sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Koululaiset kesälomille lomps

Tyttö otti kesäloman alkamisen aika lungisti. Ei mitään erityisiä riemunkiljahduksia tai muutakaan. Toki pieni hymy huulille nousi hyvästä todistuksesta. Tunnustuksena hyvästä koulumenestyksestä todistuksen kaveriksi tuli vielä Tampereen kaupungin stipendi. Kyllä on kannattanut harjoitella kokeisiin lukemisen rutiinia sekä omien harrastusten sovittamista koulutyöhön. Välillä on kyllä tehnyt tiukkaa ja pinnojen palamisiakin on nähty. Niin tyttärellä kuin äidilläkin.
Raate, niin kuin kaikki muutkin kukkivat nyt etuajassa. 
Tunnollinen oppilas vetäisi sitten kuumelukemat kaakkoon heti, kun pulpetin kuva alkoi hälventyä kyynärpäistä. Huomenna pitäisi alkaa koodaus/tiedeleiri, vaan eipä sinne kuumeisena voi eikä jaksakaan mennä. Myös oikomishoitoa on aloiteltu ja taitaa mennä aikataulut senkin suhteen sekaisin.
Varjoisessa metsässä ei vielä kuivuus ole vahingoittanut puolukan kukintaa.
Lisäksi ihmetyttää, että mihin tämä kesä taas katoaa?! Toukokuu on takana ja kesäkuukin vilahtaa ohi siinä samassa. Miksi loka-maaliskuu tuntuu paljon pidemmältä ajanjaksolta kuin huhti-syyskuu? Peruspessimismi nostaa taas päätään, kun kevät on ollut näin hieno, niin oman loman alkaessa heinäkuussa taivaalta tulee vähintään vettä, jollei sitten räntää. Täytyy taas kerätä itsensä ja ajatella, että loma on lomaa vaikka voissa paistaisi.

4 kommenttia:

  1. Minäkin olen miettinyt samaa, että miksi talvella yksi kuukausi menee niin paljon hitaammin kuin kesällä. Jännä juttu. Kesä menee aina ihan humps vaan. Nautitaan kesästä, oli sää mikä hyvänsä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tullut siihen tulokseen, että kesä ja talvi sijaitsevat eri aikalottuvuuksissa ja aika kuluu niissä eri tahtia. :D

      Poista
  2. Höh, miun edellisen tekstin kommentti on hävinyt. No ei mahda minkään.
    Mutta hei, kesä on vasta alussa ja elokuussakin on hellettä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Mulla ei ole tullut mitkään kommentit läpi hyväksyttäviksi asti. Löysin nämä vasta nyt sattumalta!

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!