sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Nuttu nurin, onni oikein?

Tämä äiti-ihminen kärsii nyt jonkinasteisesta kevätärtymyksestä. Huumorintaju ei meinaa riittää juuri nyt mihinkään.

Tyttö on monena päivänä palautunut päiväkodista todella omituisesti vaatetettuna. Mekko alimmaisena, paita nurinniskoin siinä päällä tai muita mukavia variaatioita. Ulkovaatetuksen perään hoitajilla ei ole juuri aikaa katsoa, joten en ole uskaltanut vielä kuorivaatteita ottaa tytölle päiväkodissa käyttöön (huomenna varmaan pakko jo)... ja päähän on pakko pukea kypärämallista, koska kauluri puutttuu muuten aina (huiveja ei saa käyttää). Eräänkin kerran tytöllä oli kuorihaalarin alla pelkät pikkuhousut ja T-paita. Tytön koko kroppa oli ihan jääkylmä, koska ulkona oli lämpöasteita kuitenkin vain sen 10. Keskustelua vaatetuksesta olemme käyneet, mutta aina ei jaksaisi olla se hankala äiti-ihminen. Tytön kanssa päiväkodissa, kun on jo tarpeeksi haastetta kuulemma muutenkin.

Tyttö on todella laiska pukemaan itse. Toisaalta en siis yhtään ihmettele, että vaatteet on vain heitetty päälle epämääräisessä järjestyksessä. Tyttö ei itse välitä. Äiti-ihmistä silti harmittaa, kun yritän pukea tytön päiväkotiin edes jotenkin järkevästi ja sitten lopputulos on tämä. Miksi päiväunet pitää muuten "nukkua" pelkissä pikkareissa? Miksei riitä, että ottaa pelkän mekon ja sukat pois? Pukemiskammoiselle kauhea edes takaisin vekslaaminen on hankalaa, eikä meillä kotonakaan päivälevolle koskaan mitään yöasua ole puettu.


...ja tämän näköisenä palasi. Saumat ja pesulaput päälle päin :(
Suunnilleen tämän näköisenä tyttö meni...

8 kommenttia:

 1. Tuo teidän päiväkoti kuulostaa kyllä aivan kaamealta paikalta. Ihan raivostuttaa tytön ja teidän puolesta. Aiemmin jo piti kommentoida, että minulle tulee mieleen, että tyttö on "haastava" päiväkodissa päiväkodin takia. Jos hoitajilla ei ole aikaa ja käyttäytyvät välinpitämättömästi, kyllähän siinä herkempi lapsi hyvin helposti rupeaa oireilemaan ja testaamaan. Ehkäpä tyttö olisi oma itsensä toisessa, välittävässä päiväkodissa. Siis nämä ajatukset tuli mulle mieleen joskus paljon aiemmin jo.

  Mutta tuohon vaateasiaan... Meillä Ee on myös laiska pukija ja hänen annetaan päiväkodissa ihan rauhassa pukea itse. MUTTA jos on oikein kiire tai oikeasti tarvitsee apua, hoitajat auttavat. Ja aina varmasti katsotaan, että vaatetta on riittävästi päällä. Ja jos omia varavaatteita on joskus yllättäen puuttunut, niin ovat saaneet lainata päiväkodin vaatteita.

  VastaaPoista
 2. Teidän päiväkoti taas kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. En tiedä, onko meidän päiväkodissa edes varavaatteita tarjolla, jos omia ei olisi... Itse olen tarkka siitä, että tytöllä on tarpeeksi vaatetta ja itse herkkäkurkkuna pidän tärkeänä, että kaula on suojattu siihen asti, kun oikeasti on jo lämmin ja tarkenee ilmankin.

  Päiväkodin vaihtoa on mietitty kyllä. Tyttö ei vain haluaisi vaihtaa. Nykyisessä päiväkodissa on useita hyviä kavereita ja päiväkotiryhmän aikuisetkin ovat muuten ihan mukavia ja rauhallisia. Liekö ryhmässä sitten liian monta autettavaa tai sitten pukemisten yms. porrastusta pitäisi vielä miettiä paremmin. Meidän tytteli todellakin kokeilee ja pistää parhaansa mukaan hanttiin, ettei homma suju hyvin kotonakaan kuin Hoplopiin lähdettäessä.

  VastaaPoista
 3. Kummallista hommaa päiväkodissa :O Ei kyllä yhtään lisää (niitä jo ennestäänkin hyvin vähäisiä) halujani pistää pienet hoitoon...

  Ja aika outoa, että päikkärit nukutaan alushoususillaan :O Kyllä nuo meillä nukkuu ihan päivävaatteissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en saisi itse edes palelevaisena ihmisenä nukuttua pelkissä alushousuissa. Tarviin villasukat ja pitkää hihaa sekä punttia :D Tyttö puhui jo reilu pari vuotta sitten, että päiväunet nukutaan pikkareissa, mutten uskonut häntä. Nykyään tytölle on T-paita unipaitana, mutten tiedä käyttääkö sitä. Ilmeisesti jokin hygieniakysymys tämä vaatteettomuus, etti mene likaa vaatteiden mukana sänkyihin?? Lisätyötä nämä riisumiset ja pukemiset ainakin hoitajille aiheuttaa... (ja meillä ainakin lapsi on jokapäivä puhtaissa vaatteissa mennessään päiväkotiin. Tullessa sitten onkin eri juttu.)

   Poista
 4. No kylläpä aivan raivostuttaa puolestasi, vois siellä päiväkodissakin edes pientä ammattiylpeyttä tuntea?! Edes sen verran, että lapsi ei olisi kylmissään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tein "raklamaatiota" siitä, että kuorivaatteen alla tulee olla vähintään yksi kerros vaatetta, että se oikeasti edes vähän lämmittää, sain vastaukseksi seuraavaa: "päätimme, että yhdet housut riittää, kun asteita on 10." Ko. päivänä kävi kuitenkin kylmä tuuli ja tuo kuorivaate ei todellakaan yksistään pidä lämpimänä.

   Onhan se aina jännittävä hakea lasta tarhasta, kun ei voi tietää, onko tupattu ihan äärimmilleen vaatetta vai liian vähän. Joskus on nimittäin ollut ihan liikaakin vaatetta ja haalarista on kuoriutunut litimärkä lapsi. Vien päiväkotiin vaatetta tarpeeksi ja minun mielestäni pitäisi voida luottaa siihen, että ammattilaiset osaavat katsoa, että sitä tulee suunnilleen sopivasti päälle.

   Poista
  2. :( Törkeää, pitäisi voida hoitajien maalaisjärkeen luottaa vaatemäärässä. Ystäväni lapsi on hoidossa vastaavasti toimivassa paikassa ja on se tosi stressaavaa kun hän saa aina jännittää, mitä lapsella on tai ei ole päällä hakiessa.
   Onneksi tyttösi kasvaa koko ajan ja osaa enemmän ja enemmän huolehtia itse...ja kesäkin on pian!

   Poista
  3. Niinpä! Meidän tyttöä ei pukeminen kiinnosta muutenkaan, saatika sitten vielä, että osaisi katsoa, mitä päälleen laittaa. Joka aamu kyllä tytölle suputan, että mitä aamupäiväulkoiluun olisi hyvä laittaa ja mitä iltapäivällä tarvitaan... mutta eipä tuo aina edes kuuntele. Onneksi kesä tulee pian! Harmi, että myös ystäväsi joutuu näitä asioita pohtimaan :(

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...