sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Hammaskeijun hommia ja muita likaisia puuhia

Neiti 5-vuotias (melkein 6) puraisi heti lomaviikon alkajaisiksi niin järkyttävän lujasti haarukkaansa, että toinen alaetuhampaista alkoi heilua. Eilen hammas sitten irtosi pienellä avustuksella kokonaan. Isukki epäonnekseen pudotti ihka ensimmäisen irronneen hampaan lavuaariin -ja sieltä se tietysti luiskahti hajulukkoon asti.

Ei ole siis hammaskeijullakaan helppo elämä, kun joutuu hampaat hajulukon möhnistä kaivamaan. No, tulipa huonosti vetävä putki putsattua ja tutkittua kunnolla samalla kertaa... Ja löytyihän se pienen pieni hammaskin sieltä talteen laitettavaksi.
Jo luonnostaan harva alarivi harveni entisestään :D Kyllä nyt mahtuu rautahammas kavereineen tulemaan.
Hammaskeiju ja muut legendat ovat tällä viikolla olleet tapetilla meillä muutenkin. Yhtenä iltana katselimme nimittäin koko pienen perheen ja popcornikulhollisen voimin Viisi Legendaa -leffan. Yksi kyseisen elokuvan legendoistahan on nimenomaan hammaskeiju. Tyttö ilmoitti heti elokuvan alussa, ettei hammaskeijua ole oikeasti olemassakaan: "Ne ovat isi ja äiti, jotka sen hampaan sieltä tyynyn alta ottavat ja laittavat rahan tilalle!"

Eilen, ensimmäisen oman hampaan lähdettyä rehvakkaita puheita alettiin kuitenkin pyörtää: "Jos se hammaskeiju toisi sittenkin sen kolikon, jooko?" Ja toihan se.
Jännittävä elokuva aiheutti neidille aamuyöllisen pahoja unia ja äipälle ja iskälle ahtaat oltavat... vaikka vielä illalla vakuutimmekin leffan olevan ihan vain legendaa.
Niihin loppuihin likaisiin puuhiin valjastettiin tämä likaisiin töihin erikoistunut hammaskeiju. Joko teillä ikkunat kiiltävät?
Method ikkunanpesuaina, Sinin mikrokuitu -pesin ja Kärcherin ikkunan pesin osoittautuivat hammaskeijun käsissä varsin tehokkaiksi työvälineiksi.

12 kommenttia:

 1. Mikähän hammaskeiju se kuurais meidän ikkunat? Mä olen taitava välttelemään sitä hommaa, tehnyt sitä jo aika monta vuotta... :D Ehkä muutetaan ennen kuin saan pestyä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Meillä tuo hammaskeiju aloitti hommat ihan omatoimisesti. Tosin mä etsin sille välineet ja toimin assistenttina. Kahdet ikkunat jäivät pesemättä ja saavat ollakin mun puolesta. Niistä kukaan kattele mihinkään muutenkaan :D

   Poista
 2. ääh mä niin olen haaveillut tuosta kärcheristä, mutta äiti kielsi ostamasta ja onhan se aika tyyris, muutaman ikkunan olen saanut pestyä, ehkä joskus loppuun astikin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostin tuon Kärcherin noin vuosi sitten Sokoksen 3+1 päiviltä tai Hulluilta päiviltä (en enää muista) suht edullisesti. Kyllä se selkeästi ikkunanpesua helpottaa ja näkee kyllä säiliöön menneen veden likaisuudesta, että ikkunan pesu tulee tarpeeseen :D Lisäksi olen käyttänyt sitä apuna kodin peili- ja lasipintojen puhdistuksessa. Pieni miinus oli, ettei laitteen akku kestänyt täyteen ladattuna kuin parvekelasit, olohuoneen ikkunat, keittiön ikkunan ja yhden makkarin ikkunan (kaikki pinnat).

   Poista
 3. Kiitos kun postailet niin useasti! Monta kertaa olen jännittänyt että oletko sinäkin "mennyt lakkoon" postaamisen suhteen mutta niin ei onneksi ole käynyt. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, joka sai erityisen hyvälle tuulelle! :) Postailisin mielelläni aina tätä tahtia, mitä tämän lomaviikon aikana. Työssäkäynnin lomassa ei aina jää aikaa postauksille tai se on näkyvämmin pois perheen -tai kotitöiden ajasta. Yritys on silti aina vähintään pari kolme kertaa viikossa suoltaa jotain ulos ;)

   Poista
 4. Jännittäviä aikoja tytöllä! :) mulle ei ole tullut mieleenkään pestä ikkunoita. Ehkä ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli keittiön ikkunassa koko talven kauhea kuravellivana ja samoin parvekelaseissa. Syksyllä myöhään, kun ei enää huvittanut ikkunoita pestä pakkasten nipistellessä varpaita, huoltoyhtiö tuli ja tyhjensä kattokourut... joista tuli kunnon vanat meidän laseihin. Pidettiin kaihtimia kiinni koko talvi, mutta nyt ne oli pakko avata ja lasit pestä.

   Poista
 5. Mulle on kyllä tullut mieleen, että ikkunat varmaan pitäisi pestä, mutta enpä ole näemmä saanut aikaiseksi. :) Taisi ne jäädä pesemättä viime vuonnakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onko se niin tarkkaa? Ei kai niitä nyt joka vuosi kannata jynssätä... niin kuin ei mattojakaan :D

   Poista
 6. Meillä lapset epäilevat suuresti hammaskeijun ja joulupukin olemassa oloa. Kavereiden kesken saatetaan rehvastella, että niitä ei ole olemassa. Sitten vielä kotona illalla viimeiseksi kuiskutellaan, että kai se täytyy varmuuden vuoksi uskoa :)

  Meillä ei ole ikkunanpesusta tietoakaan. Ajattelin odottaa vielä ylitse koivun siitepölykauden ennen pesua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samanmoista epävarmuutta on havaittavissa meilläkin. Ihana olisi uskoa, mutta toisaalta jo järki erottaa kuitenkin sadun ja totuuden jollain tasolla. On se parempi siihen hammaskeijuunkin vain uskoa, että saa sen kolikon :D

   Mä kans miehelle sanoin, että saa nähdä, millaisessa kunnossa lasit ovat siitepölykauden aikana, mutta meillä oli tosiaan myöhäissyksyn taloyhtiön rännien putsauksesta hirveät kuratahrat parvekelaseissa keittiön ikkunassa, ja tytön synttärit lähestyvät uhkaavasti.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...