tiistai 25. syyskuuta 2012

Myöhäisheränneen Lifefactory

Unohdetaan se ostoslakko ja yritetään sitä sitten myöhemmin uudestaan...

Ihastelin monessa blogissa kesällä Lifefactory -pulloja ja päätin, että meillekin sellainen tulee heti, kun löytyy edes jonkinmoisesta alesta sopivan värinen (=pinkki) sporttikorkilla. Tietoisesti en ole pulloa kytännyt, mutta nyt sellainen sitten tuli vastaan Kimperi verkkokaupassa. Kimperin naamakirjasivulta löytyi "4200 tykkääjän" alekoodi ja se oli siinä.

Tyttö sai pulloon mehua jäillä. Olikin kuulemma kova jano.
Tytön suosikkihousuiksi päiväkotikäytössä ovat syksyn mittaan nousseet Lindexin velourlegginsit. Myös Kinderitin velourleggareita tyttö on ehtinyt pitää jo pari kertaa ja niistäkin on tykännyt. Olen ihastellut pitkään myös Noshin velourlegginsejä, mutten ole raaskinut ostaa. Jostain kumman syystä sellaisetkin (pinkit) kuoriutuivat tänään Kimperiltä saapuneesta paketista. Ja kyllä, ihan itseäni saan siitäkin asiasta syyttää.

Noshin velourlegginsit vaikuttavat laadukkailta ja mukavilta. Vyötärökuminauha tuntui sen verran napakalta, että uskoisin näiden pysyvän jopa Lindexin velourleggareita paremmin jalassa.
Ja loppuun vielä HYRRRR -terveiset päiväkodista. Tänään tytöllä oli päällään iltapäiväulkoilussa kuorihaalarin alla ainostaan leggarit ja ohut pitkähihainen paita (+ sukat, pikkarit, kengät, välikausirukkaset ja kauluri sekä pipo). Kaulurista plussaa, mutta olisipa haalarin alle +6 asteeseen voinut vielä ohuen trikoosvetarin tai fleecesvetarin laittaa. Molemmat roikkuivat nimittäin tytön naulakossa. Tytön käsivarret olivat kotiutuessa ihan jääkylmät...

Uusille lukijapaneeliin liittyneille vielä tervetulotoivotukset! On mukava nähdä teidät lukijapaneelissa ja toivon mukaan myös kommentoimassa silloin tällöin. 

9 kommenttia:

 1. Oho! alekoodi :).
  Velourleggarit kyllä varmasti ovat ihanat, huolisin itsellenikin. En tiedä onko nuo froteiset ihan yhtä lämpimät, mutta kait niilläkin tarkenee.
  onpas kamalaa, etteivät edelleenkään huolehdi lasten riittävästä pukemisesta päiväkodissa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, alekoodit (ja alekorit) ovat heikkouteni :)

   Eiköhän froteekin ihan lämmin materiaali ole, kun päällä on tuulta pitävä kuoriasu.

   Mun pitää varmaan sinne päiväkotiin laittaa joku pukeutumisohje. Paras on viimeaikoina ollut, kun tytöllä ei ole ollut mitään kaulassa ja olen tytöltä tiedustellut, että miksei ole laittanut kauluria tai kaulahuivia ollenkaan. Tytön vastaus: "sanoin, että haluan kaulaliinan, mutta ***** nosti sen ylähyllylle ja sanoi, että ulkona on lämmin." Voi olla tytön omia selityksiä, mutta toisaalta en yhtään ihmettele, vaikka näin olisikin. Olen nimittäin suunnilleen joka kevät ja syksy käynyt keskustelua kaulan suojaamisesta... Tänä syksynä en ole vielä jaksanut avautua :D

   Poista
 2. Meillä on kanssa velourleggarit suositussa käytössä, eikä niitä ole ens talven varalle kuin yhdet... varmaan pitää siis jossain välissä syksyä täydentää sitä osastoa.

  Meillä on joskus käyty tiukkaa keskustelua päiväkodintätien kanssa, kun tyttö istui noudettaessa kuralätäkössä ilman kuriksia. (okei sillä oli Lassien supratech, mutta ei se ihan lätäkkö vettä pidä). Ja monta kertaa ihmetytti kun lapselle oli laitettu hoitopaikan villasukkia tai lapasia tms. vaikka niitä olisi kyllä hoitorepusta löytynyt omiakin. Eivät vissiin vaan viitsineet ottaa esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen olen huomannut, että reppuun ei kannata jättää mitään oleellista vaatetusta. Sieltä ne eivät löydä päälle missään nimessä. Laitan aina kaiken esille ja hyvään järjestykseen tytön hyllylle ja naulakkoon, mutta eipä siitäkään tahdo vaatteet löytää päälle. Villasukat ovat muuten yksi ongelma, laitan ne talvella kenkien päälle ja joku on lähes järjestäen nostanut ne ylähyllylle. Jalassa ne ovat olleet harvoin. Osaisikohan joku kutoa sukat, jotka huutaisivat, että "emme lämmitä jalkoja hyllyssä"?

   Poista
 3. Alekoodit on sitten mukavia :D
  Kyllä on jo sen verran kirpakoita kelejä, että ei ilman välikerroksia pärjää - aika ihme jos eivät lastenhoidon ammattilaiset moista käsitä :O

  VastaaPoista
 4. Ei päiväkodin tädit kiusallaan jätä vaatteita pukematta, kiireessä ei huomaa kaikkea. Neuvoja tulee niin monta että valitetta ne unohtuvat kiireessä, vaikka niitä yritetäänkin muistaa. Yksi on kiukkuinen kun on laitettu vedenpitävien vaatteiden päälle kurikset ja toinen taas kun ei ole, samalla selvität lapsien välisiä riitoja, hoidat lapsia, keskustelet vanhempien kanssa tms..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Ymmärrän! Itseasiassa olenkin sitä mieltä, että päiväkodissa vain pitäisi olla enemmän niitä tätiä ja setiä katsomassa, että homma toimii. Omasta työstänikin (lasten parissa) tiedän, ettei jatkuva kiire ole hyväksi kenellekään. Jokainen lapsi tosin tarvitsee osakseen turvallisen hoitoympäristön ja asianmukaisen vaatetuksen ulkoiluun :)

   Poista
 5. Olisi ihanteellista että päiväkodeissa työskentelisi enemmän aikuisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Omaan ymmärrykseeni ei oikein uppoa se, että perhepäivähoitajalla saa olla "vain" neljä lasta. Päiväkodissa yhtä aikuista kohden on 7-8 lasta ja alimiehityspäivinä vielä enemmän. Hatunnosto ja ihmettelyt, että miten sieltä ylipäätään kukaan selviää hengissä... ;) Meidän tyttö on ollut omaehtoisuuden takia syksystä asti kahden paikalla ja ryhmään saatiin syksystä lähtien eräälle toiselle lapselle myös avustaja, joten tilanne on helpottanut. Kaikissa ryhmissä ei kuitenkaan ole näin "onnellinen" tilanne.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...