sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Käsi, joka pakettia kiikuttaa

Joku tilaa meille pakettitolkulla tuotteita. Milloin tulee vaatteita, milloin kosmetiikkaa ja milloin Legoja tai muuta äiti-ihmiselle tuntematonta tietokoneroinaa. Yhtä kaikki, joku tai jotkut sen roinan joka tapauksessa kuljettavat paikasta A paikkaan B.

Meitä lähinnä oleva postin toimipiste on lakkautusuhan alla. Eihän siellä olekaan joka päivä kuin jonot ulko-ovelle saakka ja muutama alimitoitettu parkkipaikka pihassa 15 minuutin pysäköintiluvalla. Kyllähän tuollaisen puljun nyt sietääkin kannattamattomana lopettaa.

Kaukaa viisaina otimme isukin kanssa käyttöömme pilottivaiheessa olevan paketinohjauspalvelun, jonka avulla paketit (tai ainakin osa paketeista) ohjautuu automaattisesti netissä määrittelemääni noutopisteeseen. Meidän tapauksessamme valitsimme noutopisteeksi noin 50 metrin päässä postista sijaitsevan R-Kioskin, jonka pihassa on paremmat parkkitilat ja samalla pysäköinnillä voi hoitaa myös kaupassa käynnin. Kuulostaa täydelliseltä, mutta todellisuudessa paketin saapuminen noutopisteeseen kestää normaalin kolmen päivän sijaan noin viisi täyttä arkipäivää. Postilaitos ehti jo pestä kätensä palvelun hitaudesta ja ilmoitti ottavansa uudet sopimusehdot käyttöön 1.2. alkaen. No toisaalta, mikäs kiire tässä on valmiissa maailmassa. Kyllä kai sitä pakettia voi viikonkin odotella. Muistan kyllä senkin ajan, kun tilasin tuotteen tänään ja se oli lähipostissa huomenna.

Entä sitten isokokoiset kirjelähetykset, jotka postinkantaja tuo normaalisti suoraan kotiovelle? Meillä ei ole päivisin pääsääntöisesti kukaan kotona avaamassa ovea rimputtelevalle postinkantajalle. Ison kirjelähetyksen on ennen voinut noutaa kuitenkin samana iltapäivänä kello neljän jälkeen lähipostista. Joulun tienoilla systeemi kuitenkin salaperäisesti muuttui. Nykyään oventakana päivällä käynyttä nyssykkää ei voikaan hakea samana iltapäivänä postista, sillä se majailee tuntemattomassa paikassa kotiinkantoyrityksen jälkeen yhden vuorokauden. Vasta seuraavana päivänä saan ystävällisesti noutaa yöhoidossa jossakin olleen pakettini turvallisesti kotiin. No toisaalta, mikäs kiire tässä on valmiissa maailmassa. Kai sitä pakettia voi yhden ekstrapäivänkin odotella. Olenhan tästä yönyli hoidosta maksanut vähän ekstraakin, ainakin epäsuorasti postin hintojen noustua.

Erittäin onnellinen olen siitä, että suurin osa paketeista löytää kaikesta huolimatta perille... vaikkakin silloin tällöin lajittelukoneen raatelemana.

tämä Silverjunglelta viime viikolla saapunut paketti oli ilmeisesti jäänyt lajittelukoneen hampaisiin. Onneksi paketti oli moninkertainen, eikä tuotteille ollut käynyt kuinkaan.
Onko teidän suunnallanne ollut viime aikoina havaittavissa lisääntynyttä kankeutta pakettien liikkumisessa?

19 kommenttia:

 1. Onpa tahmeeta! Ei ole täällä, mitä nyt vähän joskus joku matkahuolto (siellä on epäilyttävän oloinen täti pölyttymässä pikku tiskinsä takana) unohtaa ilmoittaa pakettien saapumisesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe! Huomasin muuten, ettei mullekaan ole kaikista (postin) paketeista viimeaikoina tullut ilmoitusta. Ei tekstaria, ei sähköpostia, saatika sitten mitään ilmoitusta kirjeitse. Esim. Reiman pakettia tiesin kaipailla suurinpiirtein oikeana päivänä ja lähetystunnuksella näin postin sivuilta, että saapunut on. Matkahuollon paketit tulevat lähiSiwaan ja sinne saapuneista paketeista on tullut joko tekstari tai kirje... ainakin toistaiseksi.

   Poista
 2. Meillä päin on myös lakkauteltu postin toimipisteitä ja nykyään menee tunti jonottaessa jos tarvii postissa asioida. Olenkin sitten käyttänyt smart-postia aina kun mahdollista. Siihen ei ole jonoja vielä ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smartpostiin tilaaminen on ollut vielä jonkin verran kalliimpaa kuin normipostiin. Meillä ei lähin smart-postikaan ole ihan lähellä, eikä varsinkaan esim. työmatkan varrella. Kerran sitä kyllä heti tuoreeltaan kokeilimme ja hyvin toimi :)

   Poista
 3. Kop kop, pitää koputtaa puuta, mutta meilläpäin posti toimii vielä mallikkaasti, tai pikemminkin asiamiesposti. Yhteistyö postitätimme kanssa toimii saumattomasti, meidän paketit tulee pääsääntöisesti ihan kotiovelle, mutta katsotaan nyt sitten kuinka kauan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos homma pelittää. Toivotaan, että hyvä palvelu jatkuu sillä suunnalla :) Olisi kyllä kiva, jos posti toimisi yhtä hyvin asuinpaikasta riippumatta...

   Poista
 4. Just tänään sanoin miehelle että meillä toimii posti vähän liiankin hyvin. Se kun sijaitsee Siwassa joka on melkein aina auki. Tänäänkin hain paketin kun en aiemmin päässyt. Ja kyllä meillä voi samana päivänä hakea jos kotiintuoti on epäonnistunut. Ja nopsakkaasti ne näyttävät kaupungistakin meille liikkua, monesti luulen ettei tänään vielä tule tänne ja sitten joskus viiden jäljestä saattaakin tekstiviesti tulla että saa tulla noutamaan.

  Mutta hah, haastan sut olemaan kokeilematta pakettien liikkumista koko helmikuuksi! Siis teille päin ei niitä paketteja, pois päin saa lähettää niin paljon kun ehtii. Itse päätin siis aloittaa helmikuun mittaisen (vain 28 päivää tänä vuonna!) ostolakon, lähdetkö mukaan yrittämään samaa, lähes mahdottomalta kuulostavaa temppua :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MEillä tulee lähiSiwaan vain Matkahuollon paketit. Toisaalta en kyllä ole ihan tyytyväinen siihenkään, että esim. omat matkahuollolla saapuneet monen sadan euron kosmetiikat makaavat kassan alla lukitsemattomassa tilassa kaikkien vapaasti potkittavana. Ottaisin paketeille mieluusti kotiinkuljetuksen, mutta Matkahuoltopa ei halua täällä kuljetella enää klo 17 jälkeen, mikä on ainoa aika arkisin, jolloin meillä on joku kotona... Huoh! Tästä syystä itseasiassa loppui yksi pitkällinen harrastus kosmetiikan parissa.

   Kyllä! Voisin lähteä mukaan tuohon haasteeseen eli tipaton, ei, kun paketiton helmikuu. Mulle on kyllä tosin tulossa helmikuussa pari pakettia, mutta lisää en aio mitään tilata mistään. Hitsi, saako edes mihinkään ihan superhyvään tarjoukseen tarttua?

   Poista
  2. Voin lähteä myös tuohon tipattomaan ;). Mullakin saattaa pari pakettia tulla vasta helmikuun puolella mutta tilata en aio... Paitsi jos tulee joku superhyvä tarjous, sellainen josta tietää ettei toistu ikinä niin totta kai saa ja täytyy :D. Ei vaan, mulla on itselläni lista siitä mitä pakollista (siis todella tarpeellista) piakkoin tarvittavaa meiltä puuttuu ja jos niitä saa hyvällä alella niin saan ostaa. Harmikseni tuo lista on kovin lyhyt :D.

   Poista
 5. Minä olen siirtynyt smartpostin käyttäjäksi aina kun mahdollista. Rupesi liikaa hävettämään rampata postissa harva se päivä hakemassa tai lähettämässä niitä iänikuisia paketteja. ;) No ei vaan, smartpost sijaitsee meidän lähiprisman eteisessä eikä siinä ainakaan ole koskaan jonoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä isukki autollisena ihmisenä hoitaa aika usein meidän postiasioinnit ja tosiaankin. Siellä ei kuulemma kehtaa käydä joka päivä jonottamassa :D Smartposti on meilläkin suht lähellä, mutta Citymarketin aulassa, jossa käymme vähän harvemmin. Eikä se satu edes työmatkan varrelle. Muuten varmasti sitä tulisi hyödynnettyä enemmän.

   Poista
 6. Tuosta kankeudesta en tiedä, mutta liian usein kulmista revenneitä ja kärsineitä pakkauksia kyllä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyajan lajittelukoneet ovat vissiin melko pelottavia laitoksia. Todella usein on pakettien pussit vähän kulmastaan hajalla. Pahiten oli muusina Emujeni laatikko. Tosi tylsää avata sydän kylmänä kalliiden postimyynnistä tilattujen kenkien pakettia, kun paketti näyttää jo jyrän alle jääneeltä.

   Poista
 7. Auts! Täällä on asiamiesposti vai miksikä niitä sanotaan, Siwassa, ja toimii kyllä oikein hyvin (ja jostain syystä ne tuntee meikäläisenkin jo aika hyvin, ei tarvi henkkareita vilautella) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Eikö postikin voisi jotenkin palkita vakiasiakkaitaan... vaikka nopeammilla toimituksilla ja vip -kortilla, jota vilauttamalla pääsisi postissa jonon ohi omaa pakettiaan noutamaan ohi amatöörien ;D

   Poista
 8. Jonkun aikaa ainakin on ollut tuo, että vasta seuraavana päivänä voi noutaa postista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan tylsä juttu ja mielestäni muutoksesta ei ole tiedotettu selkeästi. Törkeää, että siitä "sakotetaan", ettei ole päivällä kotona.

   Poista
 9. Ohhoh, onneksi pakkaus kesti!
  Meillä on havaittu huomattavaa kankeutta postin luotettavuudessa, smartpost saapumisilmoitukset jää lähettämättä, meidän postit on löytynyt useamman kerran lumihangesta laatikon vierestä jne... Aina joskus miettii, että minkähän verran sitä postia jää oikeasti saapumatta! Mutta vähintään yhtä huonoja kokemuksia on matkahuollonkin toiminnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No smartpostista onkin vähän huonompi pakettiaan hakea, jos ei ole saanut ilmoitusta. Auts!

   Omalle kohdalleni on sattunut ainakin kaksi koskaan perille saapumatonta lähetystä. Toinen oli tulossa minulle ja toisen lähetin itse. Toki ymmärtää, että vahinkoja sattuu, kun suuria määriä nyssäköitä ja paketteja kuljetetaan... mutta postit lumihangessa kuulostaa jo lähinnä kiusanteolta.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...