lauantai 19. tammikuuta 2013

Punervankukerva hetki ja huonoa kalaonnea

Ulkoilla oli tänään pitkästä aikaa tarkoitus ja sen toteutimme mummon ja papan vuokraamalla mökillä. Toipilas ulkoili suurimmaksi osaksi rattikelkan kyydissä, mutta haitanneeko tuo? Pääasia, että keuhkot hengittivät happea (ja läheisen talon palaessa syntyneitä savupilviä).

Eilinen pakkanen oli onneksi vähän lauhtunut, mutta kyllä järven jäällä silti kävi kylmä viima. Vilunväristyksiä on mennyt koko päivän, vaikka itseasiassa pinkissä rattikelkassaan istuvan pinkin neidin vetäminen saikin hien pintaan. Tytöllä oli kädessään kotimaista designia olevat kunnon nahkarukkaset, jotka osoittautuivat huonoksi valinnaksi. Sormet olivat reissun jälkeen ihan kohmeessa. Ja juuri, kun pääsin kehumasta Reiman kenkiä, tytön varpaat olivat umpijäässä reissun päätteeksi (juu, juu, oli villasukkaa ja muuta vylliä kengässä myös).
Pappa näytti kymmenien vuosien pilkkikokemuksella tytölle, miten kairataan jäähän reikä.
Tyttö pääsi kokeilemaan ekaa kertaa elämässään, miten turhauttavaa on istua reijän reunalla, kun ei tule nypyn nyppyä.
Vedä isi kovampaa!
Mökin vierustalla ulkoili myös pari hevosta (vai onko tämä poni?), jotka tulivat kumpikin omalla vuorollaan poseeraamaan meille. Tykkäsivät, kun kehuin niitä.
Poseerausta.
Ennen aurinkonlaskua tuli ihana purppura hetki ja minä rähmänäppi heitin kamerani tietysti lumihangen uumeniin.
Mutta eipä mennyt rikki! Lällällää! (Mitä nyt linssi oli huurussa ja näköjään kuvassakin on keskellä taivasta vesipisaran silhuetti linssistä)

12 kommenttia:

  1. Tänään oli tosi ihana auringonlasku, harmitti kun ei ollut kameraa mukana kun käveltiin lenkkiä koiran kanssa! Ihania talvisia touhuja teillä. :) Ja joissakin olosuhteissa on vaan myönnettävä, etteivät mitkään nahkarukkaset tai talvitöppöset riitä pitämään kylmää poissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytön sormien ja varpaiden kylmettymistä ei varmaan auttanut se, että viimeinen viikko ollaan toipuiltu sisällä ja nyt ulkoilu melkoisessa viimassa tapahtui lähes kokonaan rattikelkan selästä. Haastavat talvikelit, mutta tuolihan tuokin nyt sitten testattua :)

      Poista
  2. Taivaanranta oli todella upea tänään ja todella harmitti kun ei kamera kävelyllä ollut mukana. Mut ihailenpa vaikka sitten täältä näistä sinun kuvista auringonlaskun värejä. :)
    Minä olin muksuna kova pilkkimään. Monta kertaa talvessa käytiin iskän kans jäällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä upea hetki tuo hetki ennen auringone menemistä mailleen.

      Pilkkiminen on kyllä aika pitkäpiinaista touhua, jos kalaa ei tule. Mä en jaksa kauaa yhden asian ympärillä pyöriä, jos tulosta ei synny :D

      Poista
  3. Ei sitä millään lämpimänä pysy jos ei koko ajan liiku vaikka olisi mitä päällä :). Kivan pirteä kyllä tuo pinkki haalari, harmi etten osannut kuvitella sitä meille (voi olla kyllä että parin vuoden päästä joudun taipumaan?).

    Jokos maanantaina kutsuu arki toipilasta ja hoitajaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta. Tyttö kävelikin välillä, mutta ilmeisesti oli kuitenkin vielä vähän toipilas sitten. Jäällä kävi kylmä viima, vaikka mittari näyttikin "vain" noin -10 astetta.

      Kyllä se huomenna arki iskee taas. Nyt täytyisi saada neiti muistamaan, että täytyisi vielä vähintään tuleva viikko ottaa rauhallisesti. Liikuntaa, roikkumista ja riekkumista sekä tönimistä ym. vältettävä kaikin keinoin.

      Poista
  4. Niinhän se tahtoo olla, että jos ei liiku, niin kohmettuu - pitäis itekin muistaa aina vähän hillua ulkoillessa, niin ei tulisi kylmä ;)

    Hyvä ettei kameralle käynyt kuinkaan, mites se nyt silleen vimpsahti hankeen?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähdettiin kokeilemaan söisikö kala yhdellä papan tietämällä kalapaikalla ja sinne oli ehkä tytön kannalta vähän turhan pitkä matka. Meillä liikkuvilla oli ihan lämmin, mutta vähemmän liikkuva tosiaan oli aika kohmeessa, kun päästiin mökille.

      Tuo mun kamera on aika kompaktin kokoinen, joten se sukelsi aika hienosti pehmeään lumihankeen, kun yritin vähän hihaa pistää jäätyvien rystysteni suojaksi :D

      Poista
  5. Kivoja kuvia, varsinkin tuo kairauskuva! Ja hieno uusi banneri. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Yritän aina tehdä matalaa ja sievempää banneria, mutta osaamattomuuttani tulee aina suuri. Jos vaikka keväämmällä sitten... :D

      Poista
  6. Mä en oo ikinä pillkinyt :D Kuvassa on Suomenhevonen, alempana lämminverinen (amerikan) ;)
    Hyvä, että kamera selvisi seikkailusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä en tiedä mitään hevosista :D Ajattelinkin, että tuo Suomenhevonen on vähän turhan suuri poniksi, mutta toisaalta tuo lämminverinen taas oli paaaljon korkeampi siinä rinnalla. Aika mahtavia poseerajia olivat molemmat ja tulivat tosiaan vuorotellen kuvattavaksi :D Suo Suomenhevonen tuli vielä iltasellakin sanomaan meille lähtöheipat, kun tyttö taskulampun kanssa hääräili auton ympärillä lähteissä. Sanoin vain, että heppaa ei saa tuikuttaa tai se säikähtää.

      Jep, tuo mun kamera on vasta kesällä hankittu, joten saa kyllä vielä luvan kestaa parit muutkin seikkailut ;)

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...