torstai 21. kesäkuuta 2012

Torilla ja arboretumissa

Jipii, vihdoinkin aurinkoinen (joskun hieman vilpoinen) aamu. Äkkiä aamupalaa kitusiin ja vaatteet päälle normaalin pukeutumiskiukuttelun saattelemana. Siitä alkoi meidän kiva aamupäivä mummon ja papan seurassa (tyttö kyllä kiukkusi tasaisin välein). Ensin suuntasimme torille, josta mukaan nappasimme tietysti perunaa, porkkanaa, sipulia, mansikkaa, herneitä ja ostipa tyttö kukankin, jonka hän aikoo istuttaa mummon kanssa huomenna mökillä johonkin kivaan paikkaan.

Kaikkein kivointa torilla oli tytön mielestä seurata pulujen käyskentelyä sekä varpusten lentelyä torikahviloiden luona pullanmurusten toivossa. Tyttöpä halusikin antaa siis osan mummon pullasta pienille varpusrukille.

"Tuolta tulee taas varpunen. Tule tänne niin saat mummon pullaa!"

Kaupunkilaisvarpuset eivät paljon ihmisvilinää pelkää

Torilla on aina kiva tunnelma. Tarjolla oli tänään kuulemma ekaa kertaa tänä kesänä kotimaista avomaan mansikkaa ja myös kotimaista hernettä.
Torilta suuntasimme kohti arboretumia. Kukkaloisto on kauneimmillaan vasta vähän myöhemmin, mutta löysipä tyttö niitä paljon odottamiaan keltaisia ruusuja ja myös alppiruusut olivat kauniita runsaudessaan. Tapasimme myös useita sorsapoikueita, telkän ja naakkoja. Tyttö oli pienistä sorsauntuvikoista aivan haltioissaan. Joillakin sorsilla oli jo vähän isompiakin poikasia. Harmi, että kaikki mummon toripullasta oli jo syöty.

Kukkaloistoa kartanon luona

Tyttö löysi keltaisia ruusuja kahvilan luota. Tämä kaunokainen on vasta avautumassa.
Pieni tyttö, iso puu
Siltoja, siltojen alla virtaavaa vettä ja vedessä uiskentelemassa sorsia
Alppiruusut kukoistivat tytön kanssa sävy sävyyn. Tytöllä päällä tänään Metsolan samettilippalätsä, Geggamojan svetari (jälleen), Name It pinkit Mixi kids Leggignsit ja Espritin tennarit
Sorsapoikue suunnittelee uimareissua
Tyttö katseli pitkään sillalta erään sorsapoikueen touhuja vedessä.
Sorsapoikue siellä ja toinen täällä. Tämä poikue oli uimassa.

Loppuun vielä kuuma alevinkki: Name It aloittaa alen maanantaina 25.6. ja liikkeet ovat aamuvirkuille kanta-asiakkaille auki jo tunnin verran ennen normaalia avaamisaikaa. Tuon tunnin aikana kaikki aletuotteet -70% ovh hinnasta.

8 kommenttia:

 1. Voih! Arboretumiin pitää niiiin päästä. Ehkä heinäkuussa sitten.
  Asuin kolmisen vuotta tampereella, josta hetken Härmälässä. Tuoreessa muistissa on kesäiset pyöräilyt keskustasta härmälään arboretumin läpi. Ihania aikoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olin reilu 10 vuotta sitten pari kesää töissä Hatanpäällä ja ruokkiksella tuli käytyä arboretumin kesäkahvilassa jätskillä. Ihana paikka, mutta nykyään tulee käytyä liian harvoin. Täytyy kyllä tänä kesänä ehdottomasti ruusut käydä tuoksuttelemassa sitten, kun ruusutarha on loistossaan. Täytyy ottaa vaikka ihan eväät mukaan :D

   Poista
 2. Onpahan muuten alppiruusulla mittaa :O Kivan näköinen paikka! :)

  Ja voi hesus, miksen mä asu NameItin vieressä, kyllä sieltä varmaan jotain löytyisi tuollaisella alella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kans harmittaa, ettei ehditä maanantaiaamuna mitenkään päin 9-10 välillä lähimpään Name It liikkeeseen. Netissäkin näkyi olevan ihan hyviä tarjouksia: http://shop.bestseller.com/name-it/inspiration/all/sale/ni-inspiration-all-sale,en_GB,sc.html En ole tuolta kyllä ikinä tilannut, joten toimituksesta en osaa mitään sanoa.

   Poista
 3. täytys tosiaan käydä kävelemässä tuolla arboretumissa taas tänäkin kesänä, on se vaan niin hieno paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se tosi hieno. Me otetaan toivon mukaan tänä kesänä vielä uusiksi ja ihan eväiden kera :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän pikku retki oli niin vehreä ja värikäs, ettei ollut vaikea löytää kivoja kuvauskohteita. Noita sorsaperheitä oli joka kulmalla :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...