sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kevättä ja välikausi-Moloa

Molo Kids Hilma Black Floral softshell -takki ja Vimma kultaletti -lippis.
Takissa on musta pohjaväritys ja kukat ovat valko -harmaasävyisiä. Resorit ovat harmaat.
Takin selkämyksessä tai vyötäröllä ei ole kiristysmahdolisuutta. Kuvissa sovittaja on 130 cm pitkä ja takki on kokoa 140 cm.
Takin ohut vuori on hengittävää materiaalia ja käytetyt materiaalit turvallisia. Vesipilari 10000 mm, hengittävä materiaali, tuulenpitävä, hylkii vettä ja kuivuu nopeasti, konepesu 30 asteessa.
Heräsin talviunilta, tuli täiepisodi. Täiden selättämisen jälkeen vaivuinkin sitten uuteen talvihorrokseen. Aina, kun olin suunnitellut edes ajatustasolla postata jotakin, käänsin Facen päälle ja aloin pelata FarmVilleä. Kolme viikkoa sitten otetut sovituskuvat kuitenkin alkoivat lopulta poltella sen verran, että tässä sitä nyt ollaan. Koittakaa kestää!

Selasin eilen vuoden takaisia postauksia ja huomasin, että tähän aikaan vaihdettiin jo välikausivermettä päälle ulkoiluun ja polkupyöräkin oli juuri otettu esille talviteloilta. Pihakuvissa näkyi lunta vain nimeksi. Tänä aamuna tilanne oli täysin toinen. Kun avasin kaihtimet, hienoista lunta pyrytti taivaan täydeltä. Yök! Teki mieli painua takaisin talviunille. Yritän kuitenkin nyt ottaa ylitalven vaivanneen autopilotin pois päältä ja keskittyä olennaiseen.

Emme ole vielä sovitelleet viime vuotisia välikausitakkeja, mutta alkuoletuksena on, että sieltä pari takkia joutaa joka tapauksessa kiertoon. Tilaa oli siis ainakin yhdelle takille. Ostin tosin kaksi, mutta toinen (Reiman Toisto) tuli hankittua hyvästä alesta ja sen verran isossa koossa, että se tulee käyttöön todennäköisesti aikaisintaan ensi syksynä. Vastaava, piempää kokoa oleva takki odottaa jo käyttöön pääsyä eteisen kaapissa...

Eniten tykästyin tämän kevään takkiuutuuksista Molo Kidsin Hilma Black Floral Softshelliin. Pieneksi on todennäköisesti jäämässä farkkukuosinen Molon Holly softshell parin vuoden takaa ja hain Hilmasta seuraajaa sille. Holly oli malliltaan täydellinen ja istui hyvin päälle jo vähän reilunakin. Hilmassa ei ole vyötäröllä kiristysmahdollisuutta, joten ensisovituksessa meinasin hylätä takin kokonaan. Tyttö on nyt noin 130 cm pitkä ja koska Molo ei edelleenkään harrasta kokoa 134 cm, jouduin hankkimaan takin koossa 140 cm. Takki näytti ensisovituksessa lähinnä säkiltä ja lisäksi tyttö oli pahalla päällä. Maltoimme mielemme kuitenkin pariksi päiväksi ja otimme uudet sovittelukuvat paremmilla mielin. Hilma on kauniskuosinen takki ja mahtuupa alle aluksi lämmintä kerrosta enemmänkin. En sano, että mitoitus tämän takin kohdalla olisi reilumpi kuin Mololla yleensä, mutta malli on selkeästi aiempaa leveämpi ja hihassakin on mittaa reilusti. Mielestäni reilummin kuin jo viime keväänä käyttöön otetussa Hestie Floral -takissa koossa 140 cm. (Linkit johtavat kyseisistä takeista kirjoittamiini postauksiin edellis- ja viime keväältä).

Sovituskuvissa tytöllä on housuina Vimman kultaletti -leggarit ja -lippis. Lippiksestä käymme yhä vääntöä, saako sen käyttöönsä äiti vai tytär. Housuina Hilman kanssa tullaan ulkoilussa todennäköisesti käyttämään Reiman softshell -ulkoiluleggareita mustina ja harmaina sekä kuivemmilla keleillä farkkuja. Silverjunglelta tilasin lisäksi harmaan pitsipipon sekä tuubihuivin nimenomaan Hilmaa ajatellen. Hilman kanssa voisi tietysti yhdistellä myös todella värikkäitäkin housuja ja asusteita. Tyttö valitsee päälleen yleensä sen, mikä on mukavinta pitää, joten saapa nähdä, mihin yhdistelmiin meillä lopulta päädytäänkään.

Mikä / mitkä ovat teidän kevään pakkosaada -hankintoja ulkoiluun?

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Takki on ihana ja alle mahtuu välivaatetta. Kevät tulee kohisten ja kohta saadaan taas kevätvaatteet käyttöön :)

      Vimman uutuuksista tilasin tytölle parit leggarit lisää. Kultaletit ovat olleet ihan huiput ja todella paljon käytössä.

      Poista
  2. Nätti kuosi, ja varmaan myös likaystävällinen! :)
    Ai sä olisit jo keväseen menossa! Mä just eilen kirosin, että ei prkl tiet on sulaneet nyt plussakeleillä, ja potkurointi on sitä myöten nyt loppu. Vielä ei kuitenkaan ole mitään asiaa pyöräillä, joten tämä puuduttava väliosuus kun liikkuminen on hi-das-ta! :/ Meillä on vielä hyvät kinokset lunta, joten en olisi vielä valmis luopumaan talvesta - se on ollut niin saakelin lyhyt, ja ihaninta just olis aurinkoiset kevättalven päivät!
    Niin ja mitään pakkosaada-kevät-juttuja ei ole, luulen ja toivon, että vaatetta on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kuosi on likaystävällinen. Sen verran harmaita läikkiä kukissa, ettei toivon mukaan jokainen kuraroiske erotu joukosta :D

      Kevättä odottelen jo kovasti. En itse kevään takia vaan sen takia, että pääsisin tästä junnaavasta olotilasta. Oon ollut ihan koko talven autopilotti päällä. Teen, mitä on pakko, mutten muista tehneeni yhtään mitään. Mikään ei huvita ja olo on epäsosiaalinen. Toivon, että kevät toisi tähän muutoksen. Vaikka onhan sitä tietysti olemassa kevätväsymystäkin. Luulen, että se iskee sitten seuraavaksi...

      Lunta on täälläkin vielä ihan kivasti. Ei vaan jaksa innostua siitäkään. Pari aurinkoista kevättalven päivää on jo nähtykin, mutta mitä se auttaa, kun sitä katselee työpaikan ikkunan läpi?

      Luulen, ettei meilläkään mitään tarvetta uusille hankinnoille ollut, mutta... Jostain sentään jaksoin vielä innostua :D

      Poista
  3. Kaunis takki ja varmasti värin puolesta tosi hyvä, lika tuossa tuskin näkyy kamalan hyvin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja tämähän tulee aluksi ainakin olemaan sellainen siistimpi takki.

      Poista
  4. Nätti takki! Täällä kans kovasti kevättä odotetaan, onneksi plussaa luvannut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nollan tuntumassa näköjään ens viikko ainakin. Ei huono! Ja mahtavuutta on se, ettei enää ole koko ajan pimeää.

      Takki on kyllä nätti, siitä ei pääse mihinkään :)

      Poista
  5. Ihanaa, kun olet herännyt horroksesta ja tullut takas tänne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tykkäät! Tarkoitus olisi nyt aktivoitua, mutta saas nähdä, miten käy. Niin on ollut saamaton olo, etten tiedä vielä luvata, että tuleeko paluusta mitään :D

      Poista
  6. Onpas upea kuosi tuossa takissa - Moloon voi luottaa! Kiva, että olet taas maisemissa, olen kaivannut postauksiasi :)

    Hiljaista on kuule pidellyt täälläkin: arki opintoineen ja pikkuveikan korvakierteineen on vienyt kaiken ajan ja voimat. Nyt viikonloppuna sain onneksi irrottauduttua ja huokaistua ystävien ollessa meillä yökyläilemässä ja siitä sain hieman lisävirtaa kirjoitella taas blogiinkin.

    Meillä on periaatteessa välikaudeksi aikalailla kaikki tarvittava jo entuudestaan, mutta isoveikalle tekisi mieli hankkia yksi värikäs takki tummien talvivaatteiden jälkeen. Housut hän sai blogiyhteistyön kautta ja syksyisetkin pöksyt mahtuvat vielä.

    Pikkuveikallekin mahtuvat viimevuotiset takit ja lisäksi kaapista löytyy veljeltä perittyjä välikausivarusteita. Alkukevääseen on jemmattuna niinikään Reiman kevyesti topattu haalari viime kaudelta. Molemmille löytyy sopivankokoiset Wetterit ja kumpparit. Kai sitä nyt ainakin joku kiva pipo täytyy molemmille hommata ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kans, että kuosi on oikein onnistunut. Mololla oli mielestäni tänäkin vuonna monta kivaa vaatetta ulkoiluun. Muutama kesävaatekin taisi tulla hankittua :D

      Olen käynyt lukemassa blogiasi kyllä aina, kun olet postannut, mutta sanainen arkku ei ole joka kerta avautunut edes kommentoinnin merkeissä. Joskus ei vain irtoa :D

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...