torstai 15. tammikuuta 2015

Legoleikkejä ja muutoksia arjessa

Pakastaa, sataa lunta, pyryttää, sataa vettä, lumet sulaa, ketuttaa... Onneksi viimeiset pari viikkoa on saanut nauttia lähes standardien mukaisesta talvikelistä. Viimeisimmän vesisadevaiheen iskiessä kaivoimme pitkästä aikaa kokoperheen Legoleikit esille. Kesän ja syksyn aikana Legot unohtuivatkin pitkäksi aikaa, mutta pimeiden iltojen lisääntyessä palikat alkoivat kummasti putkahdella esille piiloistaan. Myös tontut toivat pari Legopakettia jouluaattona kuusen alle, joten nyt oli korkea aika pistää tuumasta toimeksi.
Melkein koko iltapäivän mittainen näpertelytuokio. Legoilla rakentelu kehittää sorminäppäryyttä, kasvattaa pitkää pinnaa, on hauskaa ja aika menee kuin siivillä.
Vapaa-ajan lisääntymisen luulisi olevan hyvä asia. Aloitin syksyllä uudessa työpaikassa ja työsopimustani jatkettiinkin vielä kevättalven verran, mutta siten, että olen töissä vain kolmena päivänä viikossa. Osa-aikaisuus helpottaa kyllä arkea, mutta samalla se toi mukanaa järjettömän taloudellisen stressin sekä huonommuuden ja kelpaamattomuuden tunteen. Koen olevani ahkera ja osaava työntekijä, olen paikalla aina ajoissa ja tulen kaikkien kanssa toimeen. Olen viihtynyt jokaisessa työpaikassani, mutta silti tunnen joka kerta, että olen vain heittopussi ja sijainen alinta kastia. Kunhan pääsen yli näistä tuntemuksista, elämä alkaa taas rullata. Alkuviikosta jo harjoittelimme tytön kanssa yhteisen ajan lisääntymisestä nauttimista ja kävimme elokuvissa. Se olikin tytön ensimmäinen kerta leffateatterissa, eikä pimeys eikä äänimaailma pelottanut yhtään, vaikka niiden takia tyttö ei ole halunnut aiemmin leffassa käydä.
Osaisipa sitä itsekin ottaa elämän yhtä rennosti kuin Lego-kaverit.
Mukavaa loppuviikkoa! Itse suuntaan kohta iltavuoroon, yritän vetää suupielet korviin ja olla onnellinen siitä, että on töitä edes tämän verran.

16 kommenttia:

 1. Aivan liian harvoin tulee legoiltua lasten kanssa.. Hitsi! Pitää panostaa tuohon :) Tilipussin soisi riittävän arjen laskuihin.. huomaan pientä vajetta omassani näin osa aika työkyvyttömyyseläkkeellä olevana.. Mutta tykkään kun saan aamulla laittaa lapset kouluun.. Kivvaa loppu viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään oltu Legoiltu taas aikoihin, mutta olipa kivaa pitkästä aikaa :D

   Onhan se ollut ihan mahtavaa viettää taas aikaa tytön kanssa ja saattaa koululle ja olla vastassa. Lisäksi kotona on saanut pidettyä järjestystä yllä. Postitiivisia asioita on kyllä paljon, mutta kyllä se tilipussi vain tuntuu ihan olemattomalta... Vaikkei kai vapaa-aikaa pitäisi rahassa mitata. Kai sitä jotenkin pärjää :D

   Mukavaa loppuviikkoa sullekin! :)

   Poista
 2. Nämä talvikelit on kyllä oikeesti tänä(kin) talvena ihan syvältä. Viime talvena oli ehkä vielä huonommat, mutta ei tämä jatkuva äärilaidoista toiseen vaihteleva ja poukkoileva sää kyllä oikein mieltä ylennä. Hitsi, miten kurja sun työtilanne onkaan. Ja vielä "takuuvarmalla" hoitoalalla. Kyllä sulle jo saisi luvan järjestyä kokoaikainen, kiva vakkaripaikka. Niin.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ole säät mieltä ylentäneet viime talvina, mutta onneksi tällä hetkellä näyttää edes vähän talvisemmalta.

   Takuuvarma hoitoala ei ole kyllä omalla kohdallani tuntunut kovin takuuvarmalta. Tuntuu, että olen aina väärässä paikassa väärään aikaan, kun vakipaikkoja jaetaan. Saas nähdä, hymyileekö onni mulle työsuhdeasioissa koskaan. Tämä alkaa lähennellä jo komiikkaa :D Kiitos tsemppauksesta!

   Poista
 3. Tein osa-aikaisesti töitä lasten ollessa pieniä ja tuo lisääntynyt vapaa-aika oli kyllä mahtavaa. Mutta kyllä vaan alkoi kalvaa sen pienentynyt palkkapussi sen verran, että enää en vapaaehtoisesti raaski työviikkoa lyhentää, vaikka siitä haaveilenkin.Ikävää tuo osa-aikatyö on silloin, kun se ei ole oma valinta. Toivottavasti työtunteja löytyisi lisää joko nykyisestä tai ihan uudesta työstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein myös osa-aikaista työtä tytön ollessa pieni. Ongelmaksi muodostui vain silloin se, että kun olisin halunnut parin vuoden jälkeen tehdä täyttä päivää, se ei onnistunut sitten millään. Tuolloin vaihdoin työpaikkaa. Osa-aikaisen palkalla hoitoalalla ei lainoja maksella -eikä tehdä oikein mitään muutakaan vapaa-ajalla. Täytyy katsoa, kuinka tilanne kehittyy. Työpaikkaa ei tekisi taas mieli vaihtaa, kun olen juuri oppinut, miten hommat toimivat ja viihdyn muuten.

   Poista
 4. Ikävää, että työaika lyheni. mutta onhan se kiva että edes on töitä. Jos jotain positiivista pitää hakea. Ja muista hakea kelalta sitä tukea, minkä saa ekaluokkalaisen vanhemmat. Sen saa kun tekee lyhyempää työaikaa, onhan se edes jotain lisää tuloihin.

  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä olla onnellinen, että on ylipäänsä työpaikka ja jalka ovenraossa, jos jotain lisätunteja jostain ilmaantuisi tehtäväksi :) Täytyy selvittää tukikuviot. Aion hakea soviteltua päivärahaa. Kelan tuessa oli ainakin vielä muutama vuosi sitten joku ehto, että pitäisi olla saman työnantajan palvelusta takana yli puoli vuotta. Mullahan tämä ehto ei nyt sitten täyty vielä.

   Poista
 5. Täällä on ihan lunta tulvillaan, niin unohtaa taas, että ei se joka paikassa niin olekaan vaikka onkin talvi. Hyvä että nyt on sielläkin oikea talvi! :)
  Legot ei meillä ole vuosikausiin jääneet varmaan päivääkään pölyttymään niin ettei joku edes vähän kävisi nykimässä. Ihan hyvä niin, voisi huonompiakin leikkejä olla.

  Kurjaa että työsopparit aiheuttaa stressiä :( Toivotaan sulle enemmän tunteja! Ite tekisin tässä vaiheessa mieluiten just jotain osa-aikaista, mutta enpähän löydä edes sellaista homma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt tullut ihan kivasti lunta. Luistelukentät ovat kyllä vielä ihan surkeassa kunnossa, mutta kyllä koulustakin kävivät jo parina päivänä luistelemassa :)

   Legot ovat kyllä kehittäviä. Jostain syystä vain jäivät hetkeksi muiden leikkien varjoon. Nyt taas Legot pyörivät ihanasti lattialla. Eihän vaivalla koottuja leikkejä heti saa tuhota :D

   Täytyy kyllä todeta, että työt ovat tänäpäivänä kiven alla. Sikäli saan olla ihan tyytyväinen, että mut soitettiin syksyllä kotoa tuohon työpaikkaan :D Eniten tässä harmittaa ehkä se, että olen taas tykästynyt työpaikkaan, mutta liikkeellä sen verran väärään aikaan, että pidemmät täyspäiväiset pestit ovat menneet sivu suun. Ja päivätyötä havittelevana ei vaihtoehtoja kauheasti ole.

   Poista
 6. Legot on meilläkin ihan korvaamaton juttu! Vaikka usein manailen niitä kun ne on joka paikassa, ei koiranilmalla ole niiden voittanutta!
  Kurja juttu tuo työtilanne :/ Olisiko sun mahdollista ottaa toista työtä kahdeksi päiväksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Legot ovat kehittävää leikittävää, mutta se on kyllä totta, että ne pyörivät välillä vähän liiaksikin asti jaloissa.

   Kaikkia vaihtoehtoja täällä juuri mietiskelen työn suhteen. Hirveästi ei vaihtoehtoja ole päivätyötä havittelevalle tarjolla tällä alalla tässä lähimaastossa. Pidän kuitenkin silmät ja korvat auki :)

   Poista
 7. Mä oisin tosi onnellinen osa-aikaisestakin työstä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itsekin olen onnellinen, että on ylipäänsä työpaikka. Harmittaa vain tilanne kaikenkaikkiaan ja se huonommuuden tunne, joka tulee, kun tuntuu, että taas vedetään alta lipan. Työelämä on raakaa peliä!

   Poista
 8. Mun pitää vissiin kans ruveta aikani kuluks kasaa legoja. :D
  Mut hei...jäi kiinnostaa minkä leffan kävitte katsomassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Legojen kanssa saa kyllä aikansa kulumaan :D Ja ohjeet eivät voisi olla selkeämmät!

   Käytiin katsomassa Paddington. Se ei ollutkaan ihan niin kreisikomedia, mitä traileri antoi ymmärtää, mutta tykättiin kuitenkin :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...