lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kaupunkijussi

Juhannusaaton vietimme mökillä, mutta tänään oli vuorossa kaupunkielämää. Haastettahan Juhannuksen viettoon kaupungissa tuo se, ettei oikein mikään paikka ole auki. Torimyyjätkin viettävät keskikesän juhlaa, joten mansikatkin jäivät retkellämme ostamatta. Huoltoasemalta sai sentään jäätelöä.

Juhannuspäivän aamu valkeni synkkänä, mutta päätimme silti suunnata rohkeasti kohti uusia seikkailuja. Tänään suuntasimme seikkailumme kohti Sorsapuistoa, joka on yksi Tampereen suosituimmista puistoista ja sijaitsee ihan keskustan tuntumassa. Aloin aamupäivällä muistella, että koskahan viimeksi olen käynyt Sorsapuistossa ja tyttö ei ole tainnut käydä siellä vielä koskaan. Kauhea vääryys piti siis korjata saman tien. Muutama vuosi sitten työpaikkani sijaitsi lähellä Sorsapuistoa ja kuljin aina bussipysäkiltä töihin puiston pohjoispuolta. Aamulla puoli seitsemän jälkeen puistossa ei näkynyt juurikaan liikehdintää, mutta puiston kukot kiekuivat minkä kerkesivät. Tänään, nyt päivällä ne tosin pitivät visusti nokkansa ummessa.
Sorsalampi suihkulähteineen on kaupunkilaislintujen suosiossa.
Sorsapuistossa asustaa myös kanalintuja useissa häkeissä.
Kiersimme Sorsalammen ja tyttö piti haipakkaa vauhtia, koska näki jo kierrokselle lähtiessämme leikkipuisto-osuuden. Taustalla Tampere-talo.
Puistossa oli paljon ihmisiä nauttimassa kauniista kesäpäivästä. Nurmialuilla onkin mahtavaa nauttia kesästä ja näkymistä.
Aidattu leikkipaikka kivoine vempaimineen.
Tyttö juoksi kiipeilytelinestä toiseen, mutta pyörivään karuselliin täytyi odottaa vuoroaan poikien kiusoitellessa ja nujikoidessa keskenään.
Tyttö vietti juhannuspäivää Pompin uudessa vaaleanpunaisessa setissään. Miten meille taas tulee tämän värisiä vaatteita? Äippä on saanut varmaan auringonpistoksen.
Illalla vielä kävimme ajelulla ja isukki puistoili neidin kanssa lähipuistossa sillä välillä, kun paistoin iltapalaksi lättyjä. Olisikohan tämä juhannus nyt sitten tässä!? Kiitos ja mukavaa tulevaa sunnuntaita kaikille. Tyttö lähteekin huomenna viikoksi viettämään lomaa mummon ja papan kanssa mökille. Me isukin kanssa raadamme sillä aikaa töissä. Kyllä käypi kateeksi!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niinpä! Turha sitä on yrittää vältellä, kun se on kerta paras väri päällä maan :D

   Poista
 2. Kylläpä näyttää isolle tytölle neiti eskarilainen noissa ylimmissä kuvissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita jalkoja on jotenkin paljon :D (Meillä neiti yrittää kasvaa ensi kesäksi yli 120 cm pitkäksi, että pääsisi Särkänniemessä useampiin laitteisiin. Voi jäädä tuolla syömisellä haaveeksi kyllä...)

   Poista
 3. Me asuttiin aikanaan aika lähellä sorsapuistoa, ja sielä on kyllä tullut istuttua monet piknikit :) Nyt on viime kerrasta jo vuosia, joten kiva kun muistuttelit paikasta, tarvii kyllä mennä käymään joku päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorsapuistoa on uudistettu viime vuosina aikalailla. Itse muistin muutaman vuoden takaa ihan erilaisen Sorsun :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...