maanantai 3. kesäkuuta 2013

Shortsiprinsessa

Olihan se nuhanunnu sitten eilen ulkoistettava neljän seinän sisältä ja päätimmekin lähteä käymään Hatanpään arboretumissa. Se sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Tampereen keskustasta etelään ja on aivan ihanteellinen paikka esimerkiksi eväsretkeilyyn, auringonpalvontaan nurtsilla, uimiseen, kahvitteluun (kesäkahvila) ja jäätelön syömiseen. Alueella on myös aivan ihastuttava ruusutarha, joka tosin aloittaa väriloistonsa vasta myöhemmin kesällä. Kaunista siellä on silti jo näin alku kesästäkin. Itse sain paikalle päästyämme hirvittävät allergiaoireet. Silmät vuosivat valtoimenaan. Olenkin ihmetellyt, miten tänä kesänä ei heinäoireita ole vielä ollutkaan.

Ennen lähtöä keskustelimme tytön kanssa hänen vaatetuksestaan. Ehdotin hänen päälleen jotain kivaa kesämekkoa. Mielessäni oli ottaa valokuvia metsänkeijutyyliin... mutta tyttö suostui mekkoon vain siinä tapauksessa, että saa mekon alle rakkaat shortsinsa. Kyllästyin kiistelemään asiasta ja heitin neidille Mini Rodinin teepparin shortsien kaveriksi. Vielä viime kesänä hyvin kelvanneet kesäiset neulehatut eivät enää kelvanneet. Lippishän se oli päähän saatava. Se niistä keijukuvista sitten.
Tämän lähemmäksi keijutunnelmaa ei päästy. Lapsilla on ilmiömäine taito bongata puhalluskukkia, minne ikinä menevätkin.
Arboretumissa asustelee paljon sorsia ja muita lintuja. Viime kesänä olimme paikalla juhannuksen tienoilla ja silloin näimme myös paljon sorsapoikueita. Nyt niitä ei vielä näkynyt.
Tyttö harmitteli, ettei meillä ollut mukana mitään sorsille annettavaa. Onneksi paikalle sattui juuri sillä hetkellä ihminen leipäpussin kanssa ja pääsimme seuraamaan sorsien innokasta loiskintaa.
Flunssasta toipuvaa ei voinut vielä päästää veteen lutraamaan. Tai suoraan sanottuna tuo kastoi varpaansa ja ilmoitti veden olevan vielä todella kylmää uimiseen tai lutraamiseen. Uimahallista on kuulemma vesikin paljon puhtaampaa. (Lötyihän sitä prinsessameininkiä sittenkin).
Hyrrr, kylmää on! Toiset lapset polskivat ja kahlasivat rantavedessä iloisina huulet sinisinä.
Sporttikeiju.
Mukavaa alkanutta viikkoa! Tytön flunssakin on jo kröhää lukuunottamatta voitettu.

14 kommenttia:

 1. Sporttikeiju on ihan nätti keiju. :)
  6-vuotiailla on jo aika vahvat näkemykset omasta lookistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on näköjään! Viime kesä meni leggareissa ja mekoissa. Nyt ei enää onnistu. Täytyy yrittää keksiä joku kompromissi :D

   Poista
 2. Me taidetaan asua melko eläintarhassa, kun yks päivä nähtiin "bambi-vauva" ja tässä sorsia (vaikkei ole järveä tms) lentelee vähän väliä :)

  Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan eli eläimiä bongailemaan. Meilläkin pyörii tässä paljon lintuja ja oravia, mutte bambeja sentään. Mökillä nähtiin kyllä hirvi.

   Poista
 3. Meidän ihan kohta 6-vuotias käyttää mieluummin mekkoja, viime kesänä muistaakseni kelpasi shortsitkin ihan hyvin, silloin kun niitä tarkeni käyttää. Nyt on kaapissa moniakin viime kesäisiä shortseja, joita tyttö ei vielä tälle kesälle ole pitänyt. Kolmet uudet ostin tälle kesälle, ne on kaikki olleet jalassa kerran...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä viime kesä oli mekkokesä ja monet viime kesän mekoista sopisivat mainiosti vieläkin. En ymmärrä, mikä mättää! Tytöllä on nyt käytössään kolmet shortsit, joista kahdet pääasiassa päiväkodissa ja nuo Villervallan Canvasshortsit ns. parempina shortseina... ja tätä menoa jos mennään, niin tarvitaan vielä neljännetkin tälle kesälle.

   Poista
 4. Tosi kivoja kuvia, vaikkei keijumekot kelvanneetkaan :D
  Meillä 4 vuotiaan kanssa pelaa homma just toisinpäin, mutta ehkä mulla on siis toivoa saada sille joskus jotain muutakin kuin mekkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Ei meilläkään vielä viime kesänä shortsien perään kyselty, mutta mikä lie nyt tullut. Kesälomalla aloitan kyllä käännytyksen takaisin mekkotytöksi.

   Poista
 5. Meillä on tyttären kaapissa edelleen shortsit ihan turhia, aina olleet :) Niin tai sellaiset shortsihaalarit kelpaa, ja jopa tykkää niistä!

  Ihana paikka toi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän munkin hankkia tuolle sellainen tyttömäinen shortsihaalari? Sellainenhan on melkein kuin mekko :)

   Poista
 6. Kauniita kuvia, vaikkei mekkoa olekaan!
  Eevikin on kahtena päivänä nyt halunnut shortsit jalkaan, katsotaan miten huomenna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin juuri, että olisiko shortsit-teeppari -yhdistelmä sittenkin mukavampi yhdistelmä lapslle leikkiä, kiipeillä ja kirmailla kuin mekko-leggarit. Mene ja tiedä :)

   Poista
 7. Ruusupuisto on ihana! Mun hyvän ystävän vihkiminen tapahtui siellä muutama vuosi sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, aivan ihana paikka vihkimiselle. En tosin tiennyt, että sinne voi sellaisenkin tilaisuuden järjestää :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...