torstai 7. maaliskuuta 2013

Viherantipiiper -päivitys

Siitä on jo aikaa, kun olen viimeksi postaillut antiviherpeukalojuttuja. Täytyy kyllä sanoa, että olen alkanut edistyä kastelukannun käytössä, sillä meillä on tapahtunut kasvimurhia viimeisen puolen vuoden aikana harvinaisen vähän. Vähän on suhteellinen käsite, sillä syksysellä multiin päässeistä kiinanruusun pistokkaista toinen otti ja kuoli pystyyn jo ennen joulua. Toinen sinnittelee vielä elämästään lievästi sanottuna äärirajoilla... Kerroinko jo, että tapoin myös pari tulilatvaa ja joulutähden?

Olenko minä rikkaruoho, kun viihdyn?
Joulun alla meille kotiutui isukin valitsema jouluruusu, joka osoittautui harvineisen haastavaksi kukkaseksi kaikessa hauraudessaan. Joka toinen päivä jouluruusu osoitti mieltään valumalla surkean näköisenä ruukun kulkiä pitkin. Puolenkymmentä vesikannuelvytystä auttoi, mutta eräänä päivänä kasvi delasi kertakaikkisen lopullisesti. Jotain kummallista kuitenkin tapahtui, kun perkasin kuivuneet ja varisevat kukat varsineen roska-astian uumeniin. Mullasta pilkisti jotakin uutta ja raikkaan vihreää. Epäilen uutta kasvia rikkaruohoksi, sillä se on pärjännyt kertaakaan kuukahtamatta hoidossani jo parisen kuukautta. Olkoot sitten mikä tahansa, tykkään siitä, etten ole saanut sitä vielä(kään) hengiltä.

Täällä viikolla huomasin tikapuukasvin saaneen perheenlisäystä. Hihkuin onnesta, sillä vauvoja on peräti kolme kappaletta. Hihkuminen tosin loppui lyhyeen, kun aloin muistella kuvion vaikuttavan turhan tutulta. Edellinen tikapuukasvini innostui myös lisääntymään ahkerasti ja ruukun käytyä ahtaaksi vaihdoin koko helahoidon isompaan ruukkuun. Tein kaiken ihan vain todetakseni, että "herrasväki" protestoi muuttoon hitaalla kärsimystaistelulla, joka päätyi kuolemaan. Murhaksi en sitä myönnä, koska tarkoitusperäni olivat ainoastaan hyvät.

Tikapuukasvin vauvat (keskellä).
Ps. Tuulialle tiedoksi, että Apostolinmiekka on kasvanut kovasti ja voi todella hyvin paikallaan tikapuukasvin vieressä. Sitkeä kaveri!

7 kommenttia:

 1. Hei vaikuttavaa epä-murhaamista, vau!! :D Mä en ole vieläkään uskaltautunut hankkimaan viherkasveja... vaalin leikkokukkia silleen harvakseltaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla alkaa taas kevään lähestyessä joku ihme viherkasvibuumi. Pakko saada lisää murhattavia!

   Poista
 2. :D Ja minä taisin vielä väittää ettet saa Kiinanrusua hengiltä... No jaa-ah.

  Meidän Kiinanruusua pitäisi taas leikata, se on ottanut elämäntehtäväkseen täyttää puolet meidän olohuoneesta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta siis mä olen pro kasvimurhaajana. Jos tuo toinen oksa selviää kevääseen asti, niin sitten se on jo varmaan aika hyvillä vesillä, mutta näyttääpä sekin vähän kärsivältä.

   Poista
 3. Mulla kuolee kanssa kaikki kaktuksia myöten. :D Siksipä en edes koita harrastaa viherkasveja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaktukset ovatkin maineestaan huolimatta tosi haastavia. Saattavat vielä kettuillakseen näyttää eläviltä kuukausia, vaikka juuret olisivat olleet mädäntyneet jo aikoja sitten :D Mä kaipaan viherkasveja ympärilleni, vaikka tapankin ne aika järjestäen.

   Poista
 4. Mieleeni tuli rikkaruohostasi siroliuska-aralia.. tosin sen lehdet olis pyöreämmät, noi näyttää aika teräviltä.. ja kuva on aika kaukaa otettu.. mutta katsotaan kun se kasvaa, et millanen siitä tulee :)

  Hienoa, että palmuvehkasi pukkailee uutta alkua :) palmuvehkaa ei kannattaiskaan vaihtaa ku useemman vuoden välein. Uuteen multaan olis hyvä sekottaa soraa. Nämä ohjeet kasvikirjastani :) palmuvehkaahan mulla ei oo koskaan ollut :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...