tiistai 9. huhtikuuta 2013

Made in China vs Made in Bosnia

Niinhän siinä sitten kävi, ettei meillä suosittu kumpparivalinnassa tänä vuonna Suomalaista. Tilasin tytölle Brandokselta kevääksi/kesäksi/syksyksi Kavatin Regn -saappaat ja Crocsin Crocbant Jauntit (molemmat koossa 32). Tyttö valitsi kumppareiden värin: Kääk pinkki! Ennen on riittänyt yhdet kumpparit kesäkaudeksi, mutta viime kesän päiväkotiin unohtamismogista viisastuneena ja myös siitä syystä, etten osannut päättää kummat haluamme, tilasin kerralla kahdet saappaat (20% alella + ostohyvitystä).

Tarkoitus oli alunperin ottaa saappaista ulkona mageita läiskyttelytestikuvia, mutta 10 sentin uusi lumikerros ja pakkanen torpedoivat hienoja suunnitelmia. Lisäksi meihin iski kaamea lenssu, joten antakaa armoa, että testikuvat on otettu pimeähkössä ja värejä vääristävässä eteisessämme. (On sentään saikun kunniaksi päällä uusi hieno Aarrekid mekko MiniQ:sta...)
Testissä Crocsin suosikkisaapas. Saappaan saa helposti jalkaan ilman, että auttaa käsillä. Varsi on jäykkä ja kapeahko, jolloin saapas pysyy hyvin jalassa. Tyttö potki saapasta pois monta kertaa ennen kuin se lähti. Nämä ovat kuulemma tytön suosikit, kunhan vielä saamme hankittua niihin kivoja Jibbitz -koruja.
Tyttö kokeili ensin Crocsin saappaita ja tulkitsin äänen painon surkeaksi hänen ilmoittaessaan, että ne kiristävät reijän kohdalta. Harmittelin jo asiaa mielessäni, kunnes tyttö sanoi, ettei se ole paha asia ollenkaan. "Nämä ovat tosi hyvät ja pysyvät jalassa." Nämä Kiinassa valmistetut saappaat ovat todella kevyet. "Haisevatkin ihan Crocseilta!"

Seuraavaksi sovitukseen pääsivät Kavatin saappaat. Varsi niissä on pehmeän lötkö ja ilman käsiä jalkaan sujauttaminen ei oikein onnistunut meidän laiskimus maximukselta, joka ei siis millään käyttäisi käsiään mihinkään niin tylsään kuin pukemiseen tai riisumiseen. Lisäksi saapas ei tue jalkaa ja se lentääkin jalasta heti, kun vähän potkaisee. Kävely kuulosti myös melkoiselta saapastelemiselta. Tiukan puntin kanssa saapas kyllä pysynee hyvin jalassa ja pehmeä pohjallinen tuo varmasti saapasteluun mukavuutta. Nämä Bosniassa valmistetut saappaat ovat kivan keveät, vaikkakin painavat arviolta kaksinkertaisen määrän kuin Crocsit. "En halua näitä tarhaan, kun näissä ei voi juosta."
Kavateissa on ihanan pehmeä irrotettava pohjallinen ja itse saapas on todella pehmeää ja kevyttä kumia. Jalasta saapas lentää sen enempää yrittämättä.
Valitse Kavat, jos:
 • Harrastat saappanheittoa tai kilpailet, kenen saapas lentää pisimmälle keinusta.
 • Rakastat pehmeyttä ja joustavuutta.
 • Olet valmis kuivattamaan pitkään, jos saapas hörppää vettä.
 • Perinteisen saappaan ystävälle.
Valitse Crocs, jos:
 • Haluat, että saapas pysyy jalassa, eikä tarkoitus ole katsoa, kenen saapas lentää pisimmälle.
 • Rakastat helppoutta pukemisessa.
 • Haluat saada saappaan kuivaksi nopeasti sen hörpättyä vettä. Kuivaus onnistuu esimerkiksi talouspaperilla.
 • Arvostat keveyttä.

18 kommenttia:

 1. Hei tosi kivat noi Crocsin saappaat :o pitäisköhän laittaa meillekin vielä tuollaiset! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin Crocsien suhteen vähän varuillani. Pidin niitä turhan jäykkinä ja vieroksun edelleen tuota varressa olevaa isoa reikää... mutta tyttö oli heti ihan myyty. Myös muut muksut ovat olleet ilmeisen tykästyneitä Crocsin saappaisiin, joten uskaltauduin ostamaan meillekin. En kuitenkaan ainoiksi saappaiksi :D

   Poista
 2. Mun silmää miellyttää myös enemmän Crocsit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noissa Crocseissa kieltämättä jotain sporttisuuttakin, joka vetoaa. Ei todennäköisesti mikään ihan huono ostos!

   Poista
 3. Crocsit on parhaat :) Oon nyt tosi pulassa, kun uudet värit ei miellytä - pienimmän saappaat mahtuu vielä kevään mutta kuinka pitkälle siitä eteenpäin... mitä seuraajiksi??? Toi sun kuvailusi Kavateista kertoo etteivät ole Crocsien väärtit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliko musta jo parin sovituksen aikana puolueellinen? :D Kokemushan sen sitten vasta osoittaa, että kummat toimii paremmin. Ennakkoasetelma on kieltämättä Crocs -myönteinen nyt.

   Katselin kans, että näistä Jaunteista on poistunut ainakin jotain värejä. "Kahvallisissa" saappaissa olis enemmän värivaihtoehtoja kyllä.

   Poista
 4. Meillä on ollut crocs saappaita ja ollaan kyllä tykätty että ovat keveitä jalkaan ja helppoja puhdistaa, me ei olla vielä hankittu pikku neidille kevät/ kesä saappaita, kovasti mietin niitä bisgaardin saappaita, mutta kun en ole niitä päässyt hypistelemään että ovatko kuinka painavat lapset jalkaan, crocsit on toinen vaihtoehto. Meillä on nyt ne vuorelliset crocsin saappaat käytössä, mutta kohta ne on liian kuumat ja aika lyhyt varsikin niissä on. Kavat näyttää myös kivoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans nyt katsellut niitä Bisgaardin kumppiksia. Näyttävät kivoilta. Crocseja kevyempiä ei löydy kyllä varmaan mistään.

   Mun mielestä noi Kavatit on kivan näköiset ja suht kevyet. Ne on vaan tosi saman näköiset kuin tytön Viikkarin talvikumpparit. Ovat kyllä löytkömmät varresta.

   Poista
 5. Meidän seuraavat saappaat on kyllä ehdottomasti nuo Crocsit! :)
  Eevin nykyiset saappaat taitaa hetken vielä mennä, mutta ei koko kesää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin menee viime kesän Nokialaiset vielä hätäkumppareina alkukesän luultavasti, mutta niissä on mystinen hajuhaitta. Tiedä sitten, mitä niihin on kaatunut. Crocseja uskaltaa kyllä suositella. Meillä tyttö ei ainakaan jäänyt kylmäksi :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitti! Harmi, kun ei ollut varaa ostaa vielä muutamia muita vertailuun :D

   Poista
 7. Meillä on nuo Kavatit 1,5-vuotiaalla ja mä en meinaa niitä välillä saada helposti pois jalasta, että eivät kyllä meillä ainakaan lennä mihinkään :D Mutta kevyemmät Crocsit varmasti ovat. Itsekin pohdin näiden kahden välillä, mutta päädyin kuitenkin Kavatiin tuolloin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskohan pienemmissä koissa suhteessa matalampi ja kapeampi varsi, joka tekisi saappaasta istuvamman pienelle? Koon 32 saappaassa on jo vähän reilummin vartta ja meillä neidillä melko tikut jalat. Varmasti kunnon ulkovaatetuksen kanssa Kavatitkin pysyvät kyllä tiiviimmin jalassa. Sovittelussahan ei ole kuin ohut sukka ja jalassa legginssit ;)

   Poista
  2. Voi hyvin olla, että ovat hieman eri malliset. Ja eipä tuollainen puoltoistavuotias vielä paljon hypi ja potki saappaat jalassa muutenkaan :)

   Poista
  3. Totta! Vauhti kyllä lisääntyy iän karttuessa kummasti ja saappaat kirjaimellisesti jäävät välillä matkalle :D

   Poista
 8. Meillekin olisi tullut nuo Crocsit, mutta meidän tyttö ei oikein osannut kävellä niillä. Uskon, että se johtui siitä, että Minea on vielä niin pieni, ettei tuollainen jäykempi varsi sovi, kun se ulottuu niin ylös asti. Toiseksi koot meni jotenkin niin hassusti, että hyppäsivät juuri meidän tytön koon yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäykkä varsi saappaassa ei tosiaan välttämättä ole pienelle se paras vaihtoehto. Kyykkiminen ainakin on vaikeampaa kuin pehmeämmällä varrella. Noissa saappaissa olevat kaksoiskoot on vähän hankalia. Ennen pidin Crocseja reiluina, mutta sitten toisaalta olen törmännyt myös siihen, ettei itselleni menekään se koko, joka yleisesti ottaen kengistä aina menee... Lisäksi, kun tilasin tytölle saappaat Brandokselta, niiden kooksi on merkitty 32, ei 32-33. Tiedä näistä sitten :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...