maanantai 8. helmikuuta 2016

Vähintään kolmas, se viimeinen haalari

Asusteiksi sovituskuviin valikoitui ensimmäiset eteen sattuneet asusteet; lakki Fredrikson, käsineet ReimaTec, kengät Sorel. Kuviin ei ehditty näköjään edes riipiä vetoketjun suojuspapereita irti...
Hopper on suunniteltu rinnelajeihin. Haalasi on hyvin hengittävää materiaalia. Ison lapsen näkökulmasta on hyvä, että haalarissa on vetoketjutaskut kännykkää varten. Myös musiikkisoittimelle löytyy oma povitaskunsa. Haalarin väritys on cool; musta kivoilla väriläiskillä ja yksityiskohdilla tähditettynä.
Miten tässä taas kävi näin? Muistaakseni harmittelin jo pari vuotta sitten, tytön ollessa eskarilainen, että käytössä on todennäköisesti kaikkien aikojen viimeinen haalari. Ensimmäisen luokan talvella tyttö kuitenkin halusi pukeutua sekä kouluun että vapaa-ajan ulkoiluun yksinomaan haalariin, joten hankin mukavilla alehinnoilla parikin talvihaalaria.

Tokaluokkalaisen talvivarusteiksi hamsteroidut takki- ja housuyhdistelmät ovat jääneet melko vähäiselle käytölle. Kovalla itsetunnolla varustettu neiti ei ole välittänyt siitä, etteivät monetkaan kaverit pukeudu haalariin vaan kaksiosaisiin toppavarusteisiin. Haalari on neidin mielestä se helpoin, nopein ja paras tapa varustautua talviulkoiluun. Vielä, kun talvikengätkin sujahtaisivat itsestään jalkaan, eikä lumilukkojen ja punttien kanssa tarvisi taistella joka aamu kiukustumiseen asti...

Koska haalari on ollut se tärkein ukoiluasu koko talven, alkoi alelaarien loppurysäykset houkutella haalariostoksille myös ensi talven varalle. Tytöltä tiedustelin varovasti, että vieläkö haalari olisi kolmasluokkalaisenkin mielestä in. Vastaukseksi tuli aluksi mutinaa siitä, ettei sitä voi etukäteen tietää, mistä vuoden päästä tykkää. Tyttö kuitenkin uskoi haluavansa pitää haalaria ainakin vapaa-ajanulkoilussa, joten päätin pistää aletutkan päälle ja haalarin hankintalistalle.

Isot koot, tässä tapauksessa 140 cm haalarit ovat kotimaisissa verkkokaupoissa harvinaisuus. Pikaisen katsastuksen jälkeen suuntasinkin katseeni isoihin nettishoppailumestoihin kuten Zalandoon ja Booztiin. Jälkimmäisestä löytyikin yksi Molo Kidsin Hopper* koossa 140 cm ja koska se oli ainoa kokoaan, se lähti tilaukseen, vaikkei aleprosentti ehkä ollutkaan aivan sitä, mitä parhaimmillaan olisin voinut toivoa.

Molo Hopper on selkeästi suunniteltu rinnelajeihin. Haalari on todella kevyt ja paljon notkeampaa sekä pehmeämpää kangasta kuin Polaris. Toki kovalle kulutukselle joutuvissa kohdissa, kuten pepussa ja lahkeissa on vahvempaa materiaalia. Haalarin sisäselkämys on suuniteltu Polarista hengittävämmäksi ja fleecevuorausta löytyykin ainoastaan pepusta polviin asti. Ison lapsen näkökulmasta mahtavaa on se, että Hopperissa on useampi vetoketjullinen tasku -myös musiikkisoittimelle löytyy oma povitaskunsa. Ainoa miinus on selkeä heijastimien vähentyminen, kun vertaa Polarikseen. Toisaalta viime talvina Polaristen heijastinnauhat ovat kuluneet aika onnettomaan kuntoon, joten otettakoon niiden puuttuminen siis kuitenkin positiivisena asiana. Löytyyhän heijastinta kuitenkin Hopperistakin selästä tähden muodossa sekä takalahkeista heijastinnauhoina.

Tärkeimpänä hienoutena Hopperissa pidän kuitenkin suoria lahkeita ja tarranauhallista lumilukkosysteemiä. Jotenkin voisin kuvitella, ettei näiden lahkeiden kanssa neitikään pääse hermostumaan enää ihan joka aamu. Polariksessa on melko tiukat lumilukot sekä lahje. Kuka niitä aina jaksaa kiireessä pukea huolellisesti? Helppous ja cooleus ennenkaikkea!

Tuliko tehtyä yllättäviä alehankintoja? Entä haalarihankintoja?
*Kumppanuusmarkkinointilinkki.

9 kommenttia:

 1. Toi on hirmu kiva haalari, meillä poitsu sanoi, että sillä on hyvä juosta, ja tuntuu että on nopeampi tuossa haalarissa. Ei varmastikin notkeus ja keveys tekee sen :) Yllättäen ei kuitenkaan nyt ekaluokalla ole juuri enää käyttänyt haalaria, joten onneksi tuli käytettyä eskarissa. Se mikä vähän jurppii tuossa haalarissa, on ne lahkeiden tarrat - ne alkoi olla huonoja tarttumaan jo ekana talvena, eikä niitä oikein mitenkään voi entrata :/ En sitten tiedä voiko sitä kovin reiluna pitää seuraavalla, kun lahkeita ei saa tiukennettua... Mä olen shoppaillut kovasti, mutta en kovin yllättävästi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin itseasiassa sun blogista vähän vilkuilemassa kokoasioita ennen kuin tilasin :D Haalari on kyllä notkea ja se päällä on varmasti vaivatonta liikkua. Hienoa kuulla vähän kokemuksia etukäteen. Tarranauha on todella kapea ja helposti haavoittuva. Täytyy olla tarkkana sen kanssa. voihan sinne entrata jonkun muunkin systeemin, jos tarra ei pysy kiinni.

   Mulla jäi kans aleshoppailut melko maltillisiksi ja mielestäni shoppailin vain kaikkea tarpeellista, ei myöskään mitään kovin yllättäviä ostoksia tullut tehtyä.

   Poista
 2. Kivannäköinen haalari. Meillä on haalari-ikä ohitettu pysyvästi, kuopuskaan ei enää innostu haalarista.

  Minulla jäi jotenkin aivan täysin ostamatta talvivaatetta ensi talveksi jemmaan. Olisi pitänyt varmaan ainakin pari takkia ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen nyt todennut, ettei ole mitään haalari-ikää. On vain erilaisia mieltymyksiä :D Meillä näin. Hamstrasin jemmaan ensi talvea varten myös yhdet toppahousut. Takkeja pitäisi olla jemmassa ainakin pari jo valmiiksi :D

   Poista
 3. Toi haalari on just hieno isommille lapsille! Ja kyllä haalaria voi käyttää vaikka koko ala-asteiän, kukapa sitä kieltää :) Yläkoulussa ei haalareita taida enää näkyä kuin remppahommissa :P Kyllä mullakin tais vielä 4.lk:lla olla haalarikin talveen, just vähän tällänen "isompien" haalari.

  Meillä on yhtä vääntöä ton haalarin kans NUORIMMLLA :D Nyt kun isompi yhtäkkiä taas haalarista innostui, niin pienin kiskoo vaan takkia päälle. Hänelle en ens talveen osta enää haalaria enkä isommallekaan. Molemmille löytyy yhdet jemmat, käyttäkööt niitä jos käyttää mut muuten meillä kaksiosaiset on kätevämmät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä haalarin käyttöä kukaan kiellä. Ostan haalarin niin pitkään kuin on tarvis. Nyt vaan tuntuu, ettei isoja kokoja meinaa löytyä enää mistään. Ei ainakaan alesta. Mulla oli kans ainakin tokalla luokalla haalari käytössä, ja muistelen, että silloin haalarit olivat muotia. 6-luokkalaiset pitivät myös haalaria siten, että alaosaa ei riisuttu päivän aikana pois ollenkaan :D Nykyään ei varmaan saisi tunneilla haalari puolitangossa sisällä hillua alkuunkaan.

   Kaksiosainen asu tytölläkin on olut käytössä koulun retkipäivinä, kauppareissuilla jne. Sellaiseen kaksiosaiset on kätevämpiä. Osariisumisen mahdollisuus on joissain tilanteissa parempi kuin haalari.

   Poista
 4. Olen kanssa miettynyt tuota Hopperia nuoremmalle pojalle jemmaan, mutta tuo koko mietityttää. Minkä kokoinen tyttösi on ?
  Meillä 10 v poika pitää haalaria mielellään kotona ulkona touhutessaan ja jäällä kalassa tms. ollessaan. Poika käyttää kokoa 152-158 cm joten ensin oli vähän että mistä tuon kokoiselle kunnon haalarin löydän, mutta niin vain Dimexin "työhaalari" löytyi ja on ollut todella mieluinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttöni on tällä hetkellä noin 130 cm pitkä, malliltaan normaali/hoikka. Jalat ovat suhteessa pidemmät kuin selkä. Nyt käytössä on Polaris 128 cm, jonka ei oletusten mukaan pitänyt enää mennä tänä talvena, mutta niin vain menee.

   Olen blogeissa nähnyt Dimexin "työhaalareita" ja ovat kyllä hieno idea. Isommille lapsille, kun on niin vaikea löytää kokoja. Työkaveri etsi niin ikään 10-vuotiaalle tytölleen mahdollisimman värikästä haalaria alkutalvesta. Koon olisi tarvinnut olla 158 tai jopa 164. Etsintä taisi tuottaa vesiperän. Harmi! En tainnut Dimexiä suositella, kun pohjavärin olisi pitänyt olla iloinen :D

   Poista
 5. Meillä myös 10v poika mielellään dimexin haalarissa, ei malta välillä riisuu sitä sisällä, välillä se näkkyy olevan jonkun meillä käymässä olevan kaverin päällä, kohta varmaan kavereilla omat haalarit.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...