lauantai 14. huhtikuuta 2012

Kylpyyn!


Tytöllä on muutama erikoisuus ja yksi niistä liittyy veteen. Vesi on ollut jotenkin pelottava elementti alusta asti. Pikkuhiljaa siihen on kuitenkin totuteltu ja nykyään tyttö ui ja kylpee ihan mielellään. Tosin suihkuun tyttö ei suostu menemään, paitsi sillä ehdolla, ettei pää vain kastu... ja jos kastuu, tästä tytöstä lähtee ääntä enemmän kuin palosireenistä.

Mummo olisi halunnut viedä tyttöä tänä talvena uimahalliinkin, mutta eihän siitä mitään olisi tullut, kun peseytyä täytyy suihkussa ennen ja jälkeen uimisen. Lisäksi sauna on tälle suomalaiselle kauhistus. Alalauteella tyttö voi istua sekunnin sillä ehdolla, ettei vain löylyä heitetä. Siitä, kun tulee kuulemma niin pelottava ääni.

No, kaikki aikanaan. Eipä tämmöisissä asioissa pakottamaankaan voi ruveta.

4 kommenttia:

 1. Herra Vihreällä oli kans vaihe parivuotiaana että hiukset pestiin (siis ihan vedellä) huutaen, mutta jäi aika lyhyeksi onneksi ja nykyään saa pestä hyvin. Saunassa ei ole ikinä tykännyt käydä, joskus vadissa lattialla on. Herra Keltainen ei ole vielä ikinä edes käynyt saunassa, kun menee niin aikaisin nukkumaan (klo 8 yleensä jo unten mailla) ettei kerkee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksilöitähän nämä lapsukaiset on, eikä peloille mitään mahda. Pikkuhiljaa ja ajan kanssa eteenpäin, eiköhän meidänkin tyttö viimeistään teini-iässä "asu" suihkussa.

   Poista
 2. Meillä ei vielä reilusti yli kolme vuotiaanakaan saa pestä hiuksia shampoolla. Onneksi pelkkä vesi joka toinen päivä puhdistaa ihan tarpeeksi hyvin, eikä hiukset ole koskaan likaiset. Shampoota kahden-kolmen kuukauden välein...

  Pienestä saakka Emilia ei ole tykännyt vedestä. Jopa ihan vastasyntyneenä vauvana itki kaikki kylpyhetket ja siitä vanhempana tuli tosiaan toi "kovempi kuin palosireeni" tutuksi :o)
  Nykyään tykkää olla jo suihkussa ja ammeessa, mutta omilla ehdoillaan eli itse kastelee hiukset ja jos vähänkään joku ruiskuttaa vettä, niin pelästyy ihan hirveesti.

  Ajallaan kaikki :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä tutulta. Meillä tyttö oli myös heti vauvana hyvin varautuneen oloinen kylvyssä, mutta toki pikkuhiljaa sitten helpotti ja alkoi vedestä sitä iloakin löytyä. Nykyään hiukset saa kylvyssä pestä pienellä määrällä shampoota, mutta vesi pitää liruttaa päähän varovasti käsien kautta. Tyttö on tässä(kin) asiassa kovin omaehtoinen ja jollei toimita hänen ehdoillaan, niin sitten ei pestä ollenkaan.

   Kaikki kuitenkin ajallaan. Kaikilla meillä on varmasti jotain pelkoja ja jos vesi tuntuu pelottavalta niin kyllähän sitäkin pelkoa täytyy kunnioittaa.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...