sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Yökyläilyä, teatteria, messuja ja askartelua = viikonloppua

Tyttö suuntasi lauantaina kassinsa kanssa pihan toiselle puolelle mummolaan yökyläilemään. Mummo ja pappa olivat hankkineet liput AHAA-teatteriin Mimmi Lehmä ja Varis -näytelmään. Varis oli ollut kuulemma tosi hauska. Teatterin jälkeen mummo ja tyttö olivat leiponeet vielä pipareita. Tämä äiti-ihminen pääsi siis suht helpolla pipareiden suhteen tänä vuonna.

Mimmi Lehmä ja Varis jäi nyt tauolle AHAA teatterin ohjelmistosta ja tilalla alkaa pyöriä Viirun ja Pesosen joulu -näytelmä.
Tämän äiti-ihmisen piti piipahtaa lauantaina pikkujouluissa, mutta näköjään ei ole vanhaksi  tuleminen, kun ovesta ulos pääseminen tulee niin vaikeaksi. Isukin kainalossa oli kuitenkin ihan hyvä katsoa pari leffaa Netflixista ja pizza sai toimia pihvin korvikkeena...

Tänään suuntasimme mummon kanssa ex tempore Kädentaidot -messuille. Itselläni on peukalo hyvin pitkälti keskellä kämmentä, mutta osaan kyllä arvostaa toisten taitoja. Tyhjin käsin ei messuilta tarvinnut lähteä, sillä löysin kauniin mustan kulkukorttikorun ja talvikoristeen keittiön ikkunaan. Lisäksi tyttö tulee saamaan joululahjaksi kunnon lämpimät nahkarukkaset pakkasten varalle.
Hyvästi Tehy-kaulanauha, tervetuloa uusi hieno kulkukorttikoru! Ikkunakoriste, jonka ohi pääsin kävelemään kerran, mutten toista kertaa. Odottakaas, kun saan sen ikkunaan.
Yksi asia messuissa ja maailmassa on muuttunut kymmenessä vuodessa kovasti. Ennen messuilla oli todella hyviä messutarjouksia. Nykyään ei juuri minkäänmoisia. Viimeisen messupäivän viimeiset tunnitkaan eivät höllänneet kuin muutaman näytteille asettajan hintavaatimuksia. Enkä nyt tarkoita sanoa, etten haluaisi maksaa. Ennen vain oli toisin. Ennen vanhaan messuilta poistui myös aina kymmenen kilon säkki esitteitä mukanaan. Nykyään paperiton yhteiskunta on iskenyt ainakin sairaalamaailmaa tehokkaamin messumaailmaan. Kuka haluaakaan enää paperia, kun saman asian voi katsoa netistä?

Bongasin joku aika sitten Tyttötrion talossa tapahtuu -blogista mukavan askarteluvinkin. Etten vaikuttaisi ihan huonolta äiti-ihmiseltä, ajattelin vielä iltapuhteiksi messuilun jälkeen askarrella tytön kanssa sokeripaloista lyhdyt keittiön pöytää koristamaan. Tyttö innostuikin ensin kovasti, mutta hermostui sitten täydellisesti, kun sokerit eivät kuulemma menneet niin kuin hän ajatteli. Toki toiminnallinen viikonloppu ja väsymys myös vaikuttivat hermostumiseen. Tein siis lyhdyt itse valmiiksi. Se siitä yhteiskivasta! Idea hyvä, ajankohta väärä. Lopputulos kuitenkin täysi kymppi. Vai, mitä?
Kiitos vinkistä Hanna! Näistä tuli kuitenkin lopulta ihan priimat.
Huom! Muistakaahan käydä osallistumassa edellisen postauksen arvontaan. Olen kirjannut jo yli 50 arpaa, mutta mukaan mahtuu vielä ja osallistumisaikaakin on jäljellä vielä viikon verran!

15 kommenttia:

  1. Mekin tehtiin Eevin kanssa tuollainen lyhty eilen! Nätti tuli. Vähän meni rikki kun siirsin toiselle alustalle, joten täytyy korjailla vielä! :) Taisi olla hieman liian vähän liimaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me liimattiin lyhdyt suoraan foliolla vuoratuille pahvialusille ja käytettiin Erikeepperiä. Hyvin tuntui pitävän :)

      Poista
  2. Kiva kun innostuitte lyhdyistä,kiitos linkityksestä:) Teilläkin on mummola lähellä, hieno juttu, niin meilläkin:) Voi olisin niin halunnut messuille,mutta en yksin viitsinyt lähteä.
    Pialle vielä lyhdystä, että liimaa pitää käyttää runsaasti jotta saa tukevan lyhdyn.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä vinkistä! Kiva pikkujoululahjaidea esim. isovanhemmille, jos vain saan vielä tytön uudelleen innostettua.

      Täytyy kyllä sanoa, että messut olivat kivat ja nähtävää riitti. Moni kädentaitaja sai varmasti hyviä ideoitakin kotiin vietäväksi.

      Mukavaa alkavaa viikkoa sinnekin! :)

      Poista
    2. Teillä on ollut kyllä touhukas viikonloppu neidillä, mutta nuo on ihan kivoja vaihteeksi ja on sitten mitä muistella viikolla:)
      Sitten vielä Hannalle: Mä jätin ihan samasta syystä kys. messut tänä vuonna käymättä. Harmi kun olisi tullut puheiksi etukäteen, oltais voitu järjestää epävirallinen "blogistimessutapaaminen", niin ei olisi tarvinnut yksin messuilla;)

      Poista
  3. Kuulostaapa mahtavalta viikonlopulta! Olin vuosi sitten kässämessuilla ja yllätyin miten hienoja juttuja siellä oli. Tänäkin vuonna ystäväni olisi ollut siellä myymässä tuotteitaan joten olisi siksikin ollut hauska käydä, mut jäi nyt väliin tällä kertaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin joo ja mitä olet nyt tykännyt Netflixistä? Alkaa kohta houkutella, kun ei töllöstä edelleen tule mitään ja iltamyöhään imettelen töllöä katsellen.

      Poista
  4. Tuo lyhtyidea on kiva, voisin kuvitella että Miete innostuisi. Varis on tosiaan ihan huippuhauska hahmo, tekisi mieli käydä katsomassa mys Viiru ja Pesonen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun blogista taidettiin tuo idea AHAA-teatterista poimiakin, kiitos siitä! Viiru ja Pesonenkin voisi olla kiva, mutta hirvittää tämä viikonloppujen kesken loppuminen tässä ennen joulua muutenkin, joten me taidetaan jättää väliin. Ihana kuitenkin, että tuollaista mukavaa ja laadukasta lastenteatteria on tarjolla.

      Poista
  5. Kiva viikkonloppu teillä! Ihan tuo kuva, kun sokeripalat ei tottele ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokeripalat olivat kyllä tosi tottelemattomia :D Kyllähän se vähän sorminäppäryyttä vaatiikin, että saa ne paikoilleen. Tytöllä taisi mennä hermo siihen, että etenin omassa lyhdyssäni nopeammin. Olisi pitänyt tehdä molemmat lyhdyt varmaan yhdessä...

      Poista
  6. Tosi kivan näköinen lyhty

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. En ollutkaan ennen käyttänyt sokeripaloja askarteluun... tosin en ole mikään askarteluvirtuoosi muutenkaan.

      Poista
  7. Oho tuo teksti jäi vähän kesken!
    Siis! Lyhdystä tuli upee vaikka äiti joutuikin tekemään sen loppuun yksin :D
    Tää blogi on ihan mahtava ja huumoriakin löytyy (:

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...