sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Puhtaampaa ilmaa

Meille kotiutui tänään viimeinkin ilmanpuhdistin. Olen yskinyt nyt suunnilleen vuoden ja mitään syytä yskimiseen ei löydy. Nyt, kun ulkonakin taas katupöly alkaa haitata, henkeen ottaa ja kovaa. Talven flunssakierrekin on nyt taakse jäänyttä elämää, mutta yskä on kuin Wekman; säät vaihtuu, mutta yskä pysyy.

Työterveyslääkäri ei löytänyt yskälleni kokeilevasta lääketieteestä huolimatta mitään syytä. Huvittavaa oli koko työterveyteen hakeutuminen. Jos tilaa lääkäriajan tänään, lääkäriin pääsee kuukauden päästä. Satuin olemaan keuhkokuumeessa, kun lääkäriaikani koitti. Sain lääkäriltä puhelimitse tropit keuhkikseen ja uuden ajan pitkäaikaisen yskän selvittelyyn, mitenkäs muuten kuin kuukauden päähän. Seuraavat lääkärikäyntini hoidankin sitten lääkärin toiveesta sähköpostitse. Onhan se kätevää hoitaa nämäkin asiat virtuaalisesti tässä lääkäripulasta kärsivässä maassa. Lääkärin tapaaminen on harvinaista herkkua... sijaitsi työpaikka sitten keskussairaalassa tai ei.

Toivottavasti tästä mustasta, hiljaisesta humisijasta on hyötyä.
Ps. On tuo vaan vekkuli vekotin, kun haistelee ilmasta pahoja hajujakin ja tehostaa toimintaansa tarvittaessa. Meidän perheen valopäät tietysti heti testailivat laitteen toimivuutta piereskelemällä laitteen välittömässä läheisyydessä. Muun muassa tytön hirnumisesta päätelleen laite toimii ihan mukavasti ;)

2 kommenttia:

  1. Oivoi, kuulostaapa pahalta sun yskiminen :( Ettei vaan olisi työpaikalla hometta? Yksi ystäväni työskentelee myös sairaalassa ja on nyt vaihtamassa työpaikkaa, kun töissä on homeongelma, ja hänellä jatkuvia hengitystietulehduksia (poskiontelontulehduksia, keuhkokuumetta, flunssakierrettä). Ei hyvä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työpaikkaa kyllä itseasiassa alunperin epäilin, kun yskiminen alkoi hetimmiten, kun aloitin nykyisessä työssäni. Mulle tehtiin kuitenkin laaja kosteusvauriomikrobipaneeli ja niistä ei löytynyt mitään selitystä yskälle. Mua vaan ahdistaa ja yskittää, muttei keuhkoissa tai poskionteloissa mitään vikaa kuulemma ole. Mä saan kuitenkin tytön tarhasta tuomat pikkuflunssat aina vähintään tuplana jne. Toivottavasti kesän aikana helpottaa.

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...