lauantai 5. lokakuuta 2013

Mikä auttaa yleiseen kiukutukseen?

Hainpa tässä eräänä päivänä erityisen kiukkuisen neidin iltapäivällä vähän ennen neljää eskarista. Sijaisena ryhmässä koko viikon viihtynyt hoitaja ilmoitti hetimmiten, että tyttäreni on kiukunnut ulkoilun ajan vähän joka välissä, jos leikit eivät ole sujuneet mielenliikkeidensä mukaisesti. Tyttö "riemastui" minut nähdessään "Sähän lupasit tulla vasta tosi myöhään, mullon leikit kesken!!!"

Sain kiukkuavan neidin lähtemään mukaani vastentahtoisesti, ja parku ja kiukku jatkuivat koko kotimatkan ajan. Keskustelimme siitä, että toiset odottavat koko iltapäiväulkoilun äitiä tai isiä hakemaan ja ovat innoissaan päästessään kotiin. Kiukku jatkui... Kyselin, oliko eskarissa sattunut jotain ikävää. Kiukku jatkui... Yritin lohduttaa ja keksiä jotain kivaa. Lopulta kiukku alkoi tarttua jo itseenikin.

Onneksi isukki sattui soittamaan parahiksi kauppareissulta ja kiukun keskeltä sain kerrottua meillä olevan hätätilanteen, johon auttavat vain herkut. Erityisesti suklaa. Neiti hyppäsi samantien syliini ja kertoi minun olevan maailman paras ja ihanin äiti. Daa, miksen heti huomannut vetää esiin suklaakorttia.

Neiti sai jälkkäriksi suklaata ja kiukku unohtui saman tien. Sellaista kiukkua ei olekaan, johon suklaa ei auta. Onneksi meillä ei olla tälle lääkkeelle allergisia. Suklaaseen joudutaan onneksi turvautumaan vain aniharvoin, mutta harvoin käytettynä se toimiikin todella tehokkaasti.
Diagnoosina määrittelemätön kiukku. Lääkkeenä suklaa.
Tyttö ei osannut itsekään määritellä, mistä kiukku johtui. Itse luulen, että kyseessä oli matala energiataso. Neiti syö hoidossa kuulemma todella pieniä annoksia. Lisäksi tyttöä haastatellessani hän mainitsi myös, että jalkoihin koskee; ilmeisesti siis kasvukipuja. Mitä sitä sitten muuta enää kiukutukseen tarvitaankaan.

Mukavaa ja kiukkuvapaata viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Suklaa on pätevä yleislääke! ;)

  Kiitos hyvästä vinkistä, tuota konstia voisi joskus kokeilla isoveikkaan. On samanlainen suklaahiiri kuin äitinsä...

  Tuosta jalkasärystä vielä sellainen juttu, että meillä kumisaappaiden käyttö tekee jalat kipeiksi. Sekä minulla että pojalla. Ilman villasukkia satavarmasti ja villasukkienkin kanssa toisinaan. Toki jalkasärky voi olla kasvukipujakin, niitäkin meillä on riittänyt, kun poika kasvoi vuodessa 9 cm. Tällä hetkellä seesteisempi jakso kasvukipujen kanssa, mutta yleensä poika tykkää nukkua jalat kohoasennossa ison tyynyn päällä ja joka ilta hierotaan nukkumaan käydessä. Koviin kipuihin annan lääkettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumisaappaat tosiaan voivat kyllä kipeyttää jalkoja. Se on nyt kuitenkin poissuljettu, kun Reiman vk-kengillä on nyt ulkoillut. Niiden ei pitäisi olla pienetkään vielä. Kasvukipuja epäilin tai toinen vaihtoehto voi olla liika roikkuminen polvitaipeista kiipeilytelineessä. Itse muistan saaneeni kerran lapsuudessa roikkumalla jalkani niin kipeiksi, etten pystynyt kunnolla kävelemään... Tytöllä on kyllä ollut kasvukipuja viimeaikoina ja ainakin sentti on tullut kesästäkin jo lisää mittaa. Illalla ovat jalat olleet muutamaan otteeseen levottomat, mutta uni on kuitenkin tullut ilman lääkityksiä. Kiitos hoitovinkeistä. Voivat tulla vielä tarpeeseen!

   Suklaa oli tosi tehokas lääke. Toi hyvän mielen kaikille. Ja aah, miten se maistuukin välillä niin hyvältä. Ihan samalta kuin lapsuudessa :D Kumma kyllä aina se ei enää nykyään maistu niin hyvältä.

   Poista
 2. Kiukutonta viikonloppua myös sinne! Lähdenpä tästä kaapille hakemaan suklaata (tulin juuri hieman liian tehokkaalta lenkiltä, lähti treeni vähän lapasesta ja nyt on energiavaje).

  Bongasin tuosta ylhäältä teidän uuden välikausihaalarin! Jännä kuinka se näyttääkin ihan kivalta noin lapsen päällä - luulin etten tykkää kuosista yhtään :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä suklaata! Se auttaa kyllä nopeasti myös urheilusuoritusten jälkeiseen energiavajeeseen ja nostaa verensokerin huimaan nousuun.

   Kyllä, uusi haalari on ihana, eikä kyseinen kuosi ollut munkaan suosikki nro 1 ens alkuun. Haalarin sävy muuten yllätti. Luulin sitä violetimmaksi. Postausta tulossa haalaristakin piakkoin ;)

   Poista
 3. Ihana pikku neiti kun kiukku laantui suklaalla :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aito naisen alku! :D

   Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 4. Täällä taloudessa suklaa ei maistu, mutta lohtu laku on käsitteenä hyvin tuttu. :)
  Toivottavasti viikonloppunne on kiukuton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vois laku toimia kans, jos kääreessä lukee Sukulaku :D Kiukutonta on ollut ja hätätapauksen varalle on suklaatakin vielä jäljellä ;)

   Poista
 5. Se on nainen;D kyllä suklaa aina lepyttää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Kyllä suklaalla naisen suu aina mutturalta saadaan :D

   Poista
 6. EI hitto, pakko juosta vielä äkkiä suklaakaupoille! Mikäs se lepyttäisi sen paremmin! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiiik! Tän ei ollut tarkoitus olla suklaamainos. Näköjään toimi sitten sellaisenakin :P

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...