torstai 20. joulukuuta 2012

Kultaako aika muistot? Luukku 20

Kaikki joulut ovat aina ihan samanlaisia. Aatot menevät aina samalla kaavalla. Aina syödään samoja ruokia (ja juodaan iltapäivä Samariinia). Aina! Näitä kutsutaan varmaankin perinteiksi, Jouluperinteiksi. Miksi ihmisen pitää kangistua kaavoihin? Joululla on toki myös kristillinen merkityksensä, mutta meillä joulua juhlitaan lähinnä vain tonttu-uskossa enkelikoristeilla höystettynä.

Oman lapsuuden jälkeen joulut kokivat jonkinmoisen inflaation. Kun perheeseen kuuluu vain aikuisia, lahjojen saamisesta ja antamisesta puuttuu aito riemu ja ilonkiljahdukset. Tytön myötä myös meidän jouluihimme palasi lapsekkuus ja riehakas tunnelma.

Emme ole erikseen sopineet, mutta aattoaamuna herättyämme hilpaisemme pihan poikki mummolaan syömään papan keittämää riisipuuroa. Iltapäivällä syömme yhdessä jouluruokaa (ja Samariinia) ja illaksi siirrymme meille lahjoja avaamaan. Yritin kyllä mummolle ehdottaa, että söisimmekin tänä vuonna aaton jouluaterian meillä, mutta eihän nyt perinteistä voi niin vain luopua. Täytyyhän sitä syödä jouluruoka samoilta lautasilta, joilta aina ennenkin. Niin se vain menee.
Kuva on muutaman vuoden takaa ja otettu mummolassa joulun tienoilla.
Mennäänkö teillä joulut aina samalla kaavalla, vai vaihdetaanko kaavoja välillä?

Jännittää! Enää 4 yötä aikaa tonttuilla.

8 kommenttia:

 1. Pakostakin vaihdetaan kaavoja kun viime vuonna oltiin joulu kotona ja tänä vuonna mennään taas vaihteeksi mummalaan. Kotijouluihin ei kuulu kirkossakäynti mutta nyt etukäteen jo mumma ilmoitti että tahtoo viedä tytön joulukirkkoon. Jaa-ah, no mitäpä sitä kieltämäänkään. Näen vain päässäni jo sen kirkon käytäviä kiljahdelllen kirmailevan taaperoni ;). Toivottavasti mieleikuvani on väärä :D.

  Mutta juu, mummalan joulut ovat kuitenkin pitkälti samanlaisia kuin lapsuuteni joulut tai no, oikeastaan ei. Nyt en enää mene jouluaattona isäni kanssa hautausmaalle töihin. Hautausmaalla varmaan kyllä käydään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläkin tarkemmin ajatellen kaavat muuttuneet tässä vuosien varrella. Viimevuodet kaava on kyllä ollut sama. Haudoilla käynti on muuten kyllä ollut aina yllätysmomentti, sillä siellä käynnin ajankohtaa ei ole aina välttämättä suunniteltu etukäteen :D

   Poista
 2. Minun lapsuudessa tuntui joka joulu menevän samalla kaavalla. Niinpä ensimmäinen joulu parisuhteessa meinasi aiheuttaa kriisin! Perinteistäkö luopua. IIK! Nyt on jo viimeiset 9 joulua olleet kaikki vähän erilaisia. Tärkeintä on, että läsnä on rauhallinen joulutunnelma, hyvää ruokaa ja rakkaita ihmisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, tunnelma, rauha, ruoka ja rakkaus ovat tärkeimmät jutut. :)

   Poista
 3. Löysin teidän blogin Lauran arkielämää blogisssa olevan mainostuksen kautta ja lukaisinkin samalla kaikki teiän postaukset läpi, ja voin sanoa että tykkäsin :)! Hyvää joulua teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäät :) Hyvää joulua sinulle myös!

   Poista
 4. Samaa kaavaa käytetään täälläkin :D mutta mielestäni siinä se kiva tuntu just onkin :) ei muuta ku Hyvää Joulua Sinulle Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu on turvallista ja ehkä sitä rentoutuukin paremmin, kun ympyrät ovat samat kuin aina ennenkin :) Hyvää Joulua Tuulia! :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...