keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

"Ihan harjoittelin vaan"

Tänään päiväkodista kotiutui isukin matkassa katuvaisen näköinen tyttönen. Tiedusteluuni siitä, mitä ihmettä on tapahtunut sain vastauksesi: "Ihan harjoittelin vaan kirjoittamista". Tyttö oli ensin aamupäiväulkoilun aikana kirjoitellut kakka-pissa-peppu -osaston sanoja lumeen ja vaikka asiasta oli huomautettu, kirjoittelu oli jatkunut kynän voimin sisällä paperille.

Kyselin tytöltä, että ketä näillä sanoilla oli tarkoitus huvittaa, sillä tytön mukaan ryhmässä on vain pari lukutaitoista hänen lisäkseen ja heistäkin toinen on hoidossa vain parina päivänä viikossa. Ketään kaveria ei ollut kuulemma naurattanut (tätä äippää nauratti kyllä). Tyttö näytti niin katuvaiselta, että oli pakko vähän pehmentää tilannetta nauramalla. Vannotin tyttöä kirjoittelemaan jatkossa ainoastaan tyylikkäämpiä sanoja ja sain lupauksen. Taatusti ei olisi naurattanut, jos tytön kirjoittelemat sanat olisivat olleet astetta järeämpiä...

Olihan tämän tyyppinen kirjoittelu ihan odotettavissa oleva asia. Täytyy kuitenkin muistaa, että joskus parhaiten oppii virheiden kautta. Tuskin katuvainen neitonen enää toiste jää kiinni alatyylisten sanojen kirjoittelusta. Neiti on tällä hetkellä muutenkin kovin tarkka huomauttamaan, jos esimerkiksi itseltäni lipsahtaa jokin kirosana tai edes sen tapainen.


11 kommenttia:

 1. :D Voi toista! Mutta täytyyhän sitä harjoitella nekin sanat, eihän sitä tiedä jos joskus tulee tarve niillekin!

  Mä muuten tänään täällä kuumeisena mietin että mihinkä teidän Keenit on jääneet? Tai mitä niille on tapahtunut kun raporttia saa odotella :D.

  Niin ja olisin jo eilen saanut hakea meidän Leapin mutta koskapa olen kipeä niin hain sen sitten vasta tänään (vaikkakin olen edelleenkin kipeä :D).

  Päätän tähän raportin sairastuvalta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kyllä kaikki sanat on hyvä varmuudeksi tarkkaan harjoitella. Pissa ja kakka on vallan tärkeitä sanoja :D

   Keenit saapui tänään ja Leap eilen. Mies on niitä juurikin hakemassa :D Eiköhän sitä raporttiakin pian saada siis aikaiseksi...

   Parannelkaahan nyt kunnolla siellä sairastuvalla! :)

   Poista
  2. Jee! Jatkamme parantelua lisäraportteja odotellen :D. Ai miten niin sulla on tulossa mun lemppariaiheita :D.

   Kyllähän tää tauti vielä muuten olis mennyt mutta kun isimieskin sairastui... ja tiedäthän sinä miten miehet sairastaa ;).

   Poista
  3. Leap ja Keenit kävelivät juuri ovesta sisään. Ai, että! :D

   Tiedän todellakin, miten miehet sairastaa! Meillä isukki oli juuri kauheassa räkäkirnutaudissa ja kuuluupa tuo kirnuavan edelleen. Aaarggh!

   Poista
 2. :D enpä ole ajatellutkaan, että moinen taito voisi tuoda tällaisen lieveilmiön mukanaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lieveilmiö kerrassaan, kyllä! Näinkin voi käydä ja ei tullut yllätyksenä, sillä vastaavista tapauksista olen varoitteluja kuullut.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Saapi katsoa, onko se kuitenkaan se ihan lopullinen kevätbanneri.

   Poista
 4. Kaikkeahan täytyy kerran tai pari kokeilla, eikös juu:-)

  Viime talvena meidän neidin päiväkodista löytyi pissakakkapippelipylly -lappu ja tyttö väitti ettei ole sitä kirjoittanut. Hoitajat olivat kuitenkin täysin varmoja tytön syyllisyydestä, koska kukaan muu ei ollut vielä osannut kirjoittaa!!! Siinä piti itsellä pidättää naurua ja opettaa, että narraaminen on jopa tuhmia sanoja pahempaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, sinä se tästä varoittelitkin :D Unohdin muuten tuon pippelin. Se löytyi tytön tänään rustaamalta lapulta myös. Meillä tyttö oli jäänyt kiinni itseteosta, joten varaa narrailulle ei enää ollut. Silti kuitenkin suht kilteillä sanoilla lähdettiin kokeilemaan. Vieläkin huvittaa!

   Poista
 5. Ihana pikku tuhmuri!!! Kai sitä ny pitää kokeilla rajoja! :D meidän Veikko se vaan piirtelee pippeleitä ja aiai ku poikia naurattaa. :D

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...