maanantai 10. kesäkuuta 2013

Särkänniemeen, Särkänniemeen...

Lomaviikon ensimmäisen aamun sarastaessa heräsin itse ihan järjettömään niskajumiin. Viideltä aamulla otin pari Buranaa ja yritin vielä nukkua hetken. Seitsemän pintaan tyttö hiihteli makkariimme ja ilmoitti, että joka paikkaa kutittaa kamalasti. Silmälasit päähän saatuani näin, että neidin selkä ja massu olivat täynnä pientä nokkosihottumaa. Ei muuta kuin suihkuun ja sen jälkeen kutinaa lievittävä rasvaus päälle.

Iltalehden nettiversion otsikot varoittivat runsaista sateista muun muassa Pirkanmaalle, mutta auringon paistaessa niitä oli vaikea ottaa todesta. Ei muuta kuin suunta kohti Särkkistä, Koiramäkeä, hurjia laitteita ja suuria seikkailuja...
Koiramäki kaupunkeineen, Käpälämäkineen ja maatiloineen oli ihan mahtava paikka. Tytöllä oli vain niin kiire laitteisiin, ettemme kiertäneet esimerkiksi puoteja tai jääneet seuraamaan Tassuteatterin esitystä. Tarkoitus oli palata Koiramäkeen vielä laitekierroksen jälkeen... mutta kaatosade ja ukkonen torpedoivat suunnitelmia.
Koiramäessä viihtyy koko perhe. Miljöö on miellyttävä. Tykkäsin! Eläimet ovat Koiramäessä sijoiteltu sinne kuuluvaksi osaksi. (Neidillä oli reissussa päällään Mini Rodinin flamingomekko, Raida leggingsit, Mustang tennarit ja Mini Rodinin farkkutakki, johon oli kiinnitetty myös Muotokielen Taaperokyltti (ylempi kollaasi))
Koiramäessä olisi saanut aikaa kulumaan vaikka kuinka...
Särkkiksessä oli suhteellisen vähän porukkaa ja tyttö saikin olla monessa laitteessa ihan itsekseen. Neiti ehtikin kiertää lähes kaikki alle 120 cm sallitut laitteet.
Angry Birds leikkipaikka oli edelleen tytölle mieleen.
Ennen Särkänniemen reissua kiinnitin huomiota netissa kyteviin keskusteluihin Särkkiksen hintapolitiikkaa koskien. Tänä vuonnahan ei myynnissä ole käsittääkseni enää erillisiä laite-/kohdelippuja. Aluelipulla (10 e) pääsee alueella, Näsinneulaan ja Sara Hildenin taidemuseoon. Jos mielii näiden lisäksi laitteisiin tai eri kohteisiin, on pakko hankkia Elämysavain (tai ipana-avain), jolla siis pääsee alueella ja kaikkiin kohteisiin. Meidän kolmihenkisen perheen hurvittelut eli avaimet maksoivat Siwasta ennakkoon ostettuna 99 euroa. Portilta ostettuna avaimet olisivat kustantaneet 105 euroa. Parkkimaksu on lisäksi 5 euroa. Joku pitää kalliina, joku riistona ja joku näkee paikan katettavat kustannukset... Pienen perheen äitinä en hintaa säikähtänyt, mutta perheen pääluvun ollessa isompi, hätkähtäisin loppusummaa varmasti itsekin. Varsinkin, kun meidänkin hurvittelut jäivät pahasti kesken kaatosateen ja ukkosen saavuttua paikalle kutsumattomana vieraana. Säätakuutahan ei tunneta, vaikka toki seuraavan päivän avaimet saakin halutessaan hankittua edullisesti huvipuistopäivän päätteeksi.

Summa summarum: Tätä oli odotettu ja neiti oli innoissaan. Illalla kotona tyttöä tosin harmitti vesisateen katkaisema huvipuistoreissu ja mieleen painuvimpana tapahtumana oli kuulemma ruokapaikassa palelu ja tylsistyminen, kun odotimme sateen loppumista. Kastuneet emme onneksi yhtään. Kivenheiton päässä Särkkiksestä, Tampereen keskustassa oli paikoin kaduilla puolikin metriä vettä. Se kertonee jotain vesisateen määrästä! Hyvää lomaa meille!

Ps. Saatoin ehkä saada tytön taas innostumaan mekoista!

18 kommenttia:

 1. En ole ikinä käynyt Särkänniemessä ja harkinnassa on vaihtaa Linnanmäkireissu Särkänniemeen. Lintisllä meidän 111cm jää harmillisesti kovin moneen laitteen ulkopuolella ja ajattelin, että hänen kannaltaan Särkänniemi Koiramäkineen ja Angry Birdseineen olisi kivempi. Toisaalta, kun pojat pääsevät Legolandiin, niin minusta siinä on yhdelle kesälle huvipuistoreissua kerrakseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä neiti on juurikin tuon 111 cm ja aikuisen kanssa tuon kokoinen pääsee jo aika hurjiinkin laitteisiin. Lisäksi monissa laitteissa on pituusrajana 105 cm yksin. Todella hyvin laitteita tuon kokoiselle ja tosiaan Angry Birds leikkipaikka ja nyt uutuutena Koiramäki ovat kyllä ihan mahtavia... vaikka toki pulittaa saakin. Legolandissa on kyllä varmasti ihan riittävästi yhdelle kesälle! Hitsi, kun itselläkin olisi enemmän matkustushalukkuutta, niin Tanskanmaa olisi kyllä Legolandeineen kohde numero yksi :)

   Poista
 2. Harmi että tuli se hitsin sade sotkemaan teidän päivää!! Hinnoittelu... noh, sanotaanko että 4 lapsen kanssa ei tee mieli lähtee, kun matkakustannuksetkin vielä päälle ajattelee, hotellit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!! Moni Tamperelainenkin on uhannut nettikeskusteluissa boikotoida, vaikkei ole siis edes niitä matka- tai hotellikustannuksia. Ison perheen Särkkäkustannuksilla pääsisi pieni perhe jo vaikka etelään :D

   Sade kyllä harmittaa ja neiti, kun toivoi niin kovasti pääsevänsä tukkijokeen... LAitteet kuitenkin suljettiin, koska ukkoskuuro oli niin raju. Lämpötilakin laski niin paljon, ettei enää huvittelu juuri huvittanut.

   Poista
 3. Mä kävin lapsena joka kesä Särkänniemes. Olis kiva viedä poika tonne, mut ehkä vähän isompana, sillä noi hinnat on mun mielestä todella törkeät. Esim me tehtäis vaikka mitä muutakin tolla 100e hinnalla :D Mut on se lapselle kiva elämys, juurikin sit kun on tossa iässä kuin esim. teillä tyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienillekin on kyllä paljon kivoja laitteita ja touhua, mutta on ihan totta, että 5-6-vuotias saa kyllä jo paljon enemmän irti kuin esim. parivuotias. Riippuu myös vähän lapsesta. Itse olin 6-vuotiaana todella arka menemään laitteisiin. Meillä tyttö taas menee yksinkin rohkeasti mihin vain. Ei tunnu siinä mielessä, että avainrahat menisivät hukkaan :D

   Poista
 4. Mä olen lapsena käynyt Särkkiksessä joka kesä. Viimeksi oltiin miehekkeen kanssa kahdestaan, olisko ollut 2009. :)
  Tänä vuonna taidetaan mennä Lintsille kun muutenkin mennään sinne suunnalle. Ja tosiaan pääsee ilmaiseksi alueelle ja meidän tytöt on niin pieniä, että niille riittä varmaan (toivottavasti) ne ilmaislaitteet. Tuhlataan sitten ne rahat Muumimaailmaan, mikä on 25€ aikuiselta ja yli 3-vuotiaalta lapselta eli 75€ meidän perheeltä. Hui!
  Mä ajattelinkin eilen kun luin Tampereen tulvista, et ei hitto, se Kati ei yhtään huijannut kun sanoi, että hänen lomansa ajan sataa. :) Et pitäisköhän sun nyt lopettaa se lomailu ja mennä töihin. Noin niinku Tampereen parhaaksi?? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintsillä on tosiaan hinnoittelupolitiikka järkevä siinä mielessä, että sisään pääsee ilmaiseksi. Toisaalta pitäähän se mahdolliset pummilla laitteisiin yrittäjät paremmin poissa, kun alueellekin maksaa... ja ehkä vältytään myös joiltain lieveilmiöiltä.

   Mä syytän sateista ja tulvista mun miehen lomaa. Sen lomilla sataa aina päivät pääksytysten. Nytkin sataa... Taidan passittaa sen töihin heti huomenna, niin saatais tytön kanssa nauttia ulkoilusta edes :D

   Poista
 5. Aikamoisia nykyään nuo huvipuistojen hinnat! Ja etenkin kun muistelee omaa lapsuutta, kun hurvittelemaan pääsi 20 euron pintaan, enkä muista oliko itse alueelle sisäänpääsyäkään ja jos oli niin ei se ainakaan kymmentä euroa maksanut.. Onpas typerää, ettei laitteisiin ole enää lippuja erikseen myynnissä. Etenkin ajatellen pientä lasta tai vanhempaa, joka ei kuitenkaan tahdo laitteissa ravata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en tainnut käydä laitteista kuin vauhtimadossa ja kanttiautoissa. Taikajoki oli kyllä suunnitelmissa, mutta kuka siellä sateessa viitsii istua. Oma avaimeni maksoi kuitenkin helposti itsensä takaisin, kun käytiin Koiramäessä, Planetaariossa, akvaariossa ja delfinaariossa, joihin nyt varmaan suurin osa kävijöistä haluaa kuitenkin päästä pelkän alueelle pääsyn lisäksi.

   Poista
 6. Särkänniemi on kiva paikka! Kivoja kuviakin olit ottanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli vain pikkukamera mukana, mutta ihan kelpo kuvia silläkin saa napattua vauhdissa. Blogger tosin teki tälläkertaa kaikkensa, että kuvat olisivat epätarkkoja.

   Kyllä Särkänniemi on kiva paikka. Me tykätään kyllä... vaikka vähän puolueellinen asetelma onkin, kun tässä Tampereella asutaan.

   Poista
 7. Särkänniemi on kyllä kivapaikka ja paras aika siellä käymiseen on touko-kesäkuun vaihde ja elokuu, silloin siellä ehtii muutakin kuin jonottamaan :)

  Harmittaa kyllä suuresti kun ovat nostaneet hintoja huimasti, että tällaisen 5 henkisen perheen huvitukset tulevat kyllä mahdottoman kalliiksi, vaikka matkoihin tai majotukseen ei tarvitsikaan sijoittaa.

  Ennen lapsia meillä oli mieheni ja ystäviemme kanssa kausikortit Särkkään ja kävimme aina kesäiltoisin pyörälenkillä ajamassa Tornadot ym. juuri ennen sulkeutumista muutaman kerran läpi ja sitten taas kotiin päin, se oli kyllä hauskaa :)

  Olen muuten taas kottanut näin kesän kunniaksi aktivoitua oman blogini kanssa, joten käys kurkka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen ei tosiaan jonottamaan pahemmin joutunut. Tyttö oli monissa laitteissa yksin.

   Kausikortti on kyllä ihan loistava juttu, jos tulisi useimmin käytyä.

   Kurkkaamassa käyty ja liityin lukijaksikin, etten unohda käydä vierailulla ;)

   Poista
 8. Näyttää aikas kivalle tuo uudistunut särkkis. Mutta se hinta, se hinta. Varsinkin parin vuoden kuluttua se on jäätävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja syödäkin pitää eli pari saturaista ei ole mitään, jos teidänkin perhe lähtisi parin vuoden poäästä hurvittelemaan + bensat päälle. VAnhanaikaisena ihmisenä käännään usein summat vielä markoiksi. Auts!

   Poista
 9. Me käytiin särkänniemessä ja meidän mielestä jo se, että kaksi aiukuista maksoi sisään yhteensä 20 euroa, on törkeää. Sillä rahalla päästiin siis olemaan valvojina lapselle,joka kulkee laitteissa mihin hän pääsee. En todellakaan ostanut avainta vain siksi, että olisin päässyt koiramäkeen joten jäi menemättä.Meillä ei aika ja jaksaminen riittänyt kuin huvipuiston laitteisiin ja angry birds-alueelle. Lisäksi olisimme menneet koiramäkeen,mutta 37 euroa aikuisilta siitä ilosta on minusta liikkaa.lähinnähän sielläollaan lapsen seurana ja valvojana. Annoin palautetta särkänniemelle hinnoittelusta.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee usein, että aikuinen on siellä vain valvomassa lasta/lapsia. Aiempina vuosina on sen sisäänpääsylipun lisäksi voinut ostaa elämyslipun, jolla on päässyt lisäksi kohteeseen. Tänä vuonna tuota vaihtoehtoa ei ollut, joten monelta on jäänyt sen takia varmaan juuri tuo Koiramäkikin näkemättä. Palautetta on hyvä antaa ja uskon, että sitä on tänä vuonna annettu/tullaan antamaan paljon.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...