sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kuusikymppiset (60)

Pappa eli isäni täytti 60 vuotta. Pappa tai "Papu" -niin kuin 6-vuotias häntä kutsuu nykyään, on hauska mies. Mitä olisivat synttärit ilman naavaviiksipelleilyä, Grilliruokaepisopia, trampoliinivoltteja, mansikkakakkua tai synttärisankari-tietovisaa (jonka meidän perhe voitti, jee!)?
Onnittelut naavaviikselle! Kiitos papu, että olet niin hauska ukkeli!
Kahvipöydässä tarjolla oli kahta lajia mansikkakakkua. Synttärisankarin herkkua on mansikkakakku, kuinkas muutenkaan. Perinteisempään mansikkakakkuun jouduin hakemaan valmispohjan aamusella kaupasta, koska illalla leipomani kakkupohja päätti olla täydellinen kraaterikakku - niin kuin isukki ja 6-vuotias sitä nimittivät. Mansikkarahkakku onnistuu kuitenkin aina. Se on oma suosikkini tälle kesälle. Ohjeen voi käydä kurkkimassa Valion sivuilta. Ohjeesta poiketen käytin kakkuun yhden purkin mansikkarahkaa ja toisen vaniljarahkaa. Otin pakkasesta purkillisen viime kesäisiä mansikoita, kiehautin ne ja ajoin soseeksi ja lisäsin rahkamassaan. Liivatelehtiä käytin 5 kappaletta. Kakun päällä on kotimaisia ihanan makeita mansikoita sekä valkosuklaarouhetta.
Ylempänä mansikkarahkakakku, alempana perinteisempi täytekakku mansikkakermavaahdolla.
Kiitos! Vettäkään ei saatu niskaamme tipan tippaa.

6 kommenttia:

 1. Nams! MEillä on juhlat tällä erää juhlittu, joten milläs tekosyyllä me syötäis mansikkakakkua, hmm... eilen kyllä tein raparperi-britan vieraille ilman juhlistuksiakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkim taitaa olla nyt juhlat juhlittu hetkeksi. Mansikkakakkua voi kai tehdä ihan siitäkin ilosta, että on kesä ;)

   Poista
 2. Hauska kuva isästäsi. :) Taitaa olla aika iloisen elämänasenteen omaava pappa.
  Kesään kuuluu mansikkakakku. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Papu on niin hauska! Mansikkakakku on kyllä kesän ehdoton juttu. Kotimaiset mansikat ovat nyt tosi makoisia.

   Poista
 3. Voi mansikkakakkkua, nam... ei olekkaan tullut tehtyä vielä yhtään tänä kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tekemään! Mansikatkin maistuivat jo makeilta :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...