lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannusta tytön kuvaamana

Tyttö sai harjoituskameraksi mummon ja papan vanhan digikameran. Viime vuonna kuvaaminen ei vielä oikein sujunut, mutta nyt suurin osa tytön räpsimistä kuvista oli selkeitä ja hyvin rajattuja. En ole rajannut tytön ottamia kuvia ollenkaan ja täytyy sanoa, että itsekään harvoin noin hyvin jälkikäteen rajaamatta onnistun.

Kaikki kuvat ovat mökiltä, jossa tyttö vietti koko juhannuksen. Me liian kaupunkilaistuneet vanhemmat kävimme välillä kotona nukkumassa.

Väriä auringossa vaihtavat kameleontticrocsit ovat ilman muuta kuvaamisen arvoiset.

Pölyttynyt ja vanha Mari-nalle pääsi viimeinkin tuulettumaan ja ottamaan aurinkoa mökille. Mökin rappusten kaiteella oli kiva oleskella.
Tyttö kävi seuraamassa aamupäivällä, kun pappa pisti savusaunan savuamaan. Iltasella löylyt ovat savujen hälvettyä sitten parhaimmillaan ja pehmeimmillään.
Pappa pelleilee tytön kanssa, tyttö kikattaa ja kuvaa. Näitä kuvia oli useampia.
Tämä löytyy isomummun ja isopapan mökin pihapiiristä.
Juhannuspäivä ei kyllä mieltä ylentänyt. Ei sentään satanut, mutta eipä paistanut aurinkokaan. Tyttö oli ihan pettynyt, kun ei tullutkaan lämmintä päivää eikä uintireissua. Hyttysiäkin oli aivan julmetusti. Itse pysyttelin enimmäkseen sisätiloissa. Nyt on meidän puolestamme jussit "juhlittu"! Äiti-ihminen taitaa keskittyä ottamaan vastaan viimeisen lomaviikon tällä erää. Stressin aihe sekin...

Ei ihan vielä on saanut viimeviikkoina myös pari uutta lukijaa, kivaa! Tervetuloa mukaan!

8 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia on tytär näpsinyt :) Meillä paistoi tänään vielä aurinko, mutta huomenna on kai sadepäivä... Hauskaa viimeistä lomaviikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti nyt vielä saataisiin lämpimiä päiviä ensi viikollekin. Lupailtu on aika koleaa ja sateista. Hö! Toisaalta, ei tänäänkään pitänyt täällä näin viileää ja synkkää olla...

   Itse olen yllättynyt tytön kuvaustaidoista. Onhan seassa toki tärähtäneitäkin kuvia sekä vahingonlaukauksia, mutta niitä nyt sattuu paljon itsellekin sohiessa sinne tänne.

   Poista
 2. Mukavaa lomaviikkoa :) Hyvin neiti osaa kuvata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti vimpalla lomaviikolla paistaa edes vähän aurinko!

   Aloittelijan kuviksi ihan kivoja :D Digikamera on niin helppo, kun ei tarvitse miettiä filmirullakustannuksia. Onkos teillä tytöt kuvailleet kuinka?

   Poista
 3. Täällä uusi lukija!
  Voi miten hauskoja kuvia, kiva nähdä maailmaa lapsen silmin :)
  Meillä tyttö leikkii leikkikameralla ja sanoo "iivistäkää, eiiii noin, kun nätisti" :)
  Vielä en uskalla tuolle 2v6kk:lle järkkäriä lainaan antaa, joskos sitä jokupäivä.

  -Katriina
  minnistimun.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei järkkäriä lapsille :D Itseasiassa en itsekään ole järkkäriä paljoa käytellyt... Kameraleikkejä meilläkin on paljon leikitty jo pitkään, mutta näköjään 5-vuotias alkaa hahmottaa maailmaa jo kamerankin kautta.

   Kävin heti kurkkimassa blogissasi ja näytti niin kivalta, että lisäsin itseni lukijaksi. Nyt voidaan käydä vuoroin vieraissa :) Tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 4. Hienosti neiti kuvailee. Pitää miettiä mihin vanhan digikameran pisti jos uskaltaisi sen antaa tuolle nuorimmaiselle.. Mutta kaipa käytössäkin olevan voisi -ehkä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa mummon ja papan vanhassa kamerassa on se ongelma, että ottaa kuvan aika hitaasti. Siitä syystä tytöllä ei vielä viime vuonna kuvaaminen onnistunut (ei malttanut) ja käsittely oli hutiloivaa. Nyt uskaltaisin jo meidän omaakin kameraa lainata. Aika kului tytöllä kuvatessa ainakin kuin siivillä.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...