tuonne sohvan nurkkaan tuijottelemaan jotain leffoja minäkin, ei ole mitään suunnitelmia uudelle vuodelle! Kivaa vuodenvaihdetta teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot ollut ahkerana siellä! Nyt sitten vain leffojen kimppuun :)

   Ei ole suuret suunnitelmat uuden vuodelle täälläkään. Kivaa vuodenvaihdetta sinnekin!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...