lauantai 8. syyskuuta 2012

Teatteri-ilta

Vähintään kerran vuodessa on isukin ja äiti-ihmisen päästävä teatteriin. Tänä vuonna tuo on tainnut päästä tapahtumaan jo kahdesti. Silläkös olo onkin nyt oikein kultturelli. Eilinen teatteri-ilta oli kyllä varsinainen ex tempore -juttu, kun satuin lukemaan veikkaukselta saapuneen uutiskirjeen, jossa oli mainintaa veikkauskorttieduista. Kyseiseen näytelmään oli tarjolla lippuja kaksi yhden hinnalla ja halvalla saadessaanhan sitä lähtee melkein mihin vain.

Tampereen työväen teatterin Urakkaporukka oli ensi-illassa vasta tällä viikolla (4.9.), joten juoruja en kyseisestä näytelmästä ollut vielä kuullut. Hihitellä näytelmän tapahtumille sai kuitenkin ihan urakalla, vaikka aika hurjilla asioilla näytelmässä herkuteltiinkin. Itse en rakentamisesta mitään ymmärrä, mutta eipä ymmärrä näytelmän pääparikaan. Rakentamisesta voi tulla farssi ja sitä on luvassa tässäkin upeassa näytelmässä.

Kuva lainattu TTT:n sivuilta: http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto
Itse tykkään käydä teatterissa mielummin kuin elokuvissa. Monet elokuvat kestävät yli kaksi tuntia ja itselläni on aina vaikeuksia jaksaa istua jököttää paikallani niin kauan. Pissahätäkin alkaa usein vaivata jo puolessävälissä elokuvaa ja monesti on ollut noloa hiipiä kesken elokuvan jännittävämmän kohtauksen salista vessaan ja takaisin. Teatterissa väliaika antaa tähän mahdollisuuden ilman noloja kompasteluja pimeässä. Ja onhan teatteri oikeine näyttelijöineen aina aidompaa ja läsnäolevampaa kuin valkokankaalle täräytetyt kuvat näyttelijöistä, vai mitä? Vai tulinko vain vanhaksi?

4 kommenttia:

 1. Mä taas en ollenkaan osaa käydä teatterissa! Jotenkin se näyttelytapakin on niin yli ja suurieleistä teatterissa, kun eihän se muuten näy yleisölle, niin en oikein tykkää. Elokuvissa toimii pienet eleet eikä kaikki ole niin alleviivaavaa. Näin mä sen koen, makuasioita taasen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki teatterissa näyttelijät näyttelevät suurieleisemmin, mutta toisaalta, mitä paremmat näyttelijät, sitä vähemmän he myös ylinäyttelevät ;)

   Makuasioitahan nämä ovat ja elokuvamaailmaa ja teatterimaailmaa oli ehkä alunperinkin tyhmää lähteä vertaamaan :D Itse valitsen teatterin ja elokuvan välillä ehdottomasti teatterin... Elokuvailta omalla kotisohvalla on kuitenkin myös ihan ok juttu, kun pääsee vessaan välillä ja katseluasennon saa valita itse :D

   Poista
 2. Hauska ex-tempore ilta kaksin teillä. :)
  Mä en jaksa ajatellakaan teatteria tällä hetkellä, ei vaan nappaa yhtään! -vaikka ne kerrat kun olen ollut, ovat olleet loistavia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva irrottautua välillä edes pariksi tunniksi arjesta :)

   Juu, ja ymmärrän kyllä, ettei teatteri tällä hetkellä kiinnosta. Draamaa ja farssia on varmaan ihan riittämiin kotioloissakin :D Hihi! Ehkä sitten taas, kun pojat ovat isompia ;)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...