lauantai 26. toukokuuta 2012

Mökkikauden avajaiset

Usein olemme avanneet mökkikauden jo äitienpäivän tienoilla, mutta nyt meni sitten pari viikkoa pitkäksi, että pätkähti. Äitienpäivänä mökillä oli vielä märkää ja kurjaa. Viime viikonloppu meni tytön synttäreiden merkeissä.

Tyttö kaivoi aitasta innoissaan edellisten kesien lelujaan. Äiti-ihmisen vanhaa laivaakin piti päästä uittamaan. Pääsin muuten toteuttamaan myös visioni mökkinurmella juoksentelevasta tytöstä, jolla on Sampsukan satumetsämekko (ja pipo) yllään. Sen verran viileä tuuli kävi, että hihat eivät olleet yhtään liikaa nekään ja rannassa tarvittiin vielä lisävaatettakin.

Tyttö avasi mökkikauden Sampsukan satumetsämekossa ja pipossa.

Ruokaakin pitää mökillä toki laittaa ja yleensä siinä auttaa grilli. Tällä kertaa päätimme kasata grillatuista ruisleivistä, grillipihveistä, ananasrenkaista ja paprikoista hampurilaisia, joihin lisäsimme vielä salaattia ja tomaattia sekä kastikkeita. Herkullista ja helppoa. Samaan aikaan lämpesi myös savusauna.

Grilli tulilla ja savusauna savuamassa.

Monet kukatkin olivat mökillä jo heränneet kukkimaan. Hyttysiä oli onneksi vasta muutama, mutta kirvoja (ja siitepölyä) ihan älyttömiä määriä. Todistetusti myös ainakin jo räkättirastaan poikaset olivat kuoriutuneet, sillä löysimme pihapiiristä tytön kanssa munankuoren palasen.

Viherpeukalo tässä tapauksessa on oma äitini. Räkättirastaan poikasetkin olivat näemmä kuoriutuneet.

6 kommenttia:

 1. Mökkeily ja erityisesti veneily on sellaisia asioita, joita en ymmärrä :D Mulle pitäisi olla joku super-luksus-mökki, että minut sinne saisi - tällanen prinsessa you see ;)
  Sapuskat näyttää herkuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Ei mekään tuonne koskaan yöksi jäädä; hyttyset, ulkovessa, ei suihkua... Ei vaan pysty! Mutta päiväseltään on hirveän kiva käydä, grillailla, saunoa ja sitten yöksi kotiin. Ajomatkaa on vähän alle tunti.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niinpä! Kyllä tätä on odotettukin :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...