tiistai 24. heinäkuuta 2012

Yllättävä kotipäivä

Tytöllä on ollut nuhaa jo reilun viikon (olen epäillyt jo allergiaa), perjantaina alkoi hirveä yskä (tytöllä ei ole ollut ikinä aiemmin kunnon yskää) ja tänä aamuna olimme jo vaatteet päällä lähdössä päiväkotiin ja töihin, kun tyttö valitti, että "tuntuu ihan hassulta". Kokeilemalla jo tunsin, että tytössä on lämpöä ja mittari todisti asian. Usein jo pelkkä tukkoinen nenä riittää tytöllä nostamaan lämmön 38 asteeseen, joten  eiköhän tähänkin nyt vain lepo riitä.
Eilen illalla iloinen tytteli sovitti toppaa. Tänään ollaankin sitten ihan voipuneita .
Itse tunnen aina hirveää syyllisyyttä, kun jään kotiin tytön kanssa. Tiedän, että perhe menee etusijalle, mutta työpaivät ovat monesti pahoja ja kuormittavia, kun mennään vajaalla kokoonpanolla. Alunperin sovimme, että hoitaisimme isukin kanssa vuorotellen nämä tytön sairastelut. Käytännössä se olen kuitenkin minä ja minun työpaikkani, joka joustaa. Näin on varmasti monessa muussakin perheessä. Isukin työt kasaantunvat ja osittain myyntitulokseen perustuva palkkaus on armoton. Itse saan saman summan käteen, olin töissä tai sen pari päivää kotosalla. Elämä on!

4 kommenttia:

 1. Voi harmi - pikaista paranemista typykälle!

  Eikös ne tutkimuksetkin vähän sitä kerro, että äidit jää sairaiden lasten kanssa kotiin. Onko se sitten ihme, että äideille ei työtä niin helpolla heru... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän tuo tuosta mene. Räkä irtoaa jo hyvin ja yskä on oikein hyvin "lohkeavaa".

   Onhan se totta, että naisvaltaiset alat ovat näiden sairauspoissaolojen maksumiehenä useammin kuin miesvaltaiset alat. Ja totta on, että palkkakehityskin kärsii varmasti tästä asiasta. Ovathan ne olemattomat työntekijät kalliita työnantajalle... vaikkei minun sitä äitinä ehkä olekaan hyvä ajatella. Lapsi on tärkein.

   Poista
 2. Pikaista paranemista! Äh, ymmärrän huonon omantunnon, mutta teillä on hyvä syy siihen, että sinä jäät useammin kotiin. Toivottavasti hitusen nautitte lököilystä. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) Jos saa työasiat heitettyä mielestä niin kyllä lököily kelpaa ja sopii. Tyttö osaa nykyään näköjään kipeänä ottaa jo rennostikin (katsellut lastenohjelmia aamun). Aikaisemmin kuumevirtapiikissä ei ole ollut mitään järkeä, kun virtaa on ollut kuin Duracell-pupussa. Onkohan tuo mun vauva kasvamassa isoksi tytöksi?

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...